SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Nemrut Dağı Ziyaretimizden Çok Memnun Kaldık"

A- A+ PAYLAŞ

Turizm sezonunun başlamasıyla birlikte yerli ve yabancı turistler Malatya’yı ziyaret etmeye başladı. Yerli gruplar genellikle Arslantepe Höyüğünü ziyaret ederken, yabancı turistlerin tercihi Nemrut Dağı.

Hafta içi uçakla Malatya’ya gelen 2 Avusturyalı ve 2 Fransız turist Pütürge Tepehan-Büyüköz üzerinden Nemrut Dağına ulaştılar.

Avusturyalı turistlerden Alexander Georg ile Doktor Isabel Volkert, Nemrut Dağının Türkiye’deki en önemli arkeolojik alanlardan biri olduğunu bildiklerini, bu nedenle seyahat planına eklediklerini belirterek “Türkiye’nin yaşadığı deprem felaketinden dolayı geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Nemrut Dağına gitmeden önce eserlerin durumu hakkında bilgi edindik. Eserler ile arkeolojik alanın iyi durumda olduğunu söylendi. Nemrut Dağına gidip durumu yerinde de gözledik. Heykellerin ve diğer eserlerin iyi durumda olması bizi sevindirdi. Nemrut Dağı ziyaretimizden çok memnun kaldık, gerçekten muhteşem bir alan” dediler.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünü de ziyaret eden yabancı turistler, Müdür Vekili Ali Cengiz’e izlenimlerini aktardılar, Malatya ve Nemrut ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Mahmut Arslan (9 ay önce)
    Demet Kartal a bilgi notu: yıllarca Adıyaman ve Kahta da Turizm Müdürlüğü (md.vekili) olarak görev yaptım..on yıldan fazla da Turistik tesis işletim (kendi tesisimi) Nemrut Dağı Dünya kültür mirasıdır.."Nemrut Dağı bizimdir" naraları ile Nemrut'ta sahip çıkılmaz..Nemruttun hakettiği Turizm potansiyeline ulaşmasının tek sorumluları Adıyaman Burakratlari (ilgili çok az kişi..) Malatya hiç bir zaman "Nemrut bizimdir"demedi.. Kahtalı yım ve kommagene ye bir ömür adadım.. Adıyaman "NEMRUT'TA SAHİP ÇIKMADI.. ENGELLEDİ" Sahip çıkmadığınız değer sizin değildir.. Nokta
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Demet Kartal (9 ay önce)
    Nemrut Dağı adıyaman'a bağlı olan Kahta ilçesinde bulunmaktadır yani adıyaman aittir. Böyle abuk sabuk algı oluşturma niyetiyle yapılan haberlerle ancak kendinizi kandırabilirsiniz. Bu hakkı kendiniz de görmeniz de çok komik. Nesiniz siz kimsiniz siz. Sınırları yeniden çizmek mi istiyorsunuz. Eski anlayışla ,hissiyatla , böyle algılar yapmaya devam edebilirsiniz ama biz eskisi gibi değiliz. Nemrut dağı adıyamanındır. Malatya'nın sınırları kadar haddiniz olsun. Gözlerinizi dilinizi aklınızı kendi topraklarınıza kendi tarihi eserlerinize çevirmeniz ve buna kafa yormanız sizin hayrınıza olur. Şayet Malatya önce kendi tarihi , kültürel , doğal güzelliklerine sahip çıkabilsin de sonra komşularının eserlerine göz diksin. Göz dikmek ne kadar aşağılayıcı bir ifade değil mi. Bu yakıştırmaya kim maruz kalacak acaba kim? Hep derim kendi işine bakanın başı ağrımaz. Böyle haberler yapmayın başınız ağrımasın.Nemruttan selamlar.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Zaten kral Antiokhos da orayı Adıyaman'a bagislanmak üzere yapmıştı. 2 bin yıl önce yapılan bir yeri yüz yıl önceki düzenleme ile oluşturulan sınırlara hapsetmek nasıl bir anlayış. insanlar hangi güzergahı kendine yakın, uygun görürse orayı kullanır. Adıyaman tarafindan gidildiğinde insanlar dağın zirvesine çıkarken zorlanıyor, puturge tarafinda bu mesafe çok daha kısa ve bu yüzden tercih ediliyor. Birilerinin menfaati ve duygularını tatmin etmesi için oraya gidenlerin eziyet çekmesi gerekmiyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Demet sen hangi vasıfla had bildiriyorsun. Malatya olmazsa koca bir hiçsiniz.
    %100
    %0
    Yanıtla