SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nemrut'a 'Makbuzsuz' Paralı Girişe Tepkiler

Nemrut'a 'Makbuzsuz' Paralı Girişe Tepkiler
A- A+ PAYLAŞ

Nemrut Dağı ören yerini ziyaret etmek isteyenlerden kişi başına 40 TL giriş ücreti alınmasına karşın makbuz verilmemesiyle ilgili tepki ve şikayetler artıyor.

Malatya Tepehan üzerinden 11 Haziran'da Nemrut'a giden bir gruptan, ziyaret bedeli olarak kişi başına 40 TL ücret alınıp, bunun karşılığında makbuz verilmemesinin tartışmalara yol açtığı, uzun süren çabalar sonucu güçlükle makbuz (bilet) verildiği, aynı anda gelen 3 kişiden ise para ödemelerine karşın makbuz verilmediği bildirildi.

Yine Malatya Ekstrem Kulübü'nden aynı tarihte 10 kişinin Nemrut'a gittiği, 400 TL ücret ödemelerine rağmen makbuz alamadıkları, tartışmalar yaşandığı, tehdide varan söylemlerle makbuz isteyenleri bölgeden uzaklaştırdıkları bildirildi.

Nemrut Dağı kapanış saatinin 20.30 olmasına karşın, güneş battıktan sonra kapanış saati gelmeden ziyaretçilerin bağırış- çağırışla bölgeden adeta kovulduğuna şahit olduklarını belirten ziyaretçiler, Türkiye'nin Dünya Kültür Mirası olan çok önemli kültür varlığının bu bilinç ve anlayıştan kurtarılmasını istediler.

Bu arada, Nemrut Dağı'ndaki söz konusu hizmetlerin, özelleştirme ile iş verilen bir Adıyaman firması tarafından yürütüldüğü belirtilirken, firmanın dağda yaşanan olaylardan haberinin bulunup bulunmadığı da merak konusu oldu.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Tuncay (1 yıl önce)
    Öncelikle nemrut dağında güvenlik görevlisi olarak şunu belirtmek isterim Mahmut bey bilet işlemleri müze müdürlüğü tarafından yürütülmüyor Türkiye'nin bir çok noktasındaki bilet satış işlemleri SİGBA SİRKETİNE AİTTİR yani milleti yanlış bilgilendirmeyin. Müze müdürlüğünü karalamadan önce biraz araştırma yapın lütfen. Millete doğru bilgiler aktaralım
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Tuncay zaten camera kayıtlarında bulduk bunlar saat 03:30 da kapıyı kırarak yukarı çıkıyorlar dönerken yakaladik.yakında camera kayıtlarını çıkarıp resmi şikayeti yapacağız.haberi yapan keşke bizede sorsaydı
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüsnü (1 yıl önce)
    İşin mahiyeti ne olursa olsun Para alınıyorsa ,makbuzunu vereceksin.Gerisi boş ve karşılığı yok.Şimdi biri çıkar konuyu Allaha havale eder,kenara çekilir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Makbuzu olmayan para devlete değil başka bir yerlere gider. Bu nasıl bir yönetim?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kağan (1 yıl önce)
    Deli Dumrul misali gidiyoruz.... Freni patlamış kamyon gibi her gün bı yerlerden garip yolsuzluk dolandırıcılık hepde devlete sırtını dayayan insanlar kendilerini devlet zannedip devir bizde devran bizde diyorlar ...elbet keser döner sap döner
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mahmut Arslan (1 yıl önce)
    Burada bir yanlış anlaşılma var..Bilet işi tamamen müze müdürlüğü tarafından yürütülmektedir.. Bahsedilen şirket tesisleri isletmektedir..Tesislerin genel işletmesi bölge geneli AKG ye verilmiştir.. Adıyaman firması işletme ortağıdır.. KTB ligindan emekli ve turizmci olarak diyorum ki ya yanlış anlaşılma dan kaynaklıdir
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Hüsnü (1 yıl önce)
    Bundan böyle site yönetimi olarak bizde siteye gelen her yabancıdan 50 tl Para alacağız.Haberimiz yoktu,bilmiyorduk,duymadık demeyin.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (1 yıl önce)
    Dağ başını duman almış, birileri yolunu bulmuş demek ki.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Kündübekli (1 yıl önce)
    HAVAŞ dümenle kapatıldı. Hem de Büyükşehir Belediyesi kullanılarak. MOTAŞ Havalimanına seferler başlattı. İyi oldu. Zaten heryerde benzer uygulama var idi. İkinci dümen geldi, özel bir firmaya taşıma izni verildi. Havaş'ın fiyatından aşağıya yolcu taşıdılar. Havaş kası tarağı toplayıp gitti. Motaş da seferleri bıraktı nedense! Meydan kaldı o özel firmaya. Tezgah başından belliydi aslında. Şimdi tek tabanca özel firma devrede. Geçen yıl 12.5 tl olan ücret oldu 40 tl. Makbuz da isteyene veriliyor. Hem devlet hem vatandaş kaybederken sizce kim fazladan kazanıyor? Dünyada hep ilkleri bulduğunu ve yaptığını iddia eden belediyenin başganı ne has bu konuda sir buluş yapmıyor! Öneri: uzak saatlerine göre belli noktalarda durup yolcu indirip alacak otobüs seferleri başlatılsın. Havalimanı-İnönü Üniversitesi arası. Başgana öneri. Gızma başgan. Fikri sana bağışladım. Senin fikrin gibi sahiplenebilirsin. Yeterki yap. Heyirli işler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Selim (1 yıl önce)
    Oraya biraz insanı kültürü medeniyeti bilen tadan insanlar koyun görevli ler güvenlik herbiri bi tuhaf su sorunu temizlik hizmeti hic yok taşımalı su olduğu için berbat bit hal almış lavabolar falan bu nasıl durjm diye sorduk üstelik azar yiyen de oldu bu kültür mirasımdaki rezalete bi cate lutfrn
    %100
    %0
    Yanıtla