SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"O An Evladın Ölüyor Yanında.. Çok Kötü Bir Acı.."

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 21 yaşındaki oğlu ile depreme yakalanan anne, enkazda kendisine siper olan çocuğunu kaybetti. 11 saat enkazda kalan acılı annenin acısı ise dünkü gibi halen taze.

Geçtiğimiz yıl 6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketinde 1 yıla yakın zaman geçerken, o gün yaşanan acılar ise halen tazeliğini koruyor. Yarım kalan hayaller, yetim kalan çocuklar, çocuksuz kalan anneler buna benzer binlerce hayat hikayesinin olduğu o kara geceden geriye kalanlar yıllar geçse de unutulmayacak. Tarifsiz acıların yaşandığı illerden biri olan Malatya’da Züleyha Günaydın’ın hikayesi de bu hikayelerden sadece biri.

Yetim olarak bin bir güçlüklerle büyüttüğü tek oğlu olan Hazar’ı o kara gecede kollarında kaybeden acılı annenin acısı dünkü gibi taze. O anı anlatırken bile gözyaşlarına boğulan Günaydın, oğluna mezar olan enkazın başında her gün oğluna kavuşacağı hayali ile yaşıyor.

Halfettin Mahallesi'ndeki 5 katlı Petek Apartmanı'nın 4'üncü katında asrın felaketine yakalanan Züleyha Günaydın, o gece geç saatlere kadar ayakta olduklarını anlattı. 21 yaşındaki oğlu Hazar’ın sabah güvenlik sertifikası almak için sınava gireceğini söyledi.

 Depremin başlaması ile Hazar’ın koşarak kendisine sarıldığını söyleyen Züleyha Günaydın, “O an evladın ölüyor yanında, enkazda 11 saat kalıyorsun kurtarılmayı bekliyorsun. En sevdiğin varlık yaşamını yitirmiş çok kötü bir durumdu. O an ölmeyi de istemiyorsun yaşamayı da öyle bir garip bir duyguydu ki. Oğlunun yanında cansız bedeni ile 11 saat durmak, onunla konuşmak çok kötü bir acı. Allah kimseye yaşatmasın bu acıyı” dedi.

Evlat acısının tarifsiz bir acı olduğunu söyleyen acılı anne depremin üzerinden neredeyse 1 yıl geçtiğini ama halen çocuğunun yokluğuna alışamadığını da ifade etti. 11 saat boyunca çocuğunun cansız bedeni ile enkazda kurtarılmayı bekleyen anne, “Oğlumun cenazesi 7 gün sonra enkazdan çıkarıldı ve defnettik. En azından bir mezarı oldu. Babasız büyüttüm onu, hep beni kaybetmekten korkuyordu ama kendisi öldü. Yetim, garip geldi garip gitti kendisi” şeklinde konuştu.

Deprem sonrası 14 gün hastanede kaldığını ve sonrasında bu acıya alışmak zorunda olduğunu da anlatan Günaydın, “Oğlumu kaybettikten sonra Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendim. Kapandım, sağolsunlar hayırseverlerin desteği ile Umre’ye gittim. Bana bu süreçte her zaman destek olan Malatya Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanımız İhsan Çolak ve ekibine de teşekkür ediyorum. Oğluma en kısa zamanda inşallah kavuşacağım. Onun şehit olduğuna inanıyorum. Kendisi çok iyi bir evlattı, beni hiç üzmedi. Allah depremde vefat eden herkesin mekanını cennet eylesin” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • MALATYALI (3 ay önce)
    Ablanın anlattığı gibi her şey gerçekten oğlu Hazar çok efendi çocuktu mekanı cennet olsun annesine de Allah sabır versin...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet Fatih (3 ay önce)
    De gel şimdi isyan etme .Benim binam Fahri Kayahan Hilal Park karşısında Çevre ve şehircilik 3 Sefer incelemiş 3 Sefer ağır hasarlı raporu vermiş. Bina gerçekte ağır hasarlı Kolonlar patlak kirişler kırık merdivenler dahi kolonlardan ayrılmış buna rağmen adına birden fazla daire olanlar, tapuda sorunlu olanlar ve dükkan sahipleri yargıya taşımış sözde bilirkişiler orta hasar raporu vermişler. Muhtemelen güçlendirme deyip bu insanları oturtacaklar . Şimdi bu insanlar bu haberleri okuyor, bu haberleri görüyor buna rağmen yapıyorlar şimdi bu nasıl vicdan bu nasıl insanlık bu nasıl merhametsizlik. Bunlara kim dur diyecek Valilik açıklama yaptı bu vaziyette 1050 tane binanın olduğunu söyledi. Yarın olası başka bir depremde aynısı olacak şimdiden suçlular belli yarın kim kimi suçlayacak.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İSMAYIL (3 ay önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun çok zor bir durum ateş düştüğü yeri yakar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Haci (3 ay önce)
    Çok acı.Allah rahmet eylesin.Mekanı cennet olsun.Annesine de sabır versin.Ancak suçlularda cezasını çekmediği sürece bu acı vicdanlarda hiç dinmiyecek.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 ay önce)
    Asrın felaketi değil. Suç bina yapan biz insanların. Sağlam ya da tek katlı evlerde yaşasak 100 kişi ölse asrın felaketi mi olurdu. Artık suçu başka yerlere atmanın anlamı yok.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Ottoman Empire (3 ay önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Tevessül tevekkül kader kaza külli irade cuzzi irade vs. Gibi kavramları bilmeyen toplumu kader de varmış diyerek kandırmak onkarar kolay ki yaptilarda. Toplum olarak cehaletten kurtulup bu siyasi kadroyu bir an önce başımızdan defetmek gerekli. Az önce kalbimden geçiyordu. Millet olarak yumruğunu bunlara vuracaksın.. son 30 senedir seçilen adamlara siyasi yasak getireceksin. Adamlar ülkeyi batırıyor.. vverilecek en büyük ceza bir daha secilmemek..doğmamış milyonların hakkı ble yeniyor. Ama kimse hesap soramiyor. Sözümü Hz Ömer'in sözü ile bitireyim... Dinini bilmeyen yaşantısını din zanneder...
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Tek katlı müstakil evi nasıl yapacaksın ki bu şehirde. Her karış toprağında altın madeni çıkıyormuş gibi dağın başındaki bu şehirde 1 dönüm arsa için ne kadar fiyat istediklerinden haberin varmı. Şehri getirip bir yerde toplamışlar sanki başka arazi yokmuş gibi memelekette. Uyanıklarda şehir dışındaki bütün devlet arazilerini çevreleyip konmuşlar. Çık çıkabilirsen işin içinden.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Pırasa (3 ay önce)
    Cümle geçmişimize Allah rahmet eylesin, makamları âli mekanları cennet olsun. Ablamında Yüce Allah yardımcısı olsun. Gerçekten zor bir acı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Volkan (3 ay önce)
    Bacım qbeni çok üzdün İns o yetimin hürmetine Allah'ım bizi de affeder ümidiyle başın sağolsun bacim. Allah rahmet etsin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • osman (3 ay önce)
    Allah (c.c) sabır versin. Sizi oğlunuzla cennetinde kavuştursun inşaallah.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (3 ay önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun İnşallah Allah annesine sabır kuvvet versin
    %100
    %0
    Yanıtla