SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öğrencisini Tacizden Yargılanan Müdür Yardımcısına Ertelemeli Ceza!

Öğrencisini Tacizden Yargılanan Müdür Yardımcısına Ertelemeli Ceza!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da bir lisede müdür yardımcısı olarak görev yapan 58 yaşındaki sanık, 16 yaşındaki kız öğrencisine yönelik ‘çocuğa karşı cinsel taciz’ suçunu işlediği gerekçesiyle iyi hal indirimi yapılarak 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verildi, ardından bu ceza ertelendi. 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nin kararına itiraz edilmediği için kararın kesinleştiği bildirildi. Bu arada, küçük yaştaki bireylere yönelik taciz ve istismar davalarına müdahil olarak katılmakta olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın, söz konusu davaya müdahil olarak katılma talebinde bulunmamış olması ve katılmaması da dikkat çekti.

Olay, iddiaya göre Mart 2022 tarihinde Malatya merkez Hacı Hüseyin Kölük Mesleki Anadolu Lisesi'nde yaşandı.  Malatya 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülerek karara bağlanan “Çocuğa Karşı Cinsel Taciz” davası dosyasına göre; o tarihte okulda müdür yardımcısı olarak görev yapan 58 yaşındaki A.Ç. adlı öğretmenin, aynı okulda eğitim gören 16 yaşındaki kız çocuğunu sık sık odasına çağırarak görüştüğü, kız çocuğunu kitap almaya götürme bahanesiyle kız çocuğuna sarılmaya çalıştığı, cep telefonuna bir den fazla cinsel taciz mesajı attığı iddia ediliyordu

Malatya 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki kara duruşmasına mağdur kız çocuğu ve aileni avukatı Nuri Buğra Taydaş ile sanık öğretmen ve avukatları katıldı.

 A.Ç. hakkındaki tüm suçlamaları reddederek, kabul etmedi ve kendisine komplo kurulduğunu ileri sürdü.

Dosyada öğretmenin 16 yaşındaki kız çocuğuna, “Ciğer parem gitti içim cayır cayır cayır yanıyor, içimdeki yangını oksijensiz bırakacak birisini arıyorum. Neredesin, seni çok seviyorum tatlım. Seni ne kadar çok sevdiğimi bir bilsen, bir tanem o güzel gözlerine doyasıya bakmak istiyorum. Siyah gözlüm benim, kalbimiz bir olunca üstesinden kalkamayacağımız hiçbir şey yoktur. Ben nazarımda gül gibisin, derdime derman arar iken meğer derdim (Kızın ismi) dermanım imiş.  İkimiz bir fidanın güller açan dalıyız, sen benimle ben seninle bu hayatı yaşamalıyız. Şu an seni düşünüyorum, hayatımın her karesinde sen varsın, damarlarımda (Kızın ismi) dolaşıyor haberin olsun, mutlaka bekliyorum, hem de nasıl. Hayatında iki şey olsun biri ben diğeri ders. Bugün hep senin yolunu gözledim, seni ne kadar sevdiğimi bir bilsen, senin için yapmayacağım hiçbir şey yoktur. Sana canım feda, ben Pazartesi akşamı pasajda karşılaştığım andan itibaren sana karşı duyduğum hisleri kalbimden silmeye başladım" şeklinde birden fazla kez cinsel taciz içeren mesajlar gönderdiğinin tespit edildiği kaydedildi.

Dosyada ifadesi yer alan kız çocuğunun, “Birlikte pasajda kitabı aldık, eve gitmek istedim, öğretmenim bana "burada kimse olmasa sana sarılmak isterdim" dedi, "benim hislerim sana karşı öğretmen öğrenci ilişkisinden fazla, ben sana aşık oldum" dedi, "aradığım o aşkı sende buldum" dedi, hocam ben eve geçebilir miyim dedim, eve gittim. whatsapptan öğretmenime, “A… hoca bana karşı yazdıklarınıza olumlu cevap vermem çok ayıptır, babamdan büyüksün” diye yazdım, o ise bana “Sana karşı hislerimi kalbimden silmeye başladım” dedi, “Babamdan büyüksünüz” diye yazdığım yerleri okumadığını söyledi, bu konuyu okulda detaylı konuşmak istediğini yazdı, ben bir şey yazmadım. Durumu anneme söyledim, annemde babama anlattı, Avukat tutarak şikayetçi olduk.” ifadelerini kaydettiği görüldü.

Malatya 2. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi,  aynı zamanda okul müdür yardımcısı olan öğretmen A.Ç.’nin  16 yaşındaki öğrencisine yönelik çocuğa karşı cinsel taciz suçunu işlediği hükmettikten sonra, sanığın olumlu davranışları nedeniyle iyi hal indirimi  de yaparak  1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası vererek, bu cezayı “daha önceden kasıtlı bir suçtan mahkumiyetinin olmaması, katılanda tazmini gereken bir zararın doğmamış olması, sanığın kişilik özellikleri ile yargılama aşamasındaki tutum ve davranışlarına göre yeniden suç işlemeyeceği hususunda mahkemece olumlu kanaate varıldığı” gerekçesiyle erteleyip , Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasına karar verdi. Sanık 5 yıl süreyle denetim süresine tabi tutulacak.

Olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı dönemde müdür yardımcısının emekliliğini istediği ve yasal haklarını alarak emekliye ayrıldığı öğrenildi.

Diğer yandan, 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nce verilen karara itiraz edilmediği için kararın kesinleştiği de bildirildi.

Ayrıca, benzer davalarda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın, küçük yaşta çocuklara yönelik taciz ve istismar davalarına müdahil olarak katılma girişimleri olmasına rağmen, bu davaya müdahil olarak katılma gereği duymaması da dikkat çekti.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • Muhammed Furkan (3 ay önce)
    Arkadaşlar yorumlara bakıyorum da. Yinede olayın aslını bilmeden kimseye yorum yapmayın derim. Öğrencilerin ne kadar yaramaz olduğunu çok iyi biliyoruz. Belki gerçekten adama iftira attılar komplo kurdular. Herşeyi tam bilmeden kimseye suç iftira atılamaz. Kadın beyanı esastır kanununu unutmayın. Bu memlekette bu kanun yüzünden o kadar çok canı yanan vakti. Ya dizinde başınıza gelirse…
    %25
    %75
    Yanıtla
  • malatya sevdalısı (3 ay önce)
    Bu adam zamanın da ziraat okulunda müdür başyardımcılığı yapmış biri.Ve makamında sürekli dini kitaplar açıp insanların gözünü boyuyordu.Ve sürekli açık bayanları eleştiren insanlar hakkında yalan yanlış dedikodu yapan birisiydi.Bir süre çalıştık aynı okulda.Bulmuş belasını güya eğitimci olacak .
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Volkan (3 ay önce)
    Çocuklarımızın Canını malını namusunu emanet ettiğimiz öğretmenlerden birkaç tanesi bence. Üzerine gidilmeli ve kim destekliyor, hangi STK ve siyasiler baskı kuruyorsa onlar da ifşa edilmelidir. Bir ogretmen olarak utandım. Yazıklar olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan (3 ay önce)
    Devlet okutman için bizim vergimizden maaşa bağlıyor aileler yine aynı şekil namusuna gözdikmeleri için göndermiyor çocuklarını ama şu bir gerçek bu olayın üstü kapatılır
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abidin Öztürk (3 ay önce)
    Severek; 44 yıl 6 ay şerefle sürdürüp ; Dünya'ya 1.000 defa daha gelsem yine öğretmen olurum diyen, emekli bir öğretmen olarak derinden yaralandım. En çok da verilen cezaya şaştım!!! Bu anlayış çoook yanlış!!! Lütfen araştırılsım; torpilli birisi olduğu için bu şekilde bir karar verildiğini düşünüyorum... Bu kararın caydırılıcığı neresinde!!!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 ay önce)
    Bu olay sosyal medyada yada ekşi sözlükte gündeme gelse yemin ediyorum sabahına cezaevinde bulur kendini. Maalesef ki yargı bu şekilde işliyor memlekette
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Salih Dursun (3 ay önce)
    Haberin içeriğinde okulu ifsa etmişsiniz. Sanki okul suçlu gibi haber yapılmış. Suçlunun suçu belli olmuş. suçlunun adını acıklamaya korkup okulu lekelemek size yakışmadı. Olayı duyulunca ilçe milli Eğitim Müdürünü bilgilendirme notu ile bilgilendiren aileye yardımcı olan okulun tüm personeli bir krndınıp bilmez yüzünden okulun ismini yazıp sucu işleyeni gizlemek basın ahlakına yakışmadı.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • murathan (3 ay önce)
    Ahlaklı olmak kişilikli olmak meslekle alakalı değil. Mesleğiniz eğitmendir, öğretmendir ama kendinizi eğitmemişseniz boş...Yalnız son yıllarda özellikle lise tipi okullarda öğretmen öğrenci ilişkileri bayağı arttı. Hadi öğrenciye cahil diyelim her ne dersek yada, bu koca koca sözüm ona KART adamlara noluyoruz.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Mehmet (3 ay önce)
    Bizim annemiz babamız büyüklerimiz bize oğlum okulda öğretmenine,askerde komutanına,İşyerinde amirine saygılı ol onlar insanın anne babası gibidir. diye öğütlerdi bizler böyle gördük böyle yetiştik. Şu haberi okurken bile tüylerim ürperiyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hekimhanlı (3 ay önce)
    Bir öğretmen emeklisi olarak olaydan çok mütessir oldum. O öğrenciler bize emanettir. Bizler o çocukları kendi öz evlatlarımız gibi görmeliyiz. Böylesi kişiler toplumun yüz arasıdır. En şiddetli cezaya çarptırılmalıydı. Mahkemenin verdiği karar komik.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sezai (3 ay önce)
    Böylelerinin hakkı müebbet sapıklar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cero (3 ay önce)
    Sapıklıklığın, hırsızların ve dolandırıcıların mükafatlandırıldığı bir ülkede gel sen adelet bekle. Her ne suç işlersen işle ya hemen bırakıyorla ya da hiç bir ceza vermiyorlar. 18 yaşının altındaki her birey çocuk sayılır bütün medeni ülkelerde ve bu yaş altındaki çoculklara dokunanlar en ağır cezayı alırlar. Bu şahısların sicillerine de çocuk istismarcısı cinsel sapık olarak işlenir. Yarın bu sapıkların başka bir okulda görevlendirildiğini veya çcukların bulunduğu bir işte çalıştığını duyarsanız hiç şaşırmayın. Bizim gibi üçüncü dünya ülkelerinde her şey serbest maalesef.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Nasıl ya (3 ay önce)
    Haberden anladığım kadarıyla olay maddi kaynaklar ile delillendirilmiş. Yani karanlık bir tarafı kalmamış ve kanunen suç net olarak tespit edilmiş. Nasıl olur da bu tip insanlar ceza almadan kurtulur. Ben de bir öğretmenim ve ne bir öğretmen ne de bir vatandaş olarak bu kararın toplum vicdanını rahatlatacağını düşünmüyorum.
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Öğretmen (3 ay önce)
    Altarin oğlu Tarkan a ne ceza çıktı acaba...
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Sertaç (3 ay önce)
    Fetih Sekin adına tek kelime kaleme almamaniz ÜZER
    %79
    %21
    Yanıtla
  • haci (3 ay önce)
    bildiğim kadaryla bu muavin Bingöllü.Bir dönem Malatya milli eğitimine bingöllüleri yadırmışlardı o dönemin elemanı. MKasasında dini kitaplar eksik olmazdı.Uyanık adammış emekli olup memuriyeti gitmeden parasını da almış.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Malatya milli eğitimi bingöllülerin tasalutundan kurtarılmalı. Bu ayıp da Malatya milletvekillerinin.
    %100
    %0
    Yanıtla