SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Okul Servisleri ve Uyuşturucu İçin 'Sıkı' Denetim Talimatı

0
Güncellendi - 2017-01-21 20:01:00
Okul Servisleri ve Uyuşturucu İçin 'Sıkı' Denetim Talimatı
A- A+ PAYLAŞ

2017 yılının ilk Mülki İdare Amirleri Toplantısı Vali Mustafa Toprak’ın başkanlığında yapıldı. Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcıları ve İlçe Kaymakamları katıldı. Toplantıda gündemdeki konular ve ilçelerin sorunları görüşüldü.

Toplantıda Vali Toprak, eğitim öğretim konusunda özellikle taşımalı eğitim yapan servis araçlarının ve normal okul servis araçlarının sıkı kontrollere tabi tutulmasını, mevzuat ve sözleşmelerinde belirtilen hususlara uygunluğunun denetlenmesi talimatını verdi. Trafik kontrollerinin de aksatılmadan sürdürülmesini isteyen Vali Toprak, Narkotik yönünden de okul çevrelerinde denetimlerin sıklaştırılmasını, çocukların uyuşturucu, uyarıcı vb. maddeler konusunda bilgilendirilmelerini ve bu konuda gerekli tedbirlerin alınmasın, okul kantinlerinin devamlı denetime tabi tutulmasını ve hijyen koşullarına dikkat edilmesini istedi.

“Bu aziz vatan için canlarını feda eden şehitlerimizin bizlere emaneti olan yakınlarını ve çocuklarını da her daim ziyaret ediniz ve onların hissiyatını göz önünde bulundurunuz.” diyen Vali Toprak, mülki idare amirlerinden şehit yakınları ve gazileri sık sık ziyaret etmelerini, onların yalnız olmadıklarını göstermelerini, varsa sorun ve ihtiyaçlarının giderilmesini istedi.

Vali Toprak, FETO/PDY, PKK/KCK silahlı terör örgütleri başta olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı Malatya'da bu güne kadar sürdürülen operasyon ve çalışmaların, şimdiye kadar alınan ve bundan sonraa alınacak tüm tedbirlerin, asayiş ve yol kontrollerinin de sıkı bir şekilde devam ettirilmesini istedi.

Vali, OHAL Büroları, Şehit iş ve işlemlerinin yürütülmesi, güvenlik korucuları ile ilgili iş ve işlemleri, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışmaları ve projeleri hakkında da bilgiler aldı.

Ekonomik, sosyal ve kültürel çalışmalar, ağaçlandırma faaliyetleri vb. konularda da bilgi alan Vali Toprak, her toplantıda belirttiği gibi bu toplantıda da vatandaş memnuniyeti esas alınarak, kamu kurum ve kuruluşlarının kapılarının vatandaşlara açık tutulmasını, yürütülen hizmetlerin insan odaklı olmasını, vatandaşların istek ve taleplerinin bu anlayışla karşılanarak hizmet edilmesi ve kamu etkinliğinin artırılması talimatını yineledi.

Vali Toprak, 2017 yılı içerisinde ilçe ziyaretlerini aralıksız sürdüreceğini ve bundan sonraki bu ziyaretlerinde ilçenin mahalli idarecileri, resmi kurum ve kuruluş yetkilileri, sivil toplum kuruluşları, mahalle muhtarları ile bir araya gelerek ilçenin sorunlarını ve iletilen talepleri yerinde tespit ederek çözümü ve karşılanması konusunda istişarelerde bulunacağını belirterek toplantıya katılan Vali Yardımcıları ve İlçe Kaymakamlarına teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Vali Toprak, toplantı sonunda yaptığı açıklamada özellikle eğitim alanındaki konularla birlikte ilçelerdeki yerel hizmetlerin ve kalkınmaya yönelik hizmetlerin daha kaliteli, daha verimli olmasını, yatırım kaynaklarının zamanında ve verimli kullanılmasını sağlamak, asayiş ve trafik konuları gibi bir çok konuyu görüşmek, karşılıklı görüş alış verişinde bulunmak için Vali Yardımcıları ve Kaymakamlarla bir araya geldiklerini ifade etti.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • 44 mlty (7 yıl önce)
    Malatyaya trafikte insan olma kursu verilmeli çünkü malatyalılar trafikte tam bir terör estiriyorlar özellikle taksiciler ve minibüsçüler
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (7 yıl önce)
    Servis sürücüsünün bir günde 2 saat taşıdığı o minik yavrularımıza hal ve hareketiyle ne kadar olumsuz örnek olduğunu bilmeyen var mı? Denetimi sıfırdır. Yetişmeliyim diye ne ışık ne sinyal ve nede kural tanıyor. Ağızlarında ya sigara ya da telefon eksik olmuyor. Öğretmenlerin bir günde verdikleri eğitimi bunlar bir serviste yok ediyor. Velilerin çoğu da uyuyor. Kendi elimizle kendimizi tehlikeye atıyoruz. Farkında bile değiliz. Serviste okula gidip gelmek de eğitimin bir parçasıdır. Bir tarafta eğitiyorsun diğer tarafta kaybediyorsun. Bu trafik canavarları ile olacak iş değil…
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (7 yıl önce)
    OKULLAR TATİL OLDU SERVİSLER DENETLENECEK VAYYY BE BAK SEN ŞU İŞE....... 91.000 DEV ÖĞRENCİ OKULUNUN SERVİSLERİ HER AKŞAM 15 KİŞİLİK ARAÇLARLA 25 ÖĞRENCİ TAŞIYOR , HİÇ BİR YETKİLİNİN DE SESİ ÇIKMIYOR BU DURUMA ... MALATYA HABER GİDİN GÖRÜNTÜLEYİP HABER YAPIN DA BELKİ BİRİLERİ GÖRÜR ........
    0
    0
    Yanıtla
  • Yine millet boş boş yorumlarda bulunmuşlar madem servisler ışık ve trafik ihlali yapıyor , madem 25 kişi taşıyormuş o zaman 120 tl verdiğiniz servis ücretini 250 tl yapın o zaman servisci tek servis atar trafik ihlali yapmaz. 25 öğrenci degilde 15 öğrenci taşır .. öğrenciniz rahat eder . ha şunuda ekleyeyim okulların ve taşıma şirketlerinin aldığı sorma ver parasınıda gündeme almayı unutmayın..
    0
    0
    Yanıtla