SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Öldürülen 8 Teröristin Cesedi Malatya'ya Getirildi

0
Güncellendi - 2021-12-06 00:46:02
Öldürülen 8 Teröristin Cesedi Malatya'ya Getirildi
A- A+ PAYLAŞ

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde PKK'lı  9 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda 6 sığınağın imha edildiği bildirildi. Öldürülen teröristlerin cesedi, otopsi için Adli Tıp Kurumu Malatya Grup Başkanlığı morguna getirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, Eren Kış-6 Mercan Dağları Şehit Jandarma Uzman Çavuş Burak Tortumlu Operasyonu kapsamında 3 Aralık günü Ovacık kırsalında teröristlere yönelik Şehit Jandarma Astsubay Başçavuş Tamer Meriç-2021/66 Operasyonu'nu başlatıldığı hatırlatıldı.

Operasyonda etkisiz hale getirilen 1'i teslim olan toplam 9 teröristten, 3'ünün turuncu, 2'sinin ise gri kategoride olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Operasyon bölgesinde tespit edilen 6 sığınak içerisinde ve etkisiz hale getirilen örgüt mensuplarının üzerinde 8 kalaşnikof piyade tüfeği, biksi makineli tüfek, tabanca, av tüfeği, 9 el bombası, 700 kalaşnikof mühimmatı, 143 biksi mühimmatı, 30 kalaşnikof şarjörü, 6 kanas şarjörü, tabanca şarjörü, 2 gece görüş cihazı, 3 el telsizi, büyük telsiz, 2 telsiz el mandalı,12 fünye, muhtelif miktarda patlayıcı madde, 40 torpil, kablo irtibatlı kol saati, akım ölçer, 500 pil, 6 güneş paneli, 10 tüp, poşet içerisinde patlayıcı madde, 3 devre kartı, 6 büyük tüp, 4 küçük tüp, 6 şemsiye, 16 lamba, 52 hazır çorba, 50 kilogram kuru fasulye, 1800 kilogram un, 150 kilogram makarna, 100 kilogram mercimek, 100 kilogram nohut, 10 kilogram nişasta, 30 kilogram cay, 80 kilogram pirinç, 10 kilogram tuz, 30 kilogram zeytin, 60 kilogram sıvı yağ, 15 kilogram reçel, 20 kilogram salça, 30 kilogram peynir, 20 kilogram patates, çok miktarda örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir."

Açıklamada, bölgede operasyonların kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.

9 TERÖRİSTTEN 5'İ LİSTEDEYDİ

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Eren Kış-6 Mercan Dağları Operasyonları" kapsamında, Tunceli'nin Ovacık ilçesi kırsalında, İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Komando ve JÖH birliklerince bir mağaraya yönelik operasyonda etkisiz hale getirilen, 1'i teslim olan toplam 9 teröristten, 3'ünün turuncu, 2'sinin ise gri kategoride olduğu hatırlatıldı.

Teröristlerin kimlikleri ve katıldıkları eylemler hakkında bilgi verilen açıklamada, teröristlerden birinin, Tunceli Ovacık kırsalında "sorumlu" seviyede faaliyet gösteren ve Terörden Arananlar Listesinde 1 milyon liraya kadar ödülle "turuncu" kategoride yer alan "Munzur" kod adlı Cihan Söylemez olduğu kaydedildi.

Uzun süredir Ovacık kırsalında faaliyet gösteren teröristin, başta yol kesme, araç yakma eylemleri olmak üzere, bölgede meydana gelen birçok terör eyleminin planlayıcısı olduğu ifade edilen açıklamada, teröristin ayrıca 26 Eylül 2015'te Tunceli kırsalında Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel'in şehit edilmesi eylemini gerçekleştirilen terörist grup içerisinde olduğunun tespit edildiği aktarıldı.

Açıklamada, aynı kategoride yer alan diğer iki teröristin ise Tunceli kırsalında örgütün sözde kadın sorumlusu "Veroz" kod adlı Çağla Yeleser ve Tunceli Hozat kırsalında "sorumlu" düzeyde faaliyet yürüten "Jinda Jin" kod adlı Mihriban Ata olduğunun belirlendiği kaydedildi.

Etkisiz hale getirilen ve Terörden Arananlar Listesinde 500 bin liraya kadar ödülle "gri" kategoride yer alan diğer iki teröristin ise Tunceli Hozat ve Ovacık kırsalında faaliyet yürüten "Nuda Karker" kod adlı Güldane Karaer ve "Rojin Adıyaman" kod adlı Hasret Ülger olduğunun tespit edildiği anlatıldı.

Açıklamada, operasyonda etkisiz hale getirilen 9 teröristin, özellikle 2015-2016 yılları arasında Tunceli Ovacık ve Hozat ilçelerinde, yol kesme, araç yakma, kamu kurum kuruluşlarına ait binalar ile güvenlik güçlerine ait bina, tesis ve araçlara yönelik birçok terör eylemini gerçekleştirdiklerinin belirlendiği vurgulandı.

İçişleri Bakanlığınca, Tunceli'de etkisiz hale getirilen 9 terör örgütü PKK mensubuna yönelik operasyonun görüntüleri de paylaşıldı.

Görüntüler, "Eren Kış-6 Mercan Dağları Operasyonları" kapsamında, Ovacık ilçesi kırsalında teröristlerin bulunduğu mağaraya yönelik operasyon için İl Jandarma Komutanlığına bağlı tam teçhizatlı jandarma komandolarının ve JÖH personelinin helikopterle bölgeye sevk edilmeleriyle başlıyor.

Komandoların arazide ilerleyişinin ve teröristlerin yerlerini tespit çalışmalarının olduğu görüntülerde, belirlenen teröristlere "teslim olun" çağrısında bulunulması ve buna cevap vermeyen teröristler ile komandolar arasında çıkan çatışma yer alıyor.

Çatışmanın ardından teröristlerin saklandıkları sığınağa giren komandoların kamerasına, terör örgütü üyelerine ait mühimmat ve barınma malzemeleri yansıyor.

"Eren Kış-6 Mercan Dağları Operasyonları" çerçevesinde, Ovacık kırsalındaki mağaraya jandarma komando ve JÖH birliklerince düzenlenen operasyonda, 9 terörist etkisiz hale getirilmişti. Bu teröristlerden 3'ünün turuncu, 2'sinin ise gri kategoride olduğu belirlenmişti.

Bu arada, öldürülen PKK'lı teröristlerin cesetleri, otopsi yapılmak ve kimliklerinin belirlenmesi amacıyla Pazar günü akşam saatlerinde Adli Tıp Kurumu Malatya Grup Başkanlığı morguna getirildi.

Tunceli, AA- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • malatyalı (2 yıl önce)
    Türkiye Cumhuriyeti vatanı bir bütündür parçalanamaz, zümreye bölünemez bunu herkes öğrenecek ya aklı ile ya da canı ile
    0
    0
    Yanıtla
  • Alarga (2 yıl önce)
    Bunlara otopsi yapmaya gerek yok bence. Etkisiz bırakıldıkları dağ başında bir yere gömülsünler. Yerleri bile bilinmesin. Şimdi otopsi sonunda aileleri bunların cenazelerini (leşlerini) alır gider bir de propoganda yaparak gömerler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Rabbim Askerlerimizin Tırnağını Taşa Değdirmesin Yardımcısı Olsun. Bunlarının da böyle gebermiş halde sayılarını Arttırsın..
    0
    0
    Yanıtla
  • besni (2 yıl önce)
    1. türk askeri doğuda haksiz yere akrabamizi esimizi dostumuzu katletti 2. kürtce konusmak istiyoruz özgürce 3.kimligimizde kürt yazsin tek dertleri bu... Evet haksiz yere türk askeri esinizi dostunuzu katletmis olabilir ama o bahsettiginiz türk askeri 15 temmuzda kafamiza bomba atti en has turk evlatlarinida sehit etti yabanci guclerin birligi bozmak icin bunlari yaptigini dusunmeniz lazimdi bugün kurtce heryerde konusuluyo suriyeliler icin bile tercumanlar dolu her yerde kurtce kanallar yayinlar bakanlar vekiller... kimliginde turk yazsa nolur kurt yazsa nolur tatar yazsa nolur atmislar bi daga bi kulubeye vermisler fasulye makarna o ipinizi tutanlar kosklerinde yatlarinda neler yapiodur akilli olun asker oldurmekle sivil oldurmekle devlet yikilmaz beyninizi yikatmayin kendinizi kullandirmayin yasitlariniz arabalarda tatillerde evlerinde islerinde kendini kullandiran bi insanin ideolojisi degil başta kisiligi beyni olmaz birakin bu isleri gidin teslim olun yok teslim olursak asker asar keser laflari sizi korkutmak icindir eskiden olmussa bile sizi kandirmak icindir satilmis insandir onlar artik duzen degisti boyle seylere aldanmayin hem dunyanizdan hem ahiretinizden olmayin teroristlerde gelip bunu okuyacak gibi yazdim ama kusura bakmayin
    0
    0
    Yanıtla
  • Yıllardır Doğu'da görev yapıyorum kimseyi de katletmedim o nasıl cümle. Şu lise mezunlarının her seyi bilmesi kabak tadı verdi artık
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)Enes isimli kullanıcı yorumuna
    Lise mezunu olduğunu nereden anladın? Bu ülke 90 lı yılarda çok faili meçhul cinayet gördü. Asit kuyularına birçok suçsuz insan atıldı. Bence senin birşey bildiğin yok
    0
    0
    Yanıtla
  • liseli degilim hdp ye oy veren pkk yandasi insanlarin cogunda boyle bi sebep vardir cok soylerler cok hikayeler yalan yanlis doner onu soylemek istedim ayrica sac telin kadar er egittim
    0
    0
    Yanıtla
  • Pe ki onbaşı
    0
    0
    Yanıtla
  • eywallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen çocuklarına düzgün eğitim ver yeter kimseyi eğitme bak yemin edebilirim eğitim seviyenin en fazla lise olduğuna hatta askerliğini anlata anlata bitiremediğine,askerliğinde de en fazla g3 ile 3 mermi ile sifirlama atışı yaptigina ama ispat edemem seni muhatap alıp yazmamın sebebi ise şu saf ve temiz bir şekilde vatan sevgin
    0
    0
    Yanıtla