SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öldürülen de Katil Zanlısı da Cezaevinden Çıkmış

Öldürülen de Katil Zanlısı da Cezaevinden Çıkmış
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Şifa Mahallesi'nde işlenen cinayetin katil zanlısının olaydan 2 gün önce cezaevinden tahliye edildiği ortaya çıkarken, yine tutuklanan bir diğer cinayet şüphelisinin ise cezaevinden 50 gün önce tahliye edildiği belirlendi. Şifa Mahallesi'ndeki silahlı saldırıda Öldürülen Ekrem Kaya’nın da, koronavirüs salgını nedeniyle olaydan 1 ay önce cezaevinden izinli çıktığı öğrenildi.

Malatya İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren,  önce Akpınar'daki bir kafede 2 kişinin öldürülmesi, 6 kişinin yaralanması, ardından Şifa Mahallesi'nde bir kişinin öldürülmesi olaylarını da değerlendirdiği toplantıda, göreve başladıktan bu yana geçen 32 aylık sürede ildeki olaylara ilişkin olarak genel bir bilgilendirme yaparken, son 2 haftada meydana gelen olaylarla ilgili , "Bu şehrin güvenliğini temin etmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bazen her şeyi yapsan da engel olamıyorsun. Yaşanan son iki olayda bize yapılan bir müracaat söz konusu değil. İkinci olayda şahıslardan biri cezaevinden çıkalı iki gün olmuş, biri de yine izinli çıkmış. Dedikodulara pek aldırış etmiyorum. İşime bakıyorum, çalışıyorum. Arkadaşlarımız 24 saat şehrin her yerinde güvenlik tedbirlerini alıyor” demişti.

Emniyet Müdürü Dağdeviren'in katil zanlısı ile maktülün cezaevinden çıkanlar olduğunu belirttiği olayın, 22 Haziran gecesi Şifa Mahallesi Tekel Sokakta meydana gelen ve 34 yaşındaki Ekrem Kaya'nın öldürülmesiyle sonuçanan silahlı saldırı olduğu belirtildi.Ekrem Kaya adlı şahıs, bir iş merkezinden çıktıktan hemen sonra, hurda ve kağıt toplama aracı olarak kullanılan pikabın kasasında açılan ateş sonucu başından vurularak öldürülmüştü.

Cinayet sonrasında Malatya İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen operasyon sonucunda cinayetle ilgilisi olduğu gerekçesiyle 8 şüpheli 2 tabanca ve 2 pompalı tüfekle birlikte yakalanarak gözaltına alınmıştı. Soruşturma sonrasında cinayet zanlısı Selahattin V. ile birlikte, M.Y.A., H.S., H.A., M.C.Y., E.Ç. ve M.D. olmak üzere 7 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Saldırıda tetiği çektiği bildirilen Selahattin V.’nin olaydan 2 gün önce, 20 Haziran 2022 tarihinde, yine cinayet soruşturmasında tutuklananlardan H.S.’nin ise cinayetten 50 gün önce 3 Mayıs 2022 tarihinde cezaevinden tahliye edildiği belirlendi. Cinayete kurban giden Ekrem Kaya’nın ise bir suçtan bulunduğu cezaevinden koronavirüs salgını nedeniyle 17 Mayıs 2022 tarihinden itibaren izinli çıktığı öğrenildi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • ÇİVRİLLİ (1 yıl önce)
    Çocukluğumuzun güzel şehri malatya ne hale geldi. Çevre illerden gelen göç dalgaları dokuyu bozdu. Tabi ki ekonomik nedenler sosyal sıkıntılar önemli etkendir. Cezalar azdırıcı değil caydırıcı olmalı . 1 ay hapis yatan baba kesiliyor .
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Gökhan (1 yıl önce)
    Malatya'nın genel bir sorunu tamamı ile özentilik bunun tek bir yolu var benim düşüncem bu işler boyle düzelmez biri gider diğeri gelir birileri içeri girer birileri içerden çıkar bu işin düzelmesi için belediyenin 20 kişilik bir izbandot gibi ekibinin olması gerekiyor emniyetle kordineli kimin sesi çıkıyor kimin başı dikeliyor emniyet isim verecek ekip hemen başını ezecek millete rezil edecek bu ekibinde kimler olduğu bilinmeyecek eski Melih Gökçek sistemi ile adamlar Ankara'da pavyonlari pavyonculari cakali mafyayi yola getirdi... Bence iş görecek bir uygulama olur yoksa Malatya yaşanmaz bir şehir olur
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Mert yildirim (1 yıl önce)
    Bu iş, sandığınızdan daha zor bir meslek. Hele ki üst rutbelere doğru çıktıkca sorumluluk insanı yıpratan bir şey. Gece gündüz ne zaman bir olay olsa koşarak gitmek zorunda kalan, program, plan, tatil yapamayan, elinde ki yetkiyle yapabileceğinin en iyisini yapmaya çalışan insanlara yükleniyorsunuz.hukuka kızmanız gerekirken insanlara kızıyorsunuz. Ve müdür olduklarında memurdan maaş olarak da doğru düzgün bir farkları olmuyor buna rağmen bu sorumlulukla omuzlarında ki bu yükle bu vatan için çalışıyorlar. İster istemez binlerce insanı yakalıyor yüzlerce kişiyi hapse gönderiyorlar. Bu insanların yakınları da gelip aşağıya olumsuz yorumlar yazıyor, bunları görüp gaza gelmemek, bizleri koruyan bu fedakar insanları korumak lazım. Her gün kan, şiddet görmek onların da isteyeceği bir şey değil ama ekonomi kötüleştikçe insanlar birbirlerine sarıyor. Saygılar.
    %55
    %45
    Yanıtla
  • Malatyanın Yerlisi (1 yıl önce)
    Konusu açılmışken kağıt toplayan pikaplar son ses müzikler kafalar bir milyon mahalle aralarında son gaz geziyor ekmek davasında olan insan bismillah der efendi efendi kağıdını toplar kimseyi huzursuz etmeden işine bakar bu benim değil bi malatyanin şikayet ettiği bi meseledir.cezaevi evet caydırıcı değil tam aksine daha çok azdırıcı oluyor adam diyor vururum olmezse 3 5 ay yatar çıkarım biz Allah muhafaza elektrik direğine carpsak bi tonceza alırız diye odumuz kopuyor adamlar kan akıtıyor üstüne baba kimliği kazanıyor bu gidişat hoş değil herkes kendini kollamak zorunda devletin evvela uyuşturucuyla mücadele etmesi temizlemesi lazım beyinler temizlenirse bu olaylar azalır büyük ölçüde
    %100
    %0
    Yanıtla
  • behlül (1 yıl önce)
    emniyet daha ne yapacak herkese başına polis dikecek değil ya ama söylenildiği gibi uygumlalar azaldı önceden her gün olurdu ama bu ara zayıfladı müdürüm işini bilir inşallah güven huzur siz getireceksiniz Malatya'ya
    %100
    %0
    Yanıtla
  • TAKSİCİ (1 yıl önce)
    Hep söylüyorum yine söylüyorum bizleri denetimden mahrum bırakmayın yaklaşık 3 aydır taksi denetimleri neredeyse bitti. Önceden seyir halinde aniden şok uygulama vardı maalesef o da bitti.. Ayrıca belediye ve emniyetin ortak bir çalışma uygulayıp artık taksilere kamera gelmesi lazım mejbur olması lazım bizler illallah ettik artık. Daha geçenlerde adam arkamda oturuyor meğer üstünde silah varmış polis durdurdu ben durur durmaz kapıyı açtı kaçtı çok sürmedi yakaladılar ama ya polis uygulaması denk gelmeseydi yada ben o kadar şanslı olmasaydım. Kamera konusunu değerlendirmeye alırsanız sevinirim sayın müdürüm
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Abdi (1 yıl önce)
    Yani diyorsun ki sayın müdürüm biz yakalıyoruz adliyeye gönderiyoruz ceza alıp içerde biraz yatırıp dışarı salıyorlar ve haklısın da hukuk çok yetersiz herkes aksesuar gibi silah taşıyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Akçadağlı (1 yıl önce)
    öldürende ölende kaç defa cezaevine girmiş çıkmış kaç kişinin canını yakmışlar kaç dosyaları var bir araştırılsın,emniyet ne yapsın herkesin başına yada her eve bir polis koyacak değiller ya.Ha birde siyasiler var emniyet teşkilatına baskı yapanlar.Emniyet müdürümüz ilk geldiği günlerde neler yapıyordu herkes biliyor ama sonra se olduysa oldu!Malatya kamuoyu ve halkı biliyor.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 yıl önce)
    Cezaevinden çıkan biri tekrar suç işliyorsa demek ki cezaevi caydırıcı değil ve ıslah etmiyor. İdam cezası olmadan çözüm yok
    %97
    %3
    Yanıtla
  • paşa44 (1 yıl önce)
    Türkiye ve Malatya'daki asayiş olaylarının nedeni bu başlıkla açıklanmış işte. Ondan sonra hiç yoktan yere emniyeti suçlarsınız. Emniyet ne yapsın?
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Ayşe (1 yıl önce)
    Bende ölen ve öldürenin hac dan geldiğini hacı oldugunu düşünüyordum.demekki şu testisi su yolunda kırılır.Bir malatya biliyor kimin ne olduğunu emniyete bu konuda eleştiri yönetmek saçma bence
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Ottoman (1 yıl önce)
    Polis ne yapsın kanunlarla birlikte kanun uygulayanlarda kendilerini bir yargilasalar insanlar huzurlu yaşar
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Yeşilyurtlu (1 yıl önce)
    Günlerdir aynı haberi veriyorsunuz
    %32
    %68
    Yanıtla
  • Kayısı adam (1 yıl önce)
    Sayın ercan dağdeviren kalkmışsınız diyorsunuz ki bu olayla ilgili bir başvuru bize gelmedi. Evet gelmemiştir doğrudur ama ben özel aracımla geçince durduruluyorum ama suriyeliler ve kağıt toplayan cingen fordları kesinlikle durdurulmuyor ve arama yapılmıyor. Bunlar zaten mafya gibi yol kesiyor kafalarına göre huzur bozuyorlar bunları cümle alem biliyor siz bilmiyorsunuz. Denetim var demeyin sakın ha sakın denetim sıfırın altında polisler bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyetinde olduğu sürece daha çok olaylar yaşanır . Bekçilere diyecek hiç lafım yok onlar geceleri yatacak yer bulmuşlar zaten . Sizin büyük gayretiniz olduğunu biliyoruz ercan müdürüm keşke polislerimizde size layık olsalar.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • polis bekçi olmasa sen evinde uyuyamazsın yeme polisin bekçinin hakkını sen evinde uyurkenpireler uçuşurken onlar sağda solda pisliklerle uğraşıyor istiyorsunuzki 1 dk oturup çay da içmasinler... sen işinde öylemisin yemek yemeden çay içmeden çalışıyomusun mümkün değil çalışmaz mesai istersin boş konuşup kalabalık yapma işine bak
    %35
    %65
    Yanıtla
  • Kayısı adam (1 yıl önce)UGUR isimli kullanıcı yorumuna
    Gardaş bende polisim başka il de görevliyim . Biz işin içinde olduğumuz için konuşuyoruz . Pompalıların havada mermi yarıştırdığı bir memleket oldu malatya , görev yaptım bende malatya da ben kimin nerede mesai doldurduğunu iyi biliyorum boşuna miyawlama :)
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Vahdet (1 yıl önce)
    Demekki cezaevinde çıkan ve suç işlemeye meyilli kişiler takip edilmeliymiş
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Harun (1 yıl önce)
    geçenlerde bir kamyon makas ata ata tüm çevreyolunu maştiden kaleye kadar resmen katletti polisi aradım ilgileneceğiz dediler. Umutları da olmadı güya heryerde bekçi var her gece görüyorum 6 7 sı kol kola girip tek bir noktada geziyorlar.
    %94
    %6
    Yanıtla