SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gözyaşlarıyla İzlediler.. "5-10 Gün Patlamalar Bu Şekilde Devam Edecek"

Gözyaşlarıyla İzlediler..
A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat depremlerinde ağır hasarlı binaların yıkımı Malatya’da devam ederken Bostanbaşı’nda yüksek katlı yapılar dinamitle patlatılıyor. Bostanbaşı’nda üçüncüsü yapılan dinamitle patlatmaya Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı Mehmet Öz ve yıkım firması yetkilileri katıldı. Vali Yazıcı burada önemli açıklamalarda bulundu. Bu arada, patlatmaya rağmen iki blokun da tam çökertilememesi dikkat çekti.

Yeşilyurt İlçesinde bulunan Bostanbaşı Mahallesi’nde patlayıcı madde kullanılarak yıkımlar devam ediyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan 14 katlı Caddebostan Konutları’ndaki iki blok 360 kilo patlayıcı ile yıkıldı. 4 bin 500 kapsülün kullanıldığı yıkımı, Vali  Yazıcı da takip etti. 

Vali Ersin Yazıcı'nın katıldığı patlatma öncesi güvenlik görevlileri çevre güvenliği alırken, evlerin yanında bulunan konteyner kentteki vatandaşlar da güvenlik gerekçesi ile kısa süreliğine bölgeden tahliye edildi.

Alınan güvenlik önlemlerinin ardından geri sayım yapılarak Vali Ersin Yazıcı tarafından butona basıldı ve 2 blok saniyeler içinde yıkıldı. Yoğun toz bulutunun çıktığı patlatmayı canlı canlı izleyen site sakinleri ise gözyaşları ile evlerinin yıkımını izledi.

Valisi  Yazıcı yıkım sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada; Malatya’da yıkılacak çok sayıda binanın olduğuna dikkat çekerek, Malatya’nın bir an önce bu korkunç görüntüden kurtulması için yıkımlara hız verildiğini söyledi.

Vali Yazıcı “Önümüzdeki 5-10 gün içerisinde 40 civarında patlatmalar devam edecek. Malatya'da 46 bine yakın yıkılacak orta ve ağır hasarlı bina bulunuyor ve biz bunları  hızlıca yıkmaya gayret ediyoruz. Bu görüntüden, kötü durumdan vatandaşı kurtarmamız lazım. Bu binalarda cam kapı sökülmüş ve vatandaşa adeta korku veriyor. Biz de yıkımlara hız vererek bu süreci hızlandırdık. Bir yandan Malatya’mızı bu kötü görüntüden kurtarıp diğer yandan da TOKİ’nin yaptığı kalıcı konutlarla Depremzede vatandaşlarımız evlerine kavuşacak. İnşallah toparlanacağız.” ifadelerine yer verdi.

Bu arada, patlatılan iki blokun alt katları yıkılırken, üst katlarının yıkılmaması ve alt katların üstüne çökmesi dikkat çekti.

Bülten- AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

24 yorum yapılmış

  • Çavuşoğlu (8 ay önce)
    Şuan inönü mahallesinde tozdan durulmuyor kapıları kapattık.Hani sulama hani valinin karaları hani kurallar ?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Filinta (8 ay önce)
    Şaka gibi valla birde protokol eşliğinde yıkımlar yapılmış. Bizim vatandaşımıza büyü yapılmış bunun başka izahatı olamaz . o kadar emek ver birikim yap yeni bir ev al sonra evini törenle yıksınlar ve sorumlular hiçbir bedel ödemesin ve sen buna ses çıkarma. bu kafayla maalesef bizden birşey olmaz. neyse halaya devam...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • BİLAL (8 ay önce)
    VATANDAŞIN bırıkımlerı emeklerı gelecegı umutları yarınları hayallerı protokol eslıgınde yıkılıyor bunu basarı olarak goren burokratları tebrıkedeıyorum bırde kokteyıl duzenleseydınız
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (8 ay önce)
    Bu dinamitleri müteahhitler imar onayı verenlere bağlayıp patlatacan. Bak nasıl ses getiriyor. Bu ülke de her şehirde birkaç d vleti soyan idam edilsin bakın Türkiye nasıl gelişiyor. Ama gerçek calanlardan seçilecek bu hırsızlar. Kamu malı çalan hazine arazisini yagmalayan vb
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nida (8 ay önce)
    Bu patlatarak yıkımlar belki depremi tetikliyor bu yıkımlar başladı artçı sarsıntılar şiddetlendi zaten zemin hassas bu konu araştırılsın binlerce insanın hayatı söz konusu
    %28
    %72
    Yanıtla
  • Günün esprisini sen yaptın bak ailece gülüyoruz :)
    %63
    %37
    Yanıtla
  • murat geçkil (8 ay önce)
    Bina yıkılmadı ya bina çok sağlamdı incelemelerde sıkıntı var ya da dinamitlerde iş yok ya da işi yapanlar ehil değil..Geçmiş olsun Malatyam
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fazilet-ül cehalet (8 ay önce)
    Bu tarım arazilerini imara açanlar,burada yapılan binalara ruhsat verip milletin canına ve malına kastedenlerin mahkemelerde halkın önünde yargılanmasını istiyoruz.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Muütahiti içer alıyorlar 10 gün sonra bırakıyorlar Mutahit diyor konuşurum haaaa kimlere hediye daire verdiysem .. Bir bakıyorsun çıkmış mütahit.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Kadir (8 ay önce)
    Temel atma töreni olur ama yıkımda törenle yapılmış gibi olurmu. Dünyanın neresinde var böyle bir gariplik sanki yeni yapılacak gibi toplanmışlar merasimle yıkım.Boşa geçen günler.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Sait (8 ay önce)
    Yıllardır akpye oy verdim artık yeter arkadaş
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Hiç AKP'ye oy vermedim bu sefer oyumu akp ye verecem zamaninda uyansaydin saitcim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fani gani (8 ay önce)Sait isimli kullanıcı yorumuna
    Hiç akp ye oy vermedim.Bu saatden sonra oyumu akp ye vereceğim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murtaza (8 ay önce)
    Peki ya imar veren denetim yapan ve binaları inşaa edenlere bir şey yapılacak mı ?
    %93
    %7
    Yanıtla
  • MALATYA SEVDALISI (8 ay önce)
    Bu kısımları (bostanbası ) imara açanlar yargılanmayacak mı ? neden cemal akın yayha akın ahmet çakır ismi geçmiyor ? yazık oluyor malatyalımıza,,,Ama eviyıkılanlar hakkını arasınlar !!!
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Paşa44 (8 ay önce)
    Kutlama, açılış edasıyla tören niye yapılmış anlaşılır gibi değil. Ev sahiplerine niye izletiliyor? Bina patlatılırken asıl izlemesi gerekenler o binayı yapanlar ve 13 katlı binanın bostanbaşına yapımına izin verenlerdir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Depremzede (8 ay önce)
    Bu nasıl bir mantık ev sahiplerinin hayalleri yıkılırken protokol de güneşte zarar görmesinler diye idarecilere platform kuruluyor vicdanınıza ve merhametinize bırakıyorum.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Vural çelik (8 ay önce)
    Yöneticilerin bu çarpık eksik malzeme adam kayırma hesabını soracağınıza protokol kurup izlemişler Malatya ne hale geldi yeni yeni binalar siteler hatalı ve hepsini tek tek tespit etmenize rağmen bunlar tekrarmı evlerimizi yapacaklar tebrik ediyorum hepinizi.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Fikret (8 ay önce)
    Yıkım için,bu platform ve bu kalabalık niye nekadar saçma sapan işler dünyanın hiçbir yerinde yıkım için böyle bir organizasyon yapılmaz
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Bülent (8 ay önce)
    Protokol için platform kurulmuş ve bir yandan evlerinin yıkılışını gözyaşlarıyla izleyen insanlar diğer yandan maaşlıların hali kabul etmiyorum ben.orhan gencebay ne güzel diyor BATSIN BU DÜNYA
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Ahmet (8 ay önce)
    Yıkılan binalara gidin bir bakın neye göre ağır hasarlı veya acil yıkılmalı bina sakinlerinin bazılarının sırf pis aç gözlü hırsları için hasari olmayan binalar yıkılıyor sigortadan para koparma uğruna devlet yetkilileri buna kulak versin önüne gelen her binayı yıkmasın yazık günah
    %49
    %51
    Yanıtla
  • Malatya (8 ay önce)
    Sayın valim İnşallah yerel siyasiler fazla müdahil olmazlarsa iyi ve güzel hizmetlere imza atacağınızı ümit ediyorum.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Sayın Vali (8 ay önce)Malatya isimli kullanıcı yorumuna
    canımsın sağ ol gardaşım. elimden geleni yapacam aha da sözüm olsun. öpüyorum gözlerinden.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yıkım Ekibi (8 ay önce)
    Yıkın. Bir an önce o yeni binaları kaldırın ki saf millet unutsun sorumluları. Onlar da böbürlene böbürlene dolaşıp ahkam kesmeye devam etsinler. Yargılanmasınlar! Orası mı acil şehrin merkezi mi? Niyetin ne olduğu açık da anlayana. Ya da anlayıp anlamamış gibi yapanlara. Hayret! Havai fişek niye atmadılar?
    %90
    %10
    Yanıtla