SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yonca Kavşağı Daha Fazla Engelleyememişler

0
Güncellendi - 2016-12-13 00:10:02
Yonca Kavşağı Daha Fazla Engelleyememişler
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yol ve kavşak gibi çalışmalardan dolayı yeni stadın açılışının Nisan ya da Mayıs ayını bulabileceğini söyledi. Yeni stad ve İnönü Üniversitesi kavşağı için daha önce Karayolları'nın gündeme getirdiği, ancak Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin 'trambüs ulaşımı için uygunsuzluğu' nedeniyle engellediği yonca kavşağın zorunluluğu nihayet belediye yöneticilerince de farkedildi ve Çakır, yonca kavşağın ihalesinin yapılacağı bilgisini verdi.

TOKİ tarafından Malatya’ya yapılan stadyumun teslim tarihinden önce yapılacak kavşak ve yol çalışmalarıyla ilgili İHA’ya bilgiler veren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Orada kara yollarımızın bir yonca kavşak çalışması var” dedi.

“Statla ilgili bir aksama yok”

Stadın bağlantı yollarını Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağını kaydeden Çakır, “Özellikle orada bir yonca kavşak çalışması var kara yollarının. O projeyi gündeme aldılar, onun ihalesi yapılacak. Zaten bağlantı yollarını büyükşehir olarak biz yapacağız. Bizim için bunlar 1 haftalık işler. Dolayısıyla stadımız Nisan - Mayıs aylarını bulacak gibi gözüküyor. Çünkü gerçekten devasa bir yapı. Öyle uzaktan göründüğü gibi değil. Girdiğiniz zaman çok detayları olan devasa bir yapı. Malatya’ya değer katacak. Ama söylediğim gibi seyirci maça gitmiyorsa o yatırıma da yazık olur. Orayı doldurmak da biz Malatyalılara düşüyor. İlimize böyle güzel bir eseri talep ettik. Sağ olsun hükümetlerimiz bu eseri Malatya’mıza kazandırdılar. 100 milyonun üzerinde bir yatırım. Ama biz buradan kalkıp da maça gitmeye erinirsek yazık olur. İnşallah Süper Lig’e de çıkarsak, bu en büyük arzumuz. Statla ilgili bir aksama yok. Firma gayet güzel çalışıyor. Bakanımız geldi incelemelerde bulundu. Dolayısıyla herhangi bir sıkıntı gözükmüyor” diye konuştu.

Trambüs yüzünden engellemişlerdi..

Bu arada, İnönü Üniversitesi kampüsünün karşısında inşa edilen yeni stadyum nedeniyle artacak trafik için mutlaka yonca kavşak yapılması gerektiği daha önce Karayolları tarafından ifade edilip projesi bile yapılırken, "trambüs" sevdalısı Malatya Büyükşehir Belediyesi, bu araçlar için uygun olmayacağı gerekçesiyle yonca kavşak projesini engellemişti.

Ancak, Karayolları'nın daha önce belediyenin karşı çıktığı yonca kavşak projesini yeniden gündeme getirdiğini bizzat Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır'ın açıklaması, "sonunda doğruyu görebilmişler" yorumlarına yolaçtı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, trambüs yüzünden İstasyon Virajı'na yapılması düşünülen yonca kavşağa da karşı çıkmış, kavşağı mevcut güvensiz haliyle kullanmayı uygun görmüştü. Bu kavşağın da, eninde sonunda yonca kavşağa dönüştürülmesi zorunluluğunun bulunduğu, belediyenin bu kavşak için de doğruyu artık farketmesi gerektiği ifade ediliyor.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • Abuzer (7 yıl önce)
    SEN NE KADAR HAKLISIN SAYIN FARUK OZ SEN YONCA KAVSAK ICIN NE KADAR CIRPINDIN AMA SENI ANLAMADILAR SAYIN VEKILIM
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (7 yıl önce)
    KISACA KAVŞAK YAPILINCAYA KADAR PATATES TARLASINA DÖNEN BİZE HİÇ AVANTAJ SAĞLAMAYACAK STATTA CEFA ÇEKMEYE DEVAM.
    0
    0
    Yanıtla
  • Torje1905 (7 yıl önce)
    bu baskan bu vekiller oldugu surece malatya hicbirseye muhafak olamz proje yok vizyon yok hizmet yok 10 yildr baskan gözle görülür bi hizmeti varmiya spor kompleksi nikah salonu haric
    0
    0
    Yanıtla
  • tura (7 yıl önce)
    BU yollar yapılırken de başkanın yanında bu iki müdür vardı şimdi yine var düşündürücü !!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Eray (7 yıl önce)
    Sayın Başkan bu sözü söyleyen sizmisiniz: Zaten bağlantı yollarını büyükşehir olarak biz yapacağız. Bizim için bunlar 1 haftalık işler. Allah aşkına hangi işi 1 haftada bitirdiniz?Örneğin Başharık mah.26.sok. 4 aydır bitmedi.Artık belediye iş makinelerini evimizin etrafında gördüğümüzde 6 ayımız heba olacak,çamurlar içinde yaşayacağız diye korkmaya başladık
    0
    0
    Yanıtla
  • çok bilen (7 yıl önce)
    Çünkü gerçekten devasa bir yapı. Öyle uzaktan göründüğü gibi değil. Girdiğiniz zaman çok detayları olan devasa bir yapı. Malatya’ya değer katacak. sözleri ile malatya da stada hiç gitmemiş bakan beyle beraber gitmiş gibi görünüyor. ildeki yapılan yatırımdan habersizler sanki
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (7 yıl önce)
    Bakalım Öznur abla belediye başkanı olunca neler yapacak. Ay ağzımdan kaçtı :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Kan (7 yıl önce)
    Bu trambüs yüzünden birçok kavşak yapılamıyor, mesela İstasyon Kavşağı bunlardan biri
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (7 yıl önce)
    Tek çözüm Kuzey çevre yolu birlikte mevcut yolun üzerindeki tüm kavşaklara Yoncalı alt ve üst geçitlerin bir an önce yapılmasıdır. İşte sana örnek! Öyle uzağa gitmeye de gerek yok. Lütfen İNCELEYİN …. http://www.kayseri.bel.tr/web2/index.php? page=cevreyol-uezerinde-yapilacak-uest-gecit-ve-koepruelue-kavsak-projeleri
    0
    0
    Yanıtla
  • ÖzMalatyasporlu (7 yıl önce)
    Oraya taraftar gitmez stadın yeri yanlış o kadar devletin parasına yazık günah
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz (7 yıl önce)
    Doğruyu görüp Doğru ve temiz iş yapacak Malatya Belediyeleri. Rüyamda görsem inanmam diyorum ama. Rüyada bile görmek nasip olmadı.
    0
    0
    Yanıtla
  • çok bilen (7 yıl önce)
    peki bu trambüs resmi olarak ne geçiyor acaba ruhsatta. araç muayene istasyonuna ne zaman gidecek. muayene istasyonunda sanayi bakanlığının hangi araç statüsünde muayene olacak merak konusu ayrıca pembe trambüs olacakmış. bunun sosyal boyutu düşünüldü mü? evli çift soğukta bekliyor kadın binecek kocası binmeyecek mi? şöfor; amca sen binemezsin mi diyecek? ayrıca kırmızıya binen kadına hangi gözle bakılacak? bunlar düşünüldü mü? ve pembe büs ile ilgili çok talep kampanya ve istek varmış nerede gören var mı? her konuda pembe büsle aynı hassasiyet gösteriliyor mu? yoksa pembe büs ile gündemi mi değiştirmeye çalışıyorlar. merak ettim
    0
    0
    Yanıtla
  • MEhmet (7 yıl önce)
    Trambus konusunu anladık yanlış yaptınız en fazla 10 yıl sonra bu sıstemı çöpe atacaz! Yaa kardesım bır koruklu otobüse ıkı tane tel taktınız dıye Malatya'nın gelecegı ıle Nıye oynuyosunuz! Tabııkı nereye yonca Laz'ım sa yapılmalı! Senden sonra ki Başkan ileri görüşlü olup raylı sıstem yapacak! Zaten tek temennimizde bu yönde!
    0
    0
    Yanıtla
  • Dilaver GÜR (7 yıl önce)
    Sayın Başkan oraya Yonca Kavşak değil Köprülü Kavşak gerekir. Üniversite, Hastane, Teknopark, Stadyum ve Spor Tesislerinin bulunduğu Binlerce kişinin gidip geleceği ve yoğun bir trafiğin olacağı bir yerde Köprülü Kavşak yapmamak çok düşündürücüdür. Karayolları Bölge Müdürlüğünün Elazığ da olması ve bu konuda yetkililerin Malatya da böyle bir tesisin yapılmamasında etkili olabileceklerini düşünüyorum. Malatya da neden böyle bir Köprülü Kavşak yapılmıyor her kes düşünsün??? Dilaver GÜR İnşaat Mühendisi
    0
    0
    Yanıtla
  • Deniz (7 yıl önce)
    Bu yonca kavşağı daha önceden düşünemedilermide şimdi gündeme almışlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Dilaver GÜR (7 yıl önce)Deniz isimli kullanıcı yorumuna
    Bu kavşağın şimdi değil çok önceden yapılması gerekiyordu. Ancak bizde tuttuğunu koparan Milletvekillerimiz olmadığından ve başka işlerle uğraştıklarından Stad bittikten sonra yapılacak gibi görünüyor Deniz Kardeşim.
    0
    0
    Yanıtla
  • bilal arslan (7 yıl önce)
    Yahu malatyanın şuan terminal. Bostanbaşı. Fahrikahan. İstatyon. Sanayi. Akpınar.ak parti binasının önünde ki kavşak. İtfiya. Çöşnük kavşaklarının hepsine yonca kavşak lazım araçlar ışık görmesin trafik tıkanmasın diye batıyı görmüyor mu bu yetkililer.
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih yılmaz (7 yıl önce)bilal arslan isimli kullanıcı yorumuna
    Teşekkür ederim doğru tespit
    0
    0
    Yanıtla