SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Orta Hasarlı Binaların Hepsini Ağır Hasarlı Gibi Görmeye Razıyız"

A- A+ PAYLAŞ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki çalışmalara ilişkin, "Bakanlık olarak başladığımız toplam inşaat sayısı bugün itibarıyla 200 bini buluyor. Şu anda da 200 binden fazla da yerinde dönüştürmek isteyen vatandaşımız var." dedi.

Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da video konferansla katıldığı Hatay Kentsel Dönüşüm Projesi Toplu Temel Atma Töreni'nde, konutların bir an önce bitirilerek hak sahiplerinin evlerinde huzurla oturmasını diledi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin Hatay'ı etkilediğini anımsatan Özhaseki, "Şimdi yeniden düştüğümüz yerden kalkma, yaraları sarma zamanı. Buna gücümüz Allah'ın izniyle yeter. İnşallah Hatay'ımızı eskisinden daha güzel şekilde inşa ederiz. El ele vererek önümüzdeki bütün engelleri aşarız. Bundan yana kimsenin endişesi olmasın." ifadelerini kullandı.

Özhaseki, Türkiye'nin deprem ülkesi olduğu gerçeğine uygun yaşanması gerektiğini belirterek, nüfusun yüzde 70'ten fazlasının birinci ve ikinci derece deprem kuşağında yaşadığını vurguladı.

Depremleri, "Bin yılın afeti" olarak nitelendiren Bakan Özhaseki, şöyle devam etti:

"Depremden 18 vilayetimiz etkilendi, 14 milyon insanımız zarar gördü. Yıkılan konut sayımız 680 bin, depo, iş yeri, ahır gibi yıkılan tek katlı iş yerlerinin sayısı da 170 bin. Toprağa verdiğimiz canlar 50 binden fazla. Bu işin maddi hasarı 200 milyar doların üzerinde. Hasar, bela büyük ancak bizler Allah'a inanıyoruz, büyük bir milletiz. Hep birlikte kol kola girerek bütün zorlukların üstesinden geliriz."

Özhaseki, afetin ilk anından itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğündeki kamu kurumları ile belediyelerin sahada, vatandaşların da depremzedeler için seferber olduğunu anlattı.

Kalıcı konutlara değinen Özhaseki, şu değerlendirmede bulundu:

"Şu anda 1 milyon 900 binden fazla vatandaşımız evlerinin dışında. Bu vatandaşlarımızın 500 binden fazlası konteyner kentlerde yaşıyor. 1 milyon 300 bin kadar vatandaşımızın da 327 bin aileye tekabül ediyor kira paralarını veriyoruz. Evlerinde oturamayan, dışarıda kalan ve durumu şimdilik idare eden 1 milyon 900 bin vatandaşımız var. Bakanlık olarak kendimize söz verdik. 'Bu 1 milyon 900 bin vatandaşımız evine dönünceye, huzurla oturuncaya kadar bize tatil haram olsun' dedik."

"Orta hasarlı binaların hepsini ağır hasarlı gibi görmeye razıyız"
Yapılaşma sürecinde "sıfır toleransla" hareket edeceklerinin altını çizen Bakan Özhaseki, "Yerinde dönüşümle ilgili yapılacak binaların tamamını bizler denetleyeceğiz. Ruhsat aşamasından son aşamaya kadar mutlaka ve mutlaka biz denetleyeceğiz." diye konuştu.

Orta hasarlı binalara da değinen Özhaseki, "Bize soruyorsanız orta hasarlı binaların hepsini biz ağır hasarlı gibi görmeye razıyız. Üzerimize ağır bir yük var. Bu kadar konutun karşılığını biz yapacağız Allah'ın izniyle. Söz verdiğimiz süreler içerisinde de bitireceğiz. Orta hasarlıları da buna koymaya biz razıyız. Ağır hasarlı gibi göreceğiz. Onu da hak sahibi yapacağız. Onun da evini sıfırdan vereceğiz inşallah." ifadesini kullandı.

Özhaseki, "Bakanlık olarak başladığımız toplam inşaat sayısı bugün itibarıyla 200 bini buluyor. Şu anda da 200 binden fazla da yerinde dönüştürmek isteyen vatandaşımız var. 85 bini de Hatay'ımızda." dedi.

Hatay, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

30 yorum yapılmış

  • naif (7 ay önce)
    Sayın bakan, malatyada kaçak bina yapımındört nala gidiyor....
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 ay önce)
    Sayın bakan bizde razıyız da ne olacak şimdi? Razı olunca sorunlar çözülüyor mu? Madem razısınız o zaman icraat yapın, gerekli kanun ve kararnameyi çıkarın. Anlaşılan bu bakanın amacı farklı bizimle eğleniyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (7 ay önce)
    O kadar çok dibi delik teneke var ki içine ne koyarsan koy alttan akıp gidiyor geriye boş tıngırtı kalıyor. Araştırmadan incelemeden, sormadan, sorgulamadan, ağzı olan konuşuyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Başefendi (7 ay önce)
    Çevre şehircilik de görevli ve yaşları 30 civarında olan ve civar illerden gelen " mühendisler"in orta hasar verdiği binamıza iki ayrı üniversiteden gelen 30 yıllık prof. ler az hasarlı dediler. Şimdi biz çevre şehircilikten gelen mühendislere inanıp binamızı mı yıktıralım, yoksa üniversiteden gelen hocalara güvenip girip oturalım mı. Yani milyonluk evlerimizin kaderi bir iki kişinin iki dudağı arasına hapsedilemez diye düşünüyorum. Depremin ilk günlerinde sahaya adam sürülüp binalara baktırmak zaten akıl dışı bişey idi. Şimdi sular durulmuşken bari işin uzmanlarını yollayıp az ve orta hasarla binaları tekrar inceletmek devlet için güç olmasa gerek.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Başefendi (7 ay önce)
    Yanlış hatırlamıyorsam, bakırcılar çarşısı temelini atmaya geldiğinde temel atma esnasında orta hasarla ilgili kararını açıklayacaktı sayın bakan. Şu gün olmuş halen bana kalırsa şuna kalırsa filan deyip insanları daha da mağdur ediyorlar. Sanası banası yok bu işin. Devlet bir karar alır arkasında da durur. Böyle muallakta kalınca kafalarda soru işareti çoğalıyor maalesef.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mehmet (7 ay önce)
    birileri neden okullarını köprülerini yıkmayıp güçlendiriyor. evinize sahip çıkın. hele şu zamanda.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hasan (7 ay önce)
    "sadece mülkiyet sahibinin kullanımı içindir" ya da " kiraya verilemez" şerhi konularak orta hasarlı yapıların güçlendirilmesine izin verilmesi gerekiyor. Aksi takdirde bu sorumluluğun altına kamu kurumlarının girmemesi gerekiyor. Tamam anlıyoruz mal tatlı, ortalama kiralar 10 bin, 15 ama, yarın öbür gün o binalar olacak bir depremde yıkılırsa bunun sorumluluğu ağır olur,
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Doğru söze ne hacet.peki Elazığ depremi sonrası hasarsız denilip yıkılan yiten canlarımızın bir mesuli varmı ki şimdi Elazığ depremi sonrası olduğu gibi hasarsız denilip, Allah korusun,binaların yıkılmayacağının garantisini veren çıksın.çıksın ki bizde bilelim.sonra orta hasara sıra gelir.herkes 3 maymunu oynuyor.bir orta hasarlı ortaya attılar ki Elazığ depremi sonrası hasarsız denilen yüzlerce çöken binayı kimse sorgulamasın.bilim varsa kime ne hacet diyeceğimize ne rezil bir ülke düzenimiz var maalesef.ama gerçekten işimiz çok zor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kanser hastası ya da kalp yetmezliği olan bir insanla, halihazırda hiç bir sağlık sorunu olmayan insanın ortalama yaşam beklentisi ya da ölüm ihtimali aynı mıdır? Senin bakış açınla ikisi arasında hiç bir fark yok, belki de sağlıklı olan daha önce ölecektir dersin...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ölüm ihtimal midir.ölüm herkesin son nefes anıdır.kaçınılmaz bir şeyin gerekçesi ölçüsü zaman tayini sade hastalık olabilir mi.ölüm zamanın sırası gelene son lahzayı hazırlamasıdır.aslında canlı ve cansız varlıklar kıyaslanacak türden varlıklar olmadığını benden iyi bilmektesin.kıyas olacaksa o da her hastalık birbirinden farlıyken ve kaldı ki bir hastalık insanlara göre oldukça farkı etkilere sebebiyet verirken v.b durumlar örnek verilebilir verilmeyedebilir.ancak bir orta hasar kavramı altında cansız olan varlıklar için bakanın dahi bilimsel olarak analiz tetkik ve maddi boyutu gibi ifadeleri bu işin bilimsel yöntemleri olduğu gerçeğini izah etmekte.çünkü hasar alan yapıların sorunsal durumları hasar durumlarını onlarca farklı sebebe dayanması ve analizler sonucunda karar verilmesi bilimsel işleyişin dayanağının nedeni hasarın durumu maliyet boyutunun miktarı.... ister kabul edin ister etmeyin.orta haşa bilim literatüründe olan bir kavramdır.yanliş anlamayın şahsi fikrim değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erkan (7 ay önce)
    Görmek istiyoruz, cekli caklı cümleler. Ortahasar kavramını kaldırmak için bir yasal düzenlemeye ihtiyaç var. Bunu çıkartın herkes rahatlasın. Orta hasar diye bir şey olmaz.
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Emin olabilirsin orta hasarlı olmaz diye kendine ifade belirliyorsun çok hoş.peki az hasarlı hasarsız denip yıkılan yüzlerce binanın hesabını soracağımız bir yol biliyorsan paylaşırsan iyi olur.Şundan emin olabilirsiniz ki Nasıl Elazığ depremi sonrası hasarsız denilip bu büyük deprem de yikildiysa aynı yöntemle yine hasarsız denilip,Allah muhafaza buyursun, yıkılmayacağının garantisini orta hasarlılara bilip bilmeden yöntem çizenler mi kefil olacak bilelim.analiz edilecek, güçlendirme yapılacak,bilimsel müdahale edilecek tek yapı orta hasarlılar olduğunu nasıl göz ardı ediyorsunuz.aslında orta hasarlıları bu şekilde rezil etmeye çalışarak Elazığ depremi sonrası hasarsız denilip yıkılan binaları nasılda umursamaz bir tavırla örtmeye çalışıyorlar.zorla bir yıkım olacaksa olsun yıkalım ancak ahkam kestikten sonra ahkam kesen bilsin ki yerinden dönüşüm için imkanı kısıtlı olana gerekli desteği vermeye mecburdur ki insan eyvallah etsin.Bu orta hasar olayının rezil olmasına sebep olanlar çıkın açıklayın.Elazığ depremi sonrası kaç bina güçlendirme yapılıp da yıkılmış. Allah rızası için çıkın açıklayın güçlendirme yapılıp da yıkılan kaç yapı var hasarsız denilip yıkılan kaç yapı var.veriler üzerine ahkam kesin de bizde bilelim.dogruyu yanlışı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (7 ay önce)
    Kimsenin bir şey yıktığı yok isteyen güçlendirebilir;Gidip dilekçe verirseniz ağır hasara çevirirsiniz.Bakanın sadece konuşmasının bir kısmını alıyorlar devamında isteyen güçlendirir kanuni hakkı diyor.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Drcengizzzz (7 ay önce)
    Millet dışarda sersefil mi hadi canım herkes konteynerinde olmadı çadırında serin serin oturuyor gerçi önümüz kış da sorun diill yani verirler elimize birer odun sobası nostalji yaşarız ne sıcak..hala kim neyin peşinde anlamadınızsa boşverin siz bu oyunu bozarsınız Malatyalılar yerel seçim var önümüzde ve reise vercez dış mihrakların oyununu bozup beka sorununu unutmayacazzz…aç açıkta değilsiniz şükür… varın gayrı evinizde olmasın ağırı ortası azı hasarlısı hasarsızı size koymaz siz bu oyunu bozarsınız bozarsınız da aman oyunuzu boşa atmayın söyleee kimeeee verceyig gardaşş mohalefet mi var kılıçdaramı vereg
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Turgay (7 ay önce)
    Sayın bakan, geçen günlerde verdiğiniz bir demeçte orta hasarlı tüm binaları yıkacağız, güçlendirme yapmayacağız dediniz, şimdi de farklı konuşuyorsunuz. Bu sorun bakanlık olarak bir resmi yazıya bakar. Tüm orta hasarlı binalar ağır hasarlıdır diye bir genelge yayınlarsınız konuyu kapatırsınız. Bu işi ev sahiplerine, 3-4 den fazla dairesi olan aç gözlülere bırakırsanız bu millet sizden hesabını sorar.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Eğer dediğiniz gibi sorunlar çözülecekse bir kötülüğü yok etemek için iyilikleri de zayi etmeli.birileri evini satar kiraya verir diye onarmaya karşı olanlar bilsin ki Elazığ depremi sonrası bu büyük depremler de sözde hasarsız denilip yıkılan binalarin hesabı önce sorulmalı.yine aynı yöntemle hasarsız denilen, ağırdan ortadan hafife dönenler için başka bir depremde yıkılmayacağının garantisi kim olacak ....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ekin (7 ay önce)
    Evimize ilk basta az hasarli verildi daha sonra birinci katlarin itirazi sonucu tekrar gelip bakildi bu evde hicbirdey yok dendi ama daha sonra orta hasarli gorundu. Anlamadigim isin uzmani iseler nwden boyle oldu ben burada baska seylerin dondugunu dusunuyorum… Bu deprem bana sunu ogretti adamin varsa herseyi yapabiliyorsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakim (7 ay önce)
    şimdi yine aynı yöntemle bak gör hasar tespit raporlarına göre, Elazığ depreminde ki gibi,hasarsiz dediğiniz binaların Allah korusun olası bir depremde yıkılmayacağının taahhüdünü kim veriyor.8 inci ayına gireceğimiz şu zaman diliminde hale razıyız hale hale Cumhurbaşkanımız da böyle istiyor ne demek.Milletin halinden haberi olmayan ekonominin çoğumuz için azap olduğu bir hayat diliminde arkasını önünü düşünmeden ortaya attığı hissiyatıyla işi çıkılmaz hale sokan başkan hazretlerinin çok ta umurunda.ne dense hissiyatının sebep olduğu yaşam koşulları zenginlere âbı hayatın kaynağı oldu yazık çok yazık...sayın bakan hiç demiyor ki 1 milyona kim ev yapabilir.artık yeterin yeter.naçizane düşüncelerime katilmayana saygı duyarım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakim (7 ay önce)
    Ya hu nasıl bir işe düştük.yol belli yöntem belli.yolu yordamı belli olan bir işte dahi 7 aydırlı kepaze olduk.gücü olan, verdiğiniz 1 milyon desteğin üzerine kendi imkanlarını seferber eder ve evini İnşallah yapar.herkes saygılı olursa hayat niye çekilmez olsun.herkese toki evleri uymayabilir.bazilarimiz için tek seçenek evini onarma işi.7 aydırlı zamanımızı çaldınız.isteyen evini onarıp evsizlik girdabından kurtulabilirdi.ekonominin dümeninde olan sizler, yerinde dönüşüm desteği ile şahsi imkanları olmayanların verdiğiniz destekle sittin sene evlerin yapılamayacağını bizden iyi bilen sizler bizi kepaze ettiniz.Haşa devlet babamızın mülkü değil ki diyelim desteği arttırın.Reisi Cumhur ve bakan ülkenin imkanlarına göre yerinde dönüşüm seferberliği başlatıyor çok iyi gayet insanı bir hizmet.ama diğer taraftan milletin halini vaziyetini bilmiyorlarmış gibi cellat kesilip herkesin gücü var mı yok mu demeden orta hasarlıları ağır görelim diyorlar.iyi de yok efendiler güç yok.ayıppı günah mı.devletin gücü bu kadar eyvallah iyi de sorunu çözmeyip baharı yazı ve 10 paraya yapılacak işlerin şu an 30 paralara kadar çıkan maliyetlerinden haberdar olup bizleri iyiden iyiye tam çökerten sizler değil misiniz.kim istemez evini yenilemeyi.ama sizler cennet ülkemiz de belli olan işleri dahi çıkmaza sokup milleti maffederken diğer ülke meselelerinde dahi yol yönteminiz bir kişinin hissiyatına kanaatine göre şekilleniyorsa vay halimize.bu bilim dışı kanaat deneme yanılma metoduyla ekonominin ne halde olduğu ve bu sorunla bütün ülke boğuşurken bir de depremin vurduğu bizlerin hali ahvali ülke gerçekleri ayan beyan ortadayken hala bir kişinin kanaatiyle nasıl kepaze olduğumuzun ispatı bizleriz.ne yani onarıp evini kiraya verecek yok satacak iyi de tek çözümü onarıp oturmak olana niye ızdırap oldunuz.bu işin yolu bu değil.ama gerçekten sayenizde baharı yazı babanızın kesesinden yer gibi bizi çökertiniz.mutlu musunuz.birileri diyecek orta hasarlıları bay bakan gibi yakın yıkın diyecek.iyi de Elazığı deprem sonrası bizler güçlendirme yapılıp yıkılan binaları mı konuştuk yoksa devletimizin maalesef ki yetersizliği yöntem yanlışlığı yüzünde hasarsız deyip ağırdan az hasarlıya çevrilip bu depremler de yıkılan yüzlerce binayı mı yitip giden canlarımızı mı konuştuk.İnsan Allah tan korkar.hasarsız denip yıkılan sayısız binalari hiç dile getirme cesaretiniz oldu mu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (7 ay önce)Hakim isimli kullanıcı yorumuna
    Hakim her iki yorumunuz için de ağzınıza yüreğinize sağlık yüzde bir milyon haklısınız çok teşekkür ederiz gerçeklerin tercümanı olmuşsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Teşekkür ederim.değerli arkadaşım emin olun ki aylardır hepimizin durumu aşağı yukarı zorlu ve hakikaten hüzünlü geçmekte.Yuce Allah vefat edenlere rahmet etsin.yakinlarini kaybedenlere merhameti sonsuz nasip eyler İnşallah.ve geride kalan bizler de maalesef ilkesizlikten düzensizlikten perişan haldeyiz.en basiti eleştirilmek.keşke bu konulara kafa yormasak her şeyin yolunda gittiğini hissedebilsek.ama emin olun yolu yordamı belli olan bir mesele de dahi ne haldeyiz.acı çok acı.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 ay önce)
    Sadece söz ile nutuk ile laf ile peynir gemisi yürümüyor. Deprem olalı 7 ay oldu. Şurada 2 ay sonra inşaat sezonu bitecek Malatya da, hala cek cak lar ile devam ediyor. İnsanlar evsiz, ne yapacağını bilemez halde, şehir harap bitap ancak ev yapımına dair somut hiç bir şey yok. Şehir için uygun bir plan var mı? Mesela bu şehrin yüz yıllık trafik, ulaşım, otopark sorununu çözecek, planlı büyümesini sağlayacak bir plan yapıldı mı? Şehir bu plan yapılmadan inşa edilirse ne anlamı olacak? Gecekondu bir şehir mi olacak. Bakırcılar çarşısı için attığınız temel ortada, plansız programsız, bilimden uzak, nitekim temel su havuzu olmuş. Bu nasıl bir yönetim? Bu nasıl bir vizyonsuzluktur? Anlamak mümkün değil. Bir ilkokul mezunu birini belediye başkanı yapsanız bu şehri daha iyi planlar ve yönetir. Planlar yapılırken uzun vadeli, şehrin önümüzdeki yüz yılı esas alınmalıdır. Bu şehrin nüfüsu ilerde belki 2-3 milyon olacak. Ona göre plan program yapılmalıdır. Büyük plan yapılmadan, sivil topluma paylaşılmadan, halkın onayı alınmadan inşaata başlanmaz. Ancak bu işlerin çoktan yapılmış olması gerekiyordu. Yerinde dönüşüm diye bir garabet ortaya attılar. Ev yapımından kurtulmak için ancak bu sistemn işlemeyeceği zaten belliydi. Kendileri toki kanalı ile bir evi yaklaşık iki milyona malederkeni, vatandaşa bir milyona yap dediler. Bu işler mi? Kendileri bilmiyor mu? Ancak Suriye de, suriyeliler için bedava konutu yapan bu hükümet yıllardır kendisine vergi veren vatandaşına parayla ev yapıyor. Onu da tam yapamıyor, kim bilir kaç yıl sürecek. Biz bunu haketmiyoruz. Malatya nın kaderi böyle vizyonsuz, basiretsiz, misyonsuz, küçük düşünen yöneticilere kalmasıdır. Bir millet hak ettiği şekilde yönetilir ancak ne yazık ki kurunun yanında yaşta yanıyor böylece.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hüseyin (7 ay önce)
    Sayın bakanım Şimdi yerinde dönüşüm denilmekte eyvallah bu güne kadar yerinde dönüşüm yapıldımı yedi ay geçti bu bir ikincisi performans testleri yapılmış raporu çıkan depremzede belediye müracaat edilmekte yapı denetim yapı denetim atanacak fiyat düşük ilgilenen yok şimdi sizler bi Malatya'da çarşı tememeli attınız ayrıldınız sonuç ortada kaldı.şimdi şu ana kadar malatya da ikizce ve battalgazide yapılan toki sayısı yapılacağın % 20 yapıldımı acaba söylenecek çok şey var ama birde konteynir davası var hele kimlere verildi adamın ağir hasarlı evi var konteynir yok daha sıra çok denilmekte vallahi kaç görevliyle görüşüp arkanıza bakacaksınız bilemem Allah yar ve yardımcımız olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 ay önce)
    Kaç aydır elimiz kolumuz bağlı sizi bekliyoruz. Resmî bir yazı ile orta hasarlı binaların durumunu çözün artık.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatandaş (7 ay önce)
    Neye göre ağır hasarlı neye göte orta hasarlı acemi torpilli mühendislerin korka korka yanlış fotografladığı binaları yıkıp ne yapacaksınız . Bu millet sonra nasıl ev sahibi olacsk. Yapacaksan yık buyur. Yspamayacağınız , hiçbir bilginiz olmayan bir konuda niye konuşuyorsunuz. Hukukçu olarak siz sorumlu belediye başkanlarını , yapı denetimcileri için gereğini yapın. Hangi bina hasarlı onu da bilimsel olarak inceleyin, ona göre konuşun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Razı Rıza (7 ay önce)
    Ne demek Razıyız? İkide bir aynı laf. Yusyuvarlak bir keleme. Sanki bir kişiden memnunluğunu ifade etmeye çalışıyor. Razıysan hemen bir karar al ve isteğe bağlı olduğunu karaname veya benzer bir şeyle hüküm altına alın konu kapansın. Şamar oğlanına döndürdünüz depremzedeleri. 7 ay geçti haberiniz ola. Hala sürünüyoruz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mevzuat (7 ay önce)
    Kanun mevzuat ne diyorsa o ikide bir çıkıp görmek istiyoruz ne demek .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Serkan (7 ay önce)
    Gözde vizyon evlerinde kiracılar sırf kira yardımı ve taşınma parası alabilmek için sahte resimlerle başvurup kontrollerle belgelenmiş az hasarlı bloğu orta hasar çevirdiler..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kazım (7 ay önce)
    Ne yapacaksanız başlayın ve yapın. Neyi bekliyorsunuz? Açık seçik belli bir hasar var , çık ihalene başla tamir etmeye. 7 ay geçti depremin üzerinden.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Deprem (7 ay önce)
    Kendi binalarımıza baktırdık o kadar deneyimli kendi alanında uzman insanlar gelip tüm tetkiklerini yaptılar çevre şehirciliğin çalışanları depremden 10 gün sonra binalara gelip hasar tespitleri yaptı depremler devam ederken nasıl tespit yapabiliyorlar binalarımız da hiçbir şey yok itirazda bulunuyoruz tekrar gelip baktıklarında orta hasara dönüyor ve güçlendirme yapılıcsk yapılan güçlendirme 6 şubatta yaşanılan deprem şiddetine göre bu güçlendirmeyi yapıyorlar ama bakan orta hasarlılarıda yıkacağız diyor ne yani sağlam olan yada çok küçük kılcal çatlaklar olan sağlam binayı mı yıkıcaksınız herşeyden ötürü keşke tespitlere görevlendirdiğiniz kişilerin deneyimli olan insanları görevlendirseydiniz de kendi fikir ve kafalarına göre tespit sonuçları vermeselerdi
    %84
    %16
    Yanıtla