SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

PAK Ekipleri, Enkazlardan 100 Kişiyi Sağ Çıkardı

PAK Ekipleri, Enkazlardan 100 Kişiyi Sağ Çıkardı
A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde büyük hasar gören Malatya'da Polis Arama Kurtarma (PAK) ekipleri enkazlardan 100 kişiyi sağ kurtardı.

6 bin 267 polis kentteki çalışmalarda görev aldı

İlk depremin ardından Acil Afet Eylem Planı uygulamasına geçilen şehirde 3 bin 594 polis görev yapmaya başladı. İlerleyen süreçte 2 bin 673 polisin de eklenmesiyle 6 bin 267 polis kentteki çalışmalarda görevli oldu.

Toplanma alanları, ağır hasarlı binaların bulunduğu bölgeler, çadır kentler, yardım dağıtım alanları, havalimanı, otogar, tren garı, hastaneler ile sokaklarda görev alan polis ekiplerine, artan araç trafiğinin düzenlenebilmesi için 47 trafik ekibi ve 315 trafik polisi de eşlik etti.

Yaya devriyeler görevini sürdürüyor

Polis sorumluluk alanının 17 bölgeye ayrıldığı kentte huzur ve asayiş çalışmalarına 24 saat devam ediliyor. Halen 2 bin 934 polis, 87 ekip ve 104 mahallede bulunan yaya devriyeler de görevini sürdürüyor.

Rutin çalışmalarının yanı sıra çadır kentlerde de görev alan ekipler, çocuklar ve yaşlılara yönelik çeşitli aktiviteler de düzenledi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • yıldırım (1 yıl önce)
    inönü üniversitesinde fatih hilmioğlu döneminde kurulan ve cemil çelik döneminde faliyetine devam eden üniversitenin personelinde oluşan arama kurtarma ekibi malesef ahmet kızılay döneminde kapatıldı bu faliyeti kapatan rektörmü.. rektör yardımcılarımı hangi yönetici kapattı bu faliyeti
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Fikret (1 yıl önce)
    Hiç bi yerde yok görmedik denilen polisler nasıl hayat kurtarmış? Hâlâ polis yoktu asker yoktu diyenler bu haberden sonra utanacak mı?
    %45
    %55
    Yanıtla