SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Patlatmayla Yıkılamayan Bina Gece Yarısı Kendiliğinden Çöktü

Patlatmayla Yıkılamayan Bina Gece Yarısı Kendiliğinden Çöktü
A- A+ PAYLAŞ

Bostanbaşı Mahallesi'nde, geçtiğimiz Salı günü dinamit kullanılarak yıkılmak istenen 12 katlı iki bloktan, patlamada yıkılmayan bina gece yarısından sonra kendiliğinden çöktü. Olayda herhangi bir can kaybı olmadığı bildirildi.

Yeşilyurt İlçesine bağlı Bostanbaşı Mahallesi Barguzu Caddesi'nde bulunan ve 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan Üsküdar Life Sitesi'nin 12'şer katlı iki binası, 200 kilo patlayıcı ve 4 bin kapsül kullanılarak yıkılmaya çalışılmıştı. Binalardan biri patlamada çökerken, diğeri ayakta kalmış, yetkililer yıkılmayan bu binanın iş makinesiyle yıkılacağı bilgisini vermişlerdi.

Patlatmada yıkılmayan, bunun üzerine etrafı şeritle çevrilerek güvenlik önlemi alınarak muhafaza edilen, yıkım için yeni plan yapılmakta olan bina, Çarşamba'yı Perşembe'ye bağlayan gece yarısından sonra 00.45 sıralarında kendiliğinden çöktü.

Çökme sırasında herhangi bir can kaybı olmadığı öğrenildi.

Bu arada, çökmenin olduğu sıralarda Kandilli ve AFAD kayıtlarına göre bölgede herhangi bir deprem kaydı yapılmadı. Kandilli'ye göre, 00.52 sıralarında merkez üssü Elazığ- Sivrice- Bekçitepe olan 1.6 büyüklüğünde deprem kayıtlarda yer aldı.

malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Üsküdar Life Sitesi'nin 12'şer katlı 2 bloku dinamitle patlatılarak yıkılmak istenmiş, ancak patlamada bir blok yıkılırken, diğeri ayakta kalmıştı..


 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • ERKAN (7 ay önce)
    Bu binaların çoğunda temeller çok sığ. Malatyada inşaatlar yapılırken genelde su basmanlar az kazılıyor. Hal böyle olunca çoğu binada bodrum yok. Bu yüksek binalar için bodrum şart. Bu binalar yapılırken zemin etüdü yetersiz. Sondaj uygulaması yok. Çoğu binada perde beton yok. Ytongu dizdin mi işlem tamam. Arsa yeterli olmasına rağmen 4 daire üzerine 12-13 kat bina. Bir binada 50 daire. Neden? Müteahhit daha çok kazansın. Bloklar iki daire üzerine olmalıdır. Süslü binaların çoğunun kapalı garajı yok. 4 daire üzerine bina çık asansörden, duvardan kar et bir de kaba inşaatı doğru düzgün yapma oh ne ala ne ala..Malatyada binaların çatıları bile hep hatalı yapılmış.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (7 ay önce)
    Dün çok bilmişler dinamit bile yıkamadı diyordu
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Metin (7 ay önce)
    Isi bilmeyenler uygularsa tabiki gece coker Yuhhhh
    %60
    %40
    Yanıtla
  • vargas (7 ay önce)
    patlamayla yıkılmadı diye binayı o halde öylece bırakıp gitmişler mi? Allah esirgemişte birinin üstüne çökmemiş. Benim artık aklım Malatya'da olan şeyleri almıyor. Akıl sağlığımı korumak için artık haberleri takip etmeyeceğim sanırım iyi günler dilerim hala aklı başında olan insanlara.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Mehmet (7 ay önce)
    Bu kadar ilde deprem oldu Malatya gibi kimin ne yaptığı belli olmayan bı il yok on yılda toplanmaz bu şehir
    %87
    %13
    Yanıtla