SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polis 1 Ayda Çeşitli Suçlarla İlgili 477 Şüpheliyi Yakaladı

0
Güncellendi - 2019-04-04 04:57:35
Polis 1 Ayda Çeşitli Suçlarla İlgili 477 Şüpheliyi Yakaladı
A- A+ PAYLAŞ

103 BİN KİŞİNİN GBT TARAMASI YAPILDI, 103 SİLAH ELE GEÇTİ.. Polis ekipleri tarafından Mart ayı içerisindeki  denetim, uygulama ve operasyonlarla ilgili açıklama yapıldı. 13 faili meçhul olay çözüldü, 103 silah ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Mart ayındaki denetimlerde 103 bin 336 kişinin GBT sorgusunun yapıldığı, çeşitli suçlarla ilgili olarak 477 şüphelinin gözaltına alındığı, 13 faili meçhul olayın aydınlatıldığı, 103 silah ele geçirildiği açıklandı.

Mart ayındaki denetim, uygulama ve operasyonlara ilişkin olarak Emniyet Müdürlüğü'nden şu açıklama yapıldı:

"İl Emniyet Müdürlüğü olarak Malatya halkımızın huzur ve güvenliği kamu düzenin sağlanması, suç ve suçlularla etkin mücadele kapsamında, Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü, Yeşilyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü, Battalgazi İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüklerimiz tarafından 2019 Yılı Mart ayı içerisinde gerçekleştirilen uygulama ve denetimler sonucunda;

TEM VE KOM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

-FETÖ/PDY Silahlı Terör örgütünün ilimizdeki yapılanmasına yönelik yapılan çalışmalarda; (44)  şahıs hakkında işlem yapılmış; bunlardan (8) şahıs tutuklanmış, (15) şahıs Adli Kontrol Kararı ile serbest bırakılmış, (15) şahıs ifadesinin ardından serbest bırakılmış, (6) şahıs ise firari olarak aranmaktadır.

-Ayrıca FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik olarak farklı illerin soruşturmaları kapsamında il dışından gelen  talimat evrakları doğrultusunda (1) şüpheli yakalanarak talimat iline teslim edilmiş, (1) şüpheli Mahkemece tutuklanmış (1) şüpheli ise firari olarak aranmaktadır.

-PKK/KCK Terör Örgütüne yönelik yapılan operasyonlar kapsamında (3) şüpheli gözaltına alınmış (1) şüpheli sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş, (2) şüpheli Adli Kontrol Kararı ile serbest bırakılmıştır.

-DEAŞ Terör Örgütü ile Mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda (6) şüpheli şahıs gözaltına alınmış (3) şüpheli sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanmış, (3) şüpheli şahıs Adli Kontrol Kararı ile serbest bırakılmıştır

Kaçakçılık ve Mali Suçlara Yönelik Yapılan Çalışmalarda;

-5607 Sayılı Kanun Kapsamında (10) şüpheli hakkında işlem yapılmış, şüphelilerden; (65) adet kaçak cep telefonu, (6.508) adet cep telefonu ekranı, (320) adet cep telefonu bataryası, (118) adet ekran camı, (154) adet cep telefonu arka kapağı, (100) adet elektronik sigara likiti, (2000) paket gümrük kaçağı sigara  ele geçirilmiştir.

-2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında (1) şüpheli hakkında işlem yapılmış şüpheli şahıstan; (125) adet tarihi eser ele geçirilmiştir.

-Tehlikeli Madde Kaçakçılığı Suçundan (1) şüpheli hakkında işlem yapılmış şüpheli şahıstan (58,74) gr. İçeriği tespit edilemeyen madde ele geçirilmiştir.

NARKOTİK ŞUÇLARLA MÜCADELE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce; Uyuşturucu ile mücadele kapsamında TCK’nın 188/3. (Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti Yapmak) ve TCK’nın 191. maddesinden (Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak) suçlarından İlimiz genelinde;

Toplam (35) operasyon gerçekleştirilmiş, yapılan çalışmalarda (69) şahıs gözaltına alınmıştır. Bu şahıslardan (42) şahıs hakkında TCK’nın ( 188/3-188/6 ) maddesi (27) şahıs hakkında TCK’nın (191.) maddesi kapsamında adli işlem yapılmıştır. Adli makamlara sevk edilen (22) şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş, (10) şahıs adli kontrol hükümleri uygulanarak, (37) şahıs ise savcı talimatına istinaden serbest bırakılmıştır.

Yapılan bu operasyonlar sonucu; (3,90 gr. Kubar esrar), (12,20 gr. Toz esrar), (6,20 Plaka esrar), (4.756,00 kg. Reçine Esrar), (1,70 gr. Metanfetamin), (302 Adet Ecstasy), (99,35 gr. Sentetik Kannabinoid), (7.915 adet Kullanımı Reçeteye tabi hap), (506 gr. Skunk), (39.464,00 kg. Eroin), maddesi ele geçirilmiştir.

ASAYİŞ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İLE BATTALGAZİ VE YEŞİLYURT EMNİYET MÜDÜRLÜKLERİ

(103.336) Şahsın GBT kontrolü yapılmış, yapılan bu kontroller neticesinde aranması bulunan (307) şüpheli şahıs yakalanarak adli mercilere teslim edilmiştir. (40) Ruhsatsız tabanca, (22) Kuru Sıkı tabanca, (41) Av Tüfeği, (1058) adet çeşitli çaplarda Fişek, (264) adet Uyuşturucu Hap, (127 gr) Narkotik madde, (31.5) litre boğma rakı olarak tabir edilen sahte içki, (3.500) TL sahte para, (20) Kesici Alet ele geçirilmiş, (4) adet çalıntı motosiklet bulunarak sahiplerine teslim edilmiş ve (13) faili meçhul olay aydınlatılmıştır.

Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliğimiz ekipleri tarafından 1072 Sayılı Kanun kapsamında yapılan çalışmalarda (2) adet Paramatik cihazına ve Paramatik cihazından çıkan (792) TL paraya el konulmuştur. Kumar Oynanması için Yer ve İmkân Sağlama suçu kapsamında iki ayrı adrese yapılan işlemde, (3) şüpheli yakalanmış, kumar oyunu oynayan (33) şahsa toplam (10.560) TL idari para cezası uygulanmış, Kumar oyununda kullanılan, (1) Adet Tombala Makinası, (90) Adet Pinpon Topu, (5186) Adet Pul,  (2) Adet TV, (1) Adet Kamera, (106) Adet İskambil Kağıdı ve (1) Adet Yazboza el konulmuş, kumar oynamakta kullanılan (100) TL para ele geçirilerek kamuya aktarılmıştır."

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Korkak Çocuk (5 yıl önce)
    Ertesi gün de serbest bırakırsınız yine yaparlar 10 bin tl para cezası nedir.bıktık malatyada hergün biri ölüyor hergün biri gasp ediliyor her genç uyuşturucu alıp millete saldırıyor herkes herkesi tehdit ediyor haraçlar kesiliyor bu nasıl bir sistemdir arkadaş yemin ederim soğudum memleketimden..yazık
    0
    0
    Yanıtla