SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'Pozitif Çıkan Takımın Maçları Ertelenebilmeli'

0
Güncellendi - 2020-06-10 00:10:52
'Pozitif Çıkan Takımın Maçları Ertelenebilmeli'
A- A+ PAYLAŞ

BtcTurk Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü Hikmet Karaman, maçtan iki gün önce yapılacak olan testlerde pozitif vaka çıması halinde o takımın maçlarının ertelenebilmesi gerektiğini söyledi.

Kovid-19 süreci ve yapılan testlerle ilgili beIN Sports'a açıklamada bulunan Karaman, "Yapılan kovid-19 testleri öncesi ve sonrası sadece futbolcu olarak bakmayalım, insanı heyecanlandırıyor. Test yaptırıyorsunuz sonucu ne çıkacak diye bekliyorsunuz. Sonuna kadarda antrenman yapamıyorsunuz. Test sonucu geliyor, negatif ise siz aynı antrenman psikolojisi ve motivasyonu içerisinde devam edebiliyorsunuz. Ama pozitif vakaya rastlanıldığında ki zaman zaman Türkiye Futbol Federasyonu ve spor otoriteleriyle istişarede yaptık, o pozitif vaka takım üzerinde oyuncuların kültür, bilgi, aile yapısına göre farklılıklar gösteriyor" diye konuştu.

Tecrübeli teknik adam, tek başına teknik adam ve ekibin getireceği önerilerin yeterli olmadığını belirterek, "Mutlak suretle kolektif bir çalışma olması gerekiyor. Kulüp başkanı, yönetimi, sağlık ekibi, federasyon... Çünkü oyuncular zaman zaman psikolojik anlamda pozitif çıkan 'Bende bir şey yok, ben buna inanmıyorum' diyor. 'Bende hiçbir belirti yok, doktora da gitmeyeceğim, ilaçta almayacağım' diyor. Ne yapacaksınız? Pozitif çıkan demoralize oluyor. 'Aman anne-babama söylemeyin' diyor. Neler var, bunlar yaşanılan olaylar. Ama bunlara karşı da dimdik ayaktayız. Herkes, bütün takımlar mücadele ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kovid-19 testi pozitif çıkan oyuncunun geri döndüğünde tekrar sıfırdan başladığını ifade eden Karaman, "Testi pozitif çıkan oyuncumuzun karantina süreci bitti. Süper bir çalışma yapmıştık ama çocuk 20-21 gün içerisinde hem kilo almış hem de tekrar sıfırdan geliyor. Bir çalışmaya başlamışsınız, o çalışmadan sonra oyuncu tekrar gitmiş ve çalışmaya tekrar geliyor. Bu durum oyuncu, futbol takımı için çok zor" dedi.

Tecrübeli çalıştırıcı, süreçle ilgili oyuncuların yaşadıklarıyla ilgili şunları söyledi:

"Bir gurup psikolojik olarak korkuyor, 'Acaba ondan bana da mı bulaşmıştır, ben en iyisi bir hafta 10 gün ya da 3-4 gün kafamı dinlemek istiyorum' diyor. Bir gurupta 'Bir şey olmaz, antrenmanlara devam edelim' diyor. Bütün bunlarla birlikte çalışarak, başa çıkıyoruz. En önemli şey; maçtan iki gün önceki testte pozitif vaka çıkarsa, o takımların maçları ertelenebilmeli."

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • 44 FFM (3 yıl önce)
    bu da çok iyi bir eğtimli olduğumuzun örneği hikmet hoca ne dese hemen eleştiri sen ne dersen de karşidaki ne anliyor o önemli battal gazinin torunlari nere gidiyoruz Malatyali dendimi akili insan akla geliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre (3 yıl önce)
    Ohoo 2 gün önce ne güzel bu yıl kalcaz seneye ilk 4 diyodun 2 günde pes ettin hemen
    0
    0
    Yanıtla
  • 44_44 ferdi (3 yıl önce)
    Hep bahene üretiyor. galiba hiç umudu yok takımın ligde kalmasına
    0
    0
    Yanıtla
  • Emin (3 yıl önce)
    Ziya Doğan , Erol bulut çok daha kötü kadroyla takımı ligde tuttu. Sana çok güveniyoruz. İnşaallah ligde kalacağız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Artık bahane aramadan takımı hazırla ve çık aslanlar gibi mücadele edip takımın süper lig de kalmasını sağla.
    0
    0
    Yanıtla