SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Prof.Dr. Görür'den 'Yeni Bir Fay' İddiası

Prof.Dr. Görür'den 'Yeni Bir Fay' İddiası
A- A+ PAYLAŞ

Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Malatya'da meydana gelen deprem hakkında uyarılarda bulundu. Bu fayın yeni bir fay olabileceğine dikkat çeken Görür, aynı zamanda "7,6’lık depremin bu bölgeyi yüklemesi sonucu olduğu kesin" değerlendirmesi yaptı

Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, dün saat 12.04'te Malatya'da meydana gelen deprem hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Prof. Dr. Naci Görür, depremin Malatya fayına paralel bir hat üzerinde gerçekleştiğini belirtti. Bu fayın yeni bir fay olabileceğine dikkat çeken Görür, Malatya depreminin, 7.6'lık depremin yüklemesi sonucu meydana geldiğinin kesin olduğunun altını çizdi.

Naci Görür'ün paylaşımı şöyle:

"Yeşilyurt, Malatya’da 5,5 deprem oldu. Deprem Malatya Fayına paralel bir hat üzerinde. Doç. Dr. Cengiz Zabcı ve Prof. Dr. Ziya Çakır ile konuştum, bu fay MTA haritasına çizilmemiş yeni bir fay olabilir. Ama daha önce olmuş 7,6’lık depremin bu bölgeyi yüklemesi sonucu olduğu kesin."

odatv4.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Mühendis (1 yıl önce)
    Bu faydan yıllar önce prof Dr Mehmet ÖNAL hocamız bahsetmiştir maden mühendisliği bölüm başkanlığı yapmıştır simdi emeklidir
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Nur topu gibi yeni bir fayımız oldu !
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Akın (1 yıl önce)
    Fay bence bostanbasından geçiyor heryer yıkıldı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Bu fayı ilk defa ben buldum ve adladım. Bu fayın adı Çöşnük Fayı. Uluslar arası ve ulusal sempozyumlarda anlatıldı ve yayınlandı. Lütfen okuyun!Araştırın sonra konuşun!
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Malatyali (1 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Yani malatya da yakın zamanda bundan daha büyük deprem var mi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hocam sizi yerel televizyonlarda deprem konusunda çok dinledim bu fay hattını çok anlattınız Malatyadaki eski yapıların depreme dayanıklılık testlerinin yapılmasını istediniz tarım arazilerini imara acmayalım dediniz bir sızin birde Rahmetli hayrettin abacının uyarılarını unutamam aslen tecdeli olan hayrettin abacı tecdede arazileri olduğunu tecde imara Acilırsa kendisininde para kazananacak olmasına ragmen aman ha tecde ve bostanbasını imara açmayın buralar tarım arazisi Malatyanın oksijen deposu buraları kesinlikle imara açmayın dıye defalarca yerel TV'lerde yalvardı omrünün son yıllarında cocuklarının yanına Baska sehre gitmişti son defa telefon la baglandıgı yerel TV'ye imara acılan tecde ve bostanbası ıcın uzuntulerini belirtmiş madem yanlış yaptınız hiç olmazsa 5,6 katın uzerinde tarım arazisine bina yapmayınız demişti nur içinde yat hayrettin abi gozunu para hırsı burumusler bilim insanlarını dinlerlermi.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Hasan güneş (1 yıl önce)
    3 tane farklı fay hattının üzerinde oturan Malatya mızin Misss gibi yeni bir fayi daha oldu Ne diyelim Cenabı Allah sakinlik versin
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Önder (1 yıl önce)
    Bir haberi doğrudan üç kez aktarmanın anlamı nedir anlayamadım. İlk paragrafta zaten belirtmişsiniz.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Ben de sizin gibi düşünüyordum ve bir gazeteciye sordum: "niye bu şekilde yazıyorsunuz?". " haber formatı böyle" diye cevap verdi. Bu gazetecilerin işi. Öyle yapıyorlarsa meslek erbabı onlar.
    %34
    %66
    Yanıtla