SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Prof.Dr. Sezai Yılmaz, Ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Aldı

Prof.Dr. Sezai Yılmaz, Ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Aldı
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Cerrahi Tıp Bilimleri" kategorisinde İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerinden, Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz'a  ödül verdi. Prof. Dr. Yılmaz ve ekibi son olarak, dünyada ilk defa 6’lı çapraz karaciğer nakillerini gerçekleştirme başarısıyla gündem olmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında Sağlık Bakanlığınca gerçekleştirilen iftar programındaki konuşmasında, 81 ilden gelerek programa katılan sağlık çalışanlarını selamladı, ramazanlarını tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlayarak, "Hastalara şifa, dertlilere deva olabilmek için ülkemizin dört bir yanındaki sağlık kuruluşlarımızda fedakârca görev yapan 1 milyon 300 bini aşkın sağlık personelimiz var. Bu sağlık ordumuzun her bir mensubuna ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık bizim hastalarımız dışarıya gitmiyor, Avrupa'sından Amerika'sına, dünyanın onlarca farklı ülkesinden insanlar artık şifalarını Türkiye'de arıyor, Türkiye'deki hastanelerde arıyor. Kendi vatandaşlarımızla birlikte her yıl yüzbinlerce insan sağlığını sizlere, gurur kaynağımız olan Türk hekimlerine emanet ediyor. Türkiye'nin sağlık turizminden aldığı payın giderek arttığını görüyor, bundan da ülkemiz adına memnuniyet duyuyoruz. Sağlık turizminde geçen seneyi 1,2 milyon başvuruyla kapattık. Bu yılın ilk iki ayında başvuru sayısı ise 225 bini aştı. Şehir hastanelerimize yenilerinin eklenmesiyle inşallah sağlık turizminde çok daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Programda daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından, "İbni Sina Hizmet Ödülleri" verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Sezai Yılmaz'a, "Cerrahi Tıp Bilimleri" kategorisinde  ödül verdi. İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz ve ekibi, geçtiğimiz Ocak ayında yapılan dünyanın ilk 6’lı karaciğer naklinin ardından ikinci 6’lı çapraz naklini de  11 Mart 2024 tarihinde başarıyla gerçekleştirildi.

Törende  "Dahili Tıp Bilimleri" kategorisinde Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Ümit Murat Şahiner'e, "Temel Tıp Bilimleri" kategorisinde Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Özcan Erel'e ödüllerini verdi.  "Vefa ve Fedakârlık" kategorisinde ise Nevşehir Devlet Hastanesi'nden Acil Tıp Uzmanı Uzm. Dr. Yusuf Yılmaztürk, Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Acil Tıp Uzmanı Uzm. Dr. Cihat Yel ile Hatay Hassa İlçe Sağlık Müdürü Doktor Yasemin Türk de ödüllerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden aldı.

REKTÖR KIZILAY'DAN KUTLAMA..

Bu arada İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay yaptığı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde Sağlık Bakanımızın ev sahipliğinde yapılan iftar programı ve 14 Mart Tıp Bayramı törenine katıldık. Kıymetli hocamız Prof. Dr. Sezai Yılmaz'a, Sayın Cumhurbaşkanımız "Cerrahi dalında İbn-i Sina hizmet ödülü verdi.

İnönü Tıp mezunumuz Dr. Yasemin Türk (Hatay Hassa İlçe Sağlık Müdürü) ödül aldı. Sezai hocamızı, Yasemin Hanımı ve ödül alan kıymetli doktorlarımızı tebrik ediyorum. Sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını tebrik ediyorum.” İfadelerini kaydetti.

Ankara, AA- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • Mert (1 ay önce)
    İlk defa doğru bir ödül adam iyi hizmet ler yapıyor başarilar Allah muvaffak etsin ...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ufuk Günay Doğan (1 ay önce)
    Prof. Dr. Sezai Yılmaz hocamızı gönülden tebrik ediyorum. Malatyamızın yıldızının ve ekibinin memleketimiz ve ülkemiz için başarılarının devamını diliyorum.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Yunus Önal (1 ay önce)
    Bilim insanı olmak ünvan almak değildir. İyi günde kötü günde, sağlıkta ve hastalıkta, felakette, bilhassa her türlü ortamda görevini yapmaktır. Mesleğinin gereğini yapan bilim insanları maalesef azalıyor. Gençlerin örnek alması gereken çok önemli bir bilim insanı Sezai hocaya ödülü hayırlı olsun. Başarılı olmak için çokkk çalışmak gerek. Sezai hoca çok çalışmış, çalışan ve çok çalışacak bir bilim insanı. Ekibinede canı gönülden tebrikler.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Rektör (1 ay önce)
    Rektörün yazdığına bakın "cb himayesinde sağlık bakanı ev sahipliğinde".. liyaketli insanlar rektör olsun SEZAİ HOCA gibi...
    %64
    %36
    Yanıtla
  • 44malatya (1 ay önce)
    Cana Can Katan Sayin YILMAZ Hocamizi Ekibini kutluyorum Tebrikler
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Hakikat (1 ay önce)
    Kral adam Hocamız.biz Malatya lılar onun la gurur duyuyoruz.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 ay önce)
    Evet doğru Sezai hoca bu şehri tüm zorluklara rağmen, tüm yüksek gelirli özel hastane tekliflerine rağmen Malatya yı terketmeden hizmetine devam ediyor. Tüm bu fedakarlıklarına rağmen Malatyanın bir çok ilçesine hastane yapılmasına rağmen hoca nın memleketi olan Arguvan da bir hastane olmadığı gibi aile hekimleri hizmet veriyor. Hocanın memleketi Arguvan a bir MYO yapılması için talepte bulunulmuş ancak, bir türlü gerçekletirilmemiş. Hocanın memleketi Arguvanı kurtaracak olan Yoncalı barajı 28 yıldır bitirilmiyor. Evet Sezai hoca bu şehre, bu ülkeye elinden gelen her şeyi yapıyor ancak keşke Malatya da hocanın kıymetini bilse.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Arguvan'a ne yapıldı ki? Bir yoncaliyi bile yıllardır bitiremediler. Yazık
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Huzur (1 ay önce)
    Sezai bey gibi hocalarımızın kıymetini bilmek, sahiplenmek gerekir.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • ALİ (1 ay önce)
    Sezai hocamız ödülleri sonuna kadar hak eden, Malatyamızın övünç kaynağıdır. Biz Malatyalılar Sezai hocamızın hakkını ödeyemeyiz. Kendisini tüm kalbimle tebrik ediyorum.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • M.Bahadır ALTAŞ (1 ay önce)
    Sayın Prof.Dr.Sezai Yılmaz hocamızı canı gönülden kutluyorum. O Malatyamız için her zaman övünç kaynağı olmuştur. Allah sağlık ve sıhhat versin çok daha güzel başarıları daim olsun inşallah
    %95
    %5
    Yanıtla
  • TURGUT ÖZMÜŞ (1 ay önce)
    Her türlü övgüye layıksınız ,Sayın Sezai YILMAZ ,Hocam,Memleketimiz ve ülkemizin gururusunuz...
    %95
    %5
    Yanıtla
  • hacı abi (1 ay önce)
    sezai hoca sayesinde yöneticide fotografa girme şereffine nail olmuşlar :))
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Adnan (1 ay önce)
    Hocalarımızı bu üstün başarıdan dolayı tebrik ediyorum Diğer bir taraftan depremden sonra malatyamıza sahipleniplenip malatyamızı terketmediği için canı gönülde tekrat tebrik ediyor başarıların devamını diliyorum iyik varsınız
    %95
    %5
    Yanıtla
  • hasan (1 ay önce)
    Sezai Hocaya ne mutlu herkese nasip olmaz bu karede bulunmak!!! Tıp Bayramı bu kadardı! THE END zaten yıllar dır hep böyle değil miydi? binlerce zor koşullarda çalışanlara geçmiş olsun.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • 101MALATYALI (1 ay önce)
    Hocaların işi çok zor. Bu şartlara rağmen "varmamış gitmemiş" doktor yetiştiriyorlar. Ellerini değil ayaklarının altını öpseler haklarını ödeyemezler. Zaten ödemiyorlar ya.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Misafir (1 ay önce)
    Malatyalılar olarak hocam sizinle gurur duyuyoruz. Memleketimizi terk etmediniz Malatyaya hep gururlar yaşattınız. Dualarımız sizinle yolunuz açık başarılarınız daim olsun.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Sema (1 ay önce)
    Çok anlamlı bir ödül tebrikler. Sezai hoca Malatya için çok önemli bir değer. Alanının en iyisi ve memleketine özenle hizmet eden bir bilim adamı. Yolum kesiştiği için minnet duyuyorum. Başarılar hocam.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Vefa (1 ay önce)
    Sezai hoca kendini ilme vakfetmiş çocuklarımıza örnek gösterilecek milli şuura sahip değerli bilim insanı malatya ya adanan bir ömür ellerinden öpüyorum.
    %94
    %6
    Yanıtla