SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Referandum Parti Değil, Ülke Meselesi.."

0
Güncellendi - 2017-04-08 03:24:25
A- A+ PAYLAŞ

AKP Sosyal Politikalar Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 16 Nisan’ın önemini anlatmak adına Malatya’yı karış karış gezmeye devam ediyor. Bu kapsamda Arguvan ilçesini ziyaret eden Çalık, Arguvanlıların ilgisiyle karşılaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anayasa değişikliği teklifini onaylamasının ardından yeni bir sürece giren Türkiye’nin 16 Nisan'da yapılacak olan halk oylamasıyla ilgili sürdürdüğü kampanya sürüyor. Arguvan ilçesi ziyareti sırasında muhtarla bir araya gelen Çalık, muhtarlarla düzenlenen toplantıda, Arguvanlı bir vatandaşın AKP'ye duyduğu sempatiyi aktarmasıyla karşılaştı.

Arguvan- Yazıbaşı (Narmikan) Mahallesi'nden olduğunu belirten AKP'li bir bir vatandaşın, "18 yaşındaki gençlerin seçilmesine anlam veremiyorum. 18 yaşındaki çocukla koş yetişebiliyor musun? Onun gibi bilgisayar kullanabiliyor musunuz? Bizim genç beyinlere ihtiyacımız var. Ben saçlarımı AK Parti için beyazlattım. Ben Arguvan Yazıbaşı mahallesi vatandaşıyım. Bizim arazimiz susuz, Yoncalı barajı yapılıyor. Arazilerimiz parçalı, bölük pörçük, bizlere su nasıl gelecek. Ben sorunlarımı aktarmak için bugüne kadar sizi bekledim. Ben bugüne kadar hep AK Parti'ye oy verdim. Bundan sonra da AK Parti'ye oyumu vereceğim. Doğruyu, insanlığı ben AK Partiyle birlikte gördüm. Benim annem Alzheimer hastası, ben anneme bakıyorum. Devlet bana 950 bin lira para veriyor. Bugüne kadar kim yaptı bunu. Öğrenciye, keçiye, ineğe para veriyorlar. Kimse bunları inkar edemez. İnkar edeni Allah çarpar. Ben 1995 yılında hastalık geçirdim. İstanbul'a devlet hastanesine gittiğimde, doktorların hepsi muayenehanesine yönlendirdi. Paran varsa tedavi ol, yoksa öl git. Ben Aleviyim, Sünni'yim, Kürdüm, Türküm demiyorum. Biz insanız biriz. Bizi bölmek isteyenler, ayrımcılık yaparak ülkeyi bu noktaya getirdi." sözleri Çalık'ı hayli keyiflendirdi.

MUSTAFA ŞAHİN..

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin esnaf ziyaretinde konuştu, Türkiye'nin koalisyonlardan çok çektiğini vurguladı. Şahin, "Bir gecede binlerce esnafımız iflasa sürüklendi. Biz o günleri unutmadık. İşte tam da bu nedenle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, istikrarlı bir Türkiye için elzemdir diyoruz" dedi.

Milletvekili Mustafa Şahin, 16 Nisan Halk Oylaması kapsamında çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. İlçe ilçe mahalle mahalle gezerek 16 Nisan için vatandaşlardan destek isteyen Milletvekili Şahin; son olarak Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile birlikte Kapalı Çarşı, İnönü Caddesi ve Dörtyol esnafıyla bir araya geldi.

İlk olarak Kapalı Çarşı'da esnaf ziyaretinde bulunan Şahin, burada yaptığı açıklamada kendisinin de esnaflıktan geldiğini belirterek, "Ben de sizler gibi esnaf kökenliyim. Geçimini ticaret yaparak kazanan bir ailenin çocuğuyuz. Hem köylü hem de esnaf çocuğu olduğumuz için esnafın dilinden iyi anlıyor ve sizin taleplerinizi anında yerine getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz" şeklinde konuştu.

AKP hükümetleri dönemlerinde esnafa yönelik önemli çalışmaların yapıldığını belirten Şahin, ekonomik istikrar için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin elzem olduğunu ifade etti. Şahin, "AK Parti olarak iki referandum geçirdik, toplamda da 11 seçim yaptık. Bu önümüzdeki referandumda ise vatandaş gerçekten ne yapacağını çok iyi biliyor. 16 Nisan, ne muhtarlık ne belediye başkanlığı ne de milletvekili seçimi değil. 16 Nisan'da bir asrı yeniden şekillendirecek bir halk oylaması yapılacak" diye konuştu. Mevcut sistemin Türkiye'nin önüne sürekli engeller çıkardığını da anımsatan Şahin, şöyle devam etti:

"Bu düzenlemeyi neden hayata geçirmek istiyoruz? Mevcut sistem Türkiye'nin önüne sürekli engel çıkarıyor. Bu ülke koalisyonlardan çok çekti. Yaşanan darbeleri, bir gecede binlerce esnafımızın iflasa sürüklendiği o günler biz unutmadık. İşte tam da bu nedenle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, istikrarlı bir Türkiye için elzemdir diyoruz. Bir daha darbeler yaşanmasın, milletin iradesine ipotek konulmasın diye Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi diyoruz. Hep birlikte Türkiye olmak için, daha mutlu yarınlara ulaşmak için inşallah vatandaşlarımız bu davaya sahip çıkacak ve sandıkları 'evet'lerle dolduracak."

NURETTİN YAŞAR..

Hekimhan'da konuşan AKP Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandumun ülkenin geleceği için önemli olduğunu ifade ederek, “Vatandaşlarımızı hangi partiden olurlarsa olsunlar, Türkiye’nin önünü tıkayan anayasanın özellikle belirtilen maddelerinin değişmesi noktasında bu halk oylamasında ‘evet’ demeye çağırıyoruz” dedi.

Hekimhan İlçesi’nde Dumlu, Haydaroğlu, Yağca, Mollaibrahim Mahallelerini ziyaret eden Yaşar, “Ziyaret ettiğimiz yerlerde esnaf, vatandaş ve muhtarlarımızdan aldığımız ortak nokta, mevcut durumun değişmesi ve yeni bir değişimin kapısının aralanmasını hep beraber istiyorlar. Vatandaş rahat, özgür bırakıldığı, sandıkta tercihini kendi özgür iradesiyle kullandığı zaman hep sağduyulu davrandı ve doğru karar verdi. Bunu 1950’dan buyana yaşanan demokrasi tecrübemizde görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Ülkenin gerçek sahibinin halk olduğunu belirten Yaşar, halkın ülkeyi yönetme gücünü eline almasını istediklerini kaydetti.

Yaşar, halkın ortak noktasının darbeci, faşist 12 Eylül anayasanın değişmesi olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“GDO’suz anlayabilen, sezinleyebilen, düşünebilen bir halkımız var. Bu bizim temel sermayemiz ve gücümüz. Dolayısıyla bu ülkenin sahibi de halkımızdır. Şimdiye kadar sahibi olduğu ülke hakkında karar verme hakkı elinden alınmış, sınırlandırılmış olan bu halkın, kendi iradesiyle karar verip bu ülkeyi yönetme gücünü eline almasını önemsiyoruz. Halkın kendi kendisini yönetmesini istiyoruz ki demokrasi diye de buna diyoruz. Demokrasi, şuana kadar en çok ‘demokrasi’ diyenler tarafından engellenmiştir. Kim ne kadar çok ‘demokrat’ ve ‘demokrasi’ kelimesini telaffuz ediyorsa, şimdiye kadar onlar hep demokrasinin karşısında oldular. Halkın lehine olan değişimin karşısında oldular. Biz demokrasi ve halkın iradesine olan değişimin hızlanması, Türkiye’nin geleceğine mühür vurması ve Türkiye’nin yönetim hakkının tamamen milletin iradesi doğrultusunda şekillenmesi için 16 Nisan’da önümüze bir paket, teklif getiriyoruz. Maalesef başkaları teklif bile getirmiyorlar, sadece ‘olmaz, hayır, karşıyız’ diyorlar. ‘Öneriniz nedir?’ dediğimizde de bir cevapları olmuyor, sadece slogan atıyorlar. Türkiye, sloganlarla bir yere gelmedi. Bundan sonra daha kalıcı bir sistemle Türkiye’nin önünün açılacağı, geleceğe doğru hızla yürüyeceğimiz sistemle yolumuza devam etmek istiyoruz. Çünkü Türkiye, güçlü ve istikrarlı bir hükümeti olmadığı zaman hiçbir şeyi çözemedi, hiçbir yere varamadı. Gördük ki bu sistem değişmedikçe Türkiye’nin güçlü ve istikrarlı bir hükümeti olmasına rağmen Türkiye’nin sisteminden kaynaklanan engellemeler, çelme takmalar son bulmayacak. Dolayısıyla ortak paydamız; CHP’lilerinde, MHP’lilerinde, HDP’lilerinde, bu ülkenin hemen hemen bütün halkının ortak noktası darbeci, faşist 12 Eylül anayasasının değişmesiydi. Bu sloganı hepimiz, hep birlikte atabiliriz. Ama önemli olan samimiyetle bunun gereğini yerine getirmek. Biz bu samimiyete sahibiz. Bu samimiyetle davranan yurttaşlarımızı, vatandaşlarımızı hangi partiden olurlarsa olsunlar, Türkiye’nin önünü tıkayan anayasanın özellikle belirtilen maddelerinin değişmesi noktasında bu halk oylamasında ‘evet’ demeye çağırıyoruz.”

Yaşar, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandumun parti değil, ülke meselesi olduğunu kaydederek, “Ülkemizin ufkunu, geleceğini hep birlikte açacağız. Ondan sonra partilerimize dönebiliriz, ülkenin gelişimi için farklı siyasette takip edebiliriz. Bunların hepsi saygındır, saygı değerdir. Önemli olan ülkeye karşı samimiyetimizi ve sorumluluğumuzu yerine getirmektir. 17 Nisan’da yeni bir Türkiye’ye uyanmayı temenni ediyorum” dedi.

SELAHATTİN GÜRKAN..

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yeni sistemde cumhurbaşkanlığına aday olacak kişinin yüzde 50'nin üzerinde oy alması gerektiğini anımsattı, "Dolayısıyla yeni sistem Türkiye'yi kucaklayacak ve ayrıştırıcı söylemler bu topraklarda artık yer bulamayacak" dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 16 Nisan çalışmaları kapsamında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Son olarak Karagöz Mahallesi'nde AK Parti Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder ile birlikte vatandaşlarla buluşan Başkan Gürkan, burada Battalgazi Belediyesi olarak yaptıkları hizmetlerden bahsetti. Hizmetlerin istikrarlı bir şekilde devam etmesi için Türkiye'nin yeni sisteme geçmesi gerektiğini vurgulayan Gürkan, Karagözlülerden 16 Nisan için destek istedi.

Açıklamasında bazı kesimlerin 'diktatörlük' söylemine değinen Başkan Gürkan, yeni sistemde cumhurbaşkanı seçilecek kişinin yüzde 50'nin üzerinde oy alması gerektiğine dikkati çekti. Başkan Gürkan, "Dolayısıyla bu söylem tamamen gerçek dışıdır. Çünkü yeni sistemde cumhurbaşkanı seçilecek kişi, yüzde 50'nin üzerinde oy almak zorundadır. O zaman demek ki bundan sonra kimse etnik bir yapıyı istismar edemeyecek, mezhepsel yapıları istismar edemeyecek. Bir ideolojik yapıyı da istismar edemeyecek ve kucaklayıcı bir söylem gerçekleştirmek zorunda kalacak. Netice itibariyle yeni sistem Türkiye'yi kucaklayacak ve ayrıştırıcı söylemler bu topraklarda artık yer bulamayacak " şeklinde konuştu.

"Evet diyen de hayır diyen de bizim kardeşimiz" diyen Başkan Gürkan, şöyle devam etti:

"Yeni sistem ve Anayasa değişikliği, memleketi bütünleştirecektir. 16 Nisan'ın ülkenin geleceğini aydınlık edeceği kanaatindeyiz. Bu nedenle referanduma sayılı günler kala mutlaka sandığa gidin diyoruz. Malatya, Battalgazi, Karagöz geride bıraktığımız 11 seçimde her zaman kendine yakışanı yapmıştır. Ben yürekten inanıyorum ki 16 Nisan'da da Karagözlüler yine kendine yakışanı, yaraşanı yapacaktır."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız