SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rektör Bentli, MTÜ’nün Hedeflerini Açıkladı

Rektör Bentli, MTÜ’nün Hedeflerini Açıkladı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, hedeflerinin en çok tercih edilen üniversiteler arasına girmek olduğunu söyledi.

Yeni eğitim - öğretim yılına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, hedeflerinin en çok tercih edilen üniversiteler arasına girmek olduğunu belirterek, bu yöndeki çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Göreve yeni başladıklarını anımsatan Bentli, sorunları çözümüyle MTÜ’nün her geçen gün daha iyiye gideceğini kaydederek,” “Öğrencilerimizin yemek problemlerinde ciddi bir sıkıntı olmamasına rağmen fiyat konusu farklı değerlendirilmişti. Biz de 8 TL olan yemek ücretini İnönü Üniversitesi ile aynı fiyata yani 6 buçuk TL’ye çekerek ildeki üniversitedeki öğrencilerin eşit şartlarda yemek yemelerini sağladık. İlk yönetim kurulumuzda aldığımız kararlardan birisi de buydu” dedi

"Hedef en çok tercih edilen üniversiteler arasına girmek”

Üniversiteyi tanımaya çalıştıklarını belirten Bentli, “ Üniversitemizi tanımaya çalışıyoruz. Tüm birimlerden, fakültelerden, meslek yüksekokullardan brifing almaya çalışıyoruz. Önümüzdeki yıl öğrencilerimizin en iyi bir şekilde eğitimlerini alma ve akademisyenlerimizde eğitim verirken rahat ve konforlu bir şekilde burada görev yapmaları İçin elimizden geleni yapacağız. En büyük hedeflerimizden birisi de en çok tercih edilen üniversiteler arasına girmek. Çalışmalarımız devam ediyor. En önemli hedef kitlemiz öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz” ifadelerini kullandı.

“İnönü Üniversitesi ile işbirliği içerisinde olacağız”

Turgut Özal Üniversitesi olarak İnönü Üniversitesi ile işbirliği içerisinde olacaklarına da değinen Bentli, “ Özellikle İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ın bizi ziyaretinden sonra birlikte neler yapabiliriz onun görüşmelerine başladık. Ortak laboratuvar kullanımı, İnönü Üniversitesini köklü bir üniversite olması nedeniyle deneyim aktarımları, TEKNOKENT ile ilgili görüşmelerimiz oldu. Tüm fakültelerimizden talep toplayarak ortak bir protokol imzalamak için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Protokol tamamlandıktan sonra hem sosyal manada hem de akademik manada her türlü işbirliği için rektörümüzle birlikte protokolü değerlendirip protokolü imzalayacağız” diye konuştu.

İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • Akif (1 yıl önce)
    Sn rektörümüz yemek fiyatlarını düzelterek önemli bir adım atınız öğrenciler olarak birçoğumuzun İnönü üniversitesi de İlhan Akıncı yurdunda kalıyoruz ve bizim MTU gelmemiz bazen bir saten fazla oluyor bütün servisler ciddi manada kalabalık oluyor ikinci husus ise bizler yurtta bir sabah birde akşam yemeği yiyebiliyoruz ama haftanın dört günü yurta kalıyoruz ve öğlen yemeği yiyemiyoruz bizlerde İnönü öğrencileri gibi okula gelmedigimiz gonlerde İlhan Akıncı KYK yurdu öğrencileri olarak burda yemek imkanını almak isteriz . Umarım sorunlarımız en kısa zamanda olumlu sonuç verir... Teşekkürler
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Resat (1 yıl önce)
    Öncelikle yeni söreviniz hayırlı olsun sayın hocam. Ben MTÜ öğrencisi olarak en çok sıkıntı yaşadığımız konu ulaşım. Her sabah derse geç kalma ihtimalimiz çok yüksek. Çönkü 2C arabası 40 dk da bir geliyor ve her gelişinde tıka basa doluyor. Arkadaşlarımızın yarısı binemiyor. Hem motala hem de belediyeye şikayetinizi ilettik ama henüz bir sonuç alamadık. İkinci sınıf olarak biz YBS bülümü öğrencilerine son sıknıfta bize staj imkanı sağlarsınız çok mutlu oluruz. Çönkü Malatya gibi bir yerde staj bulmak çok zor. Bu yüzden okul bize bu imkanı sağalrsa çok seviniriz. Göreviniz tekrardan hayırlı olsun.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Öğrenci velisi (1 yıl önce)
    Sayın Rektörüm yeni göreviniz hayırlı uğurlu olsun Allah yar ve yardımcın olsun inşallah. Benim çocuğum bu yıl Turgut Özal Tıp Fakültesi öğrencisi olarak öğrenime başladı. Çocuğum yaşadığı en büyük sıkıntı ulaşım olduğu söylüyor. Belediye otobüsleri ek seferler çıkarmadıkları için öğrencileri tıka basa doldurarak ulaşımı sağlamaya çalışıyorlar. Bu zor ve sıkıntılı ulaşım için Malatya Büyükşehir Belediyesi ile görüşerek Belediye otobüslerine ek seferler çıkarmalarını istiyoruz. Başarılar diliyorum.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Serkan (1 yıl önce)
    Şu torpille işe alınalları usulsuzlukleri ortaya cikarin .ve islerine son verin
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Bilim (1 yıl önce)
    Sayın Rektörüm, Yine klasik konuşmalar yapmış. Önce açık ca üniversitedeki durumu ortay koyun. 4 yıl neler kaybedilmiş. Ne hatalar yapılmış. Ne yanlışlar yapılmış. Derslik yok, oda yok, laboratuvar yok. Buranın adı Üniversite. Geleceği sahiplenecek gençlerin okuduğu bir kurum. 2 bina ile üniversite olmazzzzz. Yanlış tespit edilir doğru bulunur. En büyük hata yanlışın yanlışla kapatıldığı durumdur. Bu hataya düşerseniz 4 yıl sonra ne olacağınızı düşünün. Geleceğe güzel miras bırakmak istiyorsanız dürüst ve çalışkan bir ekip ile çalışınız. Saygılarımla
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Sayın rektorum. İlk yapacağın iş şu olmalı. Devir aldığın üniversite daha yeni kuruldu. Kuruluştan devir aldığın zamana kadar tüm ihalaleri,eleman alimlarini incelet. Her ihalede usulsüzlük olduğunu zaten anlayacaksın. Bunları da tek tek üniversitenin kapısına büyük bez afişle yayınla ve savcılığa suç duyurusunda bulun. Ben de diyeyim ki hırsızlığın üstünü kapamadi ve aslan gibi çalışıyor diyeyim. Yemek 8tl olsa ne olur 6.5 TL olsa ne olur. Adamlar vurup vurup dondermis milyonları. Sen hala kuruslarin peşindesin. Bunu yap ki bizde diyelim Helal Olsun. Yoksa yiyen yedigiyle kalır. Ve emin ol bunun vebali de üzerinizde hep kalır. Bir vatandaş olarak bunun hesabını sorup ortaya çıkaramıyorsaniz hakkım haram olsun. Sonuçta benim vergilerimle o üniversite kuruldu ve siz benim vergilerimle ordasiniz. Sadece tek istediğim budur. Yoksa üniversitenin gelişimi iyi olacak Allah'ın izniyle. Güzel haberler bekliyoruz sayın rektorum. Allah'ıma emanetsin...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Önder yüksel (1 yıl önce)
    Sayın rektörüm, çocuğum Turgut Özal üniversitesi öğrencisi, göreve gelir gelmez, Turgut Özal üniversitesi ni, en çok tercih edilen üniversite yapmaya çalışacağım sözünüzle hedefinizi en güzel şekilde açıkladınız,şu an için bir saat olan yemekhanede yemek yemek süresi kısa olduğu için, öğrenciler uzun kuyruklar sonucu ancak yemek yiyebiliyorlar,siz kuyruk sorununu nasıl çözeceginizi benden çok daha iyi bilirsiniz, sadece hatırlatayım dedim,zamanla çözülecektir diye düşünüyorum,yeni görevinizde başarılar diliyorum selamlar saygılar.
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 yıl önce)
    Kim bu vatan için bir tuğla koysa başımızın üzerinde tutmamız gerekir ancak koltukları işgalden başka meziyetleri olmayan ve reklam yapacağım diye olur olmaz küçük mevzularla ülke ve şehrimizin gündemini işgal eden kifayetsiz muhterislerden beri olmamız gerekir. Bu ülke ve insanı için derdi olmayan sadece dünyalık peşinde savrulan insanların akıbetleri örnek olur inşaAllah. Ben diyenler hatırlanmayacaklar. Vatan Millet diyenler hep milletin kalbinde olacaklar. Bu tazelenme üniversitemize hayırlı neticeler getirir umuyoruz. Gidenin akıbeti gelenlere ve mevcutta var olan ve makamları işgal edenlere örnek olsun. Dünya makamları kabir kapısına kadardır. Dünya lezzetleri makam ve güç sahiplerine bu gerçeği unutturmasın.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • mlx (1 yıl önce)
    Sayın bentli usulsüz yapılan alımları incele.kul hakkı var.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • asım (1 yıl önce)
    Keşke almanyadan ingiltereden bir üniversiteyi örnek ve yoldaş alsaydın
    %47
    %53
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    sayın rektör ,vizyon sahibi bir duruşunuz var.lütfen bunu koruyun.atamalarda, "liyakati "dünya görüşü siyasi fikri ne olursa olsun dikkate alın.böyle yaparsanız saygı ve takdir edilirsiniz.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (1 yıl önce)
    Malatya'da 2 ayrı üniversite de farklı yemek fiyatı uygulamak bile nasıl bir yönetim şekli olduğunu ortaya koyuyor. Güzel bir uygulama olmuş.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Turgut Özal Üniversite’sini İnönü’leştirmeyin. Onun kendine has özgün bir vizyonu, kendine has misyonu olmalı. Öyleyse niye 2 ayrı üniversite açıldı? Birbirinin kopyası olması için mi? Turgut Özal Üniversitesi abi koltuk değneğine muhtaç olmadan kendi vizyonu ve misyonu ile büyüyüp gelişmelidir sayın Bentli. Ufkun bu kadar mı? Sen takipçimisin lidermisin ona karar ver. Üniversiteni özgün hedeflerle farklı ekollerle geliştir büyüt.Marifet bu… Hedeflerin hem öğrencilerinde, hem akademisyenlerinde, hem toplumda heyecan yaratsın. Örneğin de ki ben şu ihtisas alanlarında üniversitemi geliştireceğim bu alanlarda fark yaratıp önce ülkem de sonra dünyada kendimize farklı bir başarı kazandıracağım. Seni orayı İnönüleştir diye oraya getirmediler.
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Aslında burada benim anladığım, üniversitenin İnönü Üniversitesine benzemesinden ziyade, uzun suredir MTÜ'de bulunan akademisyen ve öğrencilerin imkanları (kütüphane, sosyal ortam, laboratuvar vb.) artırılmadığı için, bu çalışmalar tamamlanıncaya kadar İnönü Üniversitesi'nin imkanlarından faydalanabilmenin önünü açmaya çalışıyorlar. Tabii ki MTÜ ayrı bir üniversite ve farklı misyonlar edinerek yoluna devam etmeli. Bunu yaparken de aynı şehirde bulunan diğer üniversite ile bilimsel ve sosyal işbirliği yapmanın büyük bir kazanım olacağını düşünüyorum. İki üniversite akademik anlamda birbiriyle yarışmalı ancak burada çalışan insanların birbiriyle işbirliği içerisinde çalışmasının da önü açılmalıdır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tahir (1 yıl önce)
    Sıralamalarda hep sonlarda yer alan İnönü Üniversitesiyle değil, sıralamalarda hep üstlerde yer alan Fırat Üniversitesi ile işbirliğine girin... İnönü üniversitesinin kendisine faydası yok ki size bir faydası olsun... Akademiden ziyade Belediye gibi bir kurum.. Tıptaki başarılı hocalarımızın baş üstünde yeri var...
    %56
    %44
    Yanıtla
  • ALİ KARAOĞLU (1 yıl önce)
    Sayın Rektörüm Sizi tebrik ediyorum . Malatya için ve öğrencilerimiz için en iyisini yapacağınızdan eminiz. Başarılar diliyorum
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Vatansever (1 yıl önce)
    Sayın Rektörüm yapılan yolsuzluklar, torpille işe alınanlar, temizlik görevlileri Öğretim görevlisi olanlardan biraz da bahsetseniz malatya halkı herşeyi biliyor sakın susmayın arkanızdayız.
    %92
    %8
    Yanıtla