SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Rezerv Alanlar İlan Ediliyor, Vatandaşın Haberi Yok"

A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba, depremden beri sahada olduğunu belirterek, Malatya’yı tekrar eski günlerine kavuşturmak için yola çıktıklarını kaydetti. 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Veli Ağbaba, mahalle ve esnaf ziyaretleri ile salon toplantıları gerçekleştirerek çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Beraberinde Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Alper Gürsoy, Yeşilyurt İlçe Başkanı Hakan Satılmış, belediye meclis üyeleri ve adaylarıyla birlikte Konak (Banazı) mahallesinde esnaf ziyareti yaparak salon toplantısında vatandaşlarla bir araya gelen Ağbaba, “Büyük bir afet yaşadık, şimdi Malatya'yı ayağa kaldırmanın zamanıdır” dedi.

BİR YIL GEÇMİŞ  BİR ÇABA YOK, BİLGİLENDİRME YOK,BAŞIBOŞLUK ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR

Yüzlerce kişinin biraraya geldiği Konak’ta vatandaşlara seslenen Ağbaba, depremlerden bu yana sahada olduğunu belirterek "6 Şubat'tan bu yana sizlerin yanınızdayım. Bir yılı geride bıraktık hala yaraların sarılmasını bekliyoruz. Kurası çekilmiş konutlara hak sahipleri gidemiyor, ne yapılacağı konusunda bir bilgilendirme yok, sorduğunuzda cevap alamıyorsunuz. Rezerv alanlar ilan ediliyor, projeler ve planlar yapılıyor ama bunlarda vatandaşın haberi yok. Kim nerede ne yapacağını bilmiyor. Bir yıl geçmiş bir çaba yok, bilgilendirme yok bir başıboşluk almış başını gidiyor. Siz Malatya'yı böyle mi ayağa kaldıracaksınız?" diye sordu. 

MALATYALILAR  BUNLARA ‘DUR’ DİYECEK

Malatyalılar olarak depremin olduğu günlerde olduğu gelen yardımları dahi vatandaşa ulaştıramayanları, bu günde yaraları saramadıklarını kaydeden Veli Ağbaba "Bunlarda planlama yok, proje yok, ortak akıl yok, ‘ben yaptım’ oldu mantığıyla vatandaşları mağdur etmeye devam ediyorlar. Ama Malatyalılar bunlara ‘dur’ diyecek. Biz geldiğimizde Türkiye'deki belediyelerimizin bir eli Malatya'da olacak. Yaraları onların da yardımıyla saracağız. Planlarımızı kapalı kapılar ardında değil, sizlerle birlikte, Bilimiz yol göstericiliğinde Planlama ekibimizle yapacağız. Kim nerede ne yapılacağını bilecek. Çarşı merkezinin projelerini esnaf kuruluşlarımızla birlikte biz hazırlayacağız. Malatya'nın projeleri ve planları Ankara da hazırlanmaz. Malatya'da planlama ekibimizle yapacağız. Ve sizler ne yapıldığını yerinde bileceksiniz. En kısa sürede sizleri kalıcı konutlara kavuşturmak için seferberlik başlatacağız. Bir yıl olmuş hala evler teslim edilemiyorsa bunun hesabını sormalıyız" diye konuştu. 

HALKIMIZLA BİRLİKTE YARALARIMIZI BİRLİKTE SARACAĞIZ

Veli Ağbaba konuşmasının devamında , “Malatya'yı geleceğe hazırlamak zorundayız. Büyük bir afet yaşadık, şimdi Malatya'yı ayağa kaldırmanın zamanıdır. Kalıcı konutlara hız vermeliyiz. Konut yaparken de rezerv alanı ilan ettiğiniz yerlerde yaşam alanlarını unutmayacaksınız. Okulu, yaşam alanlarını ve alt yapıyı konutlarla birlikte yapacaksınız. Konut yapılmış alt yapı yok, parkı yok, sağlık evi yok, ibadet yeri yok. Böyle bir planlama olamaz, İkizce de yaşanan bu durum Malatya'ya yakışmıyor. Göreve geldiğimizde süratle kentsel dönüşüm projelerini hayata geçireceğiz. Zeminden başlayarak sağlam yerlere yeni Malatya'yı inşa edeceğiz. Depremi nasıl fırsata çevireceğiz onun projelerini yapacağız. Vatandaşlar durumu görmeye başlamıştır. Halkımızla birlikte yaralarımızı birlikte saracağız" ifadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

38 yorum yapılmış

  • 44malatya (2 ay önce)
    MALATYAYA Calisan her yerde savunan destek olan Malatya sevdalisi Sayin Veli AGBABAYA OYUMUZU Vereceyiz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mustafa (2 ay önce)
    Bir AKP li olarak gördüğüm şudur. Veli bey deprem öncesi ve deprem sonrası sürekli Malatya'da gördüğümüz tek vekil. hangi partiye oy verdiğinizin önemi yok. bu seçimde şahsa oy verimeyi düşünüyorum.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • zafer (2 ay önce)
    veli bey seçim döneminde reklam yapıyorsunuz ama lütfen çevreyi kirletmeden yeşilyurt (çırmıktıdan gündüzbeye kadar) ne kadar elektirik diregi ağaç duvar varsa tlf ve elektirik panoları sizin reklam afişleriniz sprey boyalar çok çirkin görüntü içine lütfen biran önce o rezilligi temizlet dana gelmeden chp nin pisligi geldi çevre ve görüntü kirliligi yakışmıyor chp nin dışında kimsenin afişi ve sprey boya ile yazılmış yazıları yok veli bey temizlet sana yakışanı yap
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Çok güzel bir konuya değinmişsin verecen eline fırçayı temizle temizleye bilirsen halen kendilerini 12 eylül zihniyetinde sanıyorlar reklamları bile aynı kişiler değşiyor ama olmayan içi boş kafa aynı
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Salim (2 ay önce)
    Şaka bir yana Veli belediye başkanı olacak gibi
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Tipik bir CHP'lisin işte hayallerle yaşamayı ne çok seviyorsunuz
    %18
    %82
    Yanıtla
  • Halk adamı (2 ay önce)Salim isimli kullanıcı yorumuna
    Malatya’ya yazık olacak o zaman
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Malatya ya zaten yazık olmuş yönetimde olanlarıda gördük inara açılan yerleri bile alt yapısını tamamlamadılar yol yapmadılar belediye başkanını da gördük nasıl çalıştığını bunlar yeterki koltuga otursun halkı kim ne yapsın hepsi aynı ama değişim şart
    %75
    %25
    Yanıtla
  • kadir (2 ay önce)
    içten malatyalı olanlar.. malatyayı ve malatyalıları canı gönülden sevenler..... malatya için göz yaşı dökenler... malatyanın eksikliklerini bilenler... sosyal aktivitesi olanlar.. malatya merkezde her türlü yaş grubunun vakit geçireceği mekanların olmasını düşünenler... malatya da her türlü spor branşlarına ve futbola önem verenler... malatyanın mahalli sanatçılarına değer verenler çünkü yerel sanatçılarımız malatyamızın aynasıdır.. her türlü sanat. müzik. tiyatro ve her türlü kültürel değerlere önem verenlerr... fuarlara ve festivellere önem verenler... yeşilliğe. süs havuzlarına önem verenler... araçların girmediği meydanların olmasına önem verenler... ailelerin çaylarını yudumluyacağı parkların olması.... vs.. vs. vs.. çılgın proje istemiyoruz sadece malatya ya ve malatyalılara değer verin yeter yukarda saydıklarımı hangi adayın yerine getireceğine eminseniz sağ.. sol.. alevi.. sünnü ayrımı yapmadan malatyamız için başkan seçin. 20 yıldır vallahide billahide boşa gitti artık onun bunun hatırı için oy kullanmakttan vaz geçin malatyamızı düşünün çevre illere bakın bi bide malatyamıza bakın malatya sevdalısına oyunuzu vermeniz dileğiyle
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Ozmalatyam44 (2 ay önce)
    Akp olmasa yiyecek yemek olmaz, içecek su bulamayız. Akp sayesinde karnımiza ekmek giriyor. 20 sene önce taş bağlayıp haftada 1 yemek yiyorduk nankörluk yapmamsk lazim
    %46
    %54
    Yanıtla
  • Mustafa (2 ay önce)
    Ali Kazgan varken, ak parti havasını alır..biz liyakattan yanayız biz Kazgandan yanayız. Allah'ım işini rast getirsin
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Kurtbey44 (2 ay önce)
    İnsanların her şeyde haberi oluyor sosyal medyada haber sitelerinde, bir kişi duymadıysa kıyaslanmaz
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Malatya'da rant var (2 ay önce)
    SAMİ ERRRRR! Malatya'nın çocuğuyum Cumhurbaşkanımız beni size emanet etti diyorsun ya (doğru kaybolursun falan) bari gelirken cebinde getirseydin de şu çarşıdaki dükkanımız nerede kaç metrekare görürdük! Veli Ağbaba ha hayret az kaldı gelde şu işlere dur de! Depremzedenin malına çöküyorlar!
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mahmut (2 ay önce)
    Önce fakir fukaranın boyattığı evlerin duvarlarına yazı yazmasınlar sonra vaatleri anlatsınlar
    %82
    %18
    Yanıtla
  • firgat (2 ay önce)
    CHP kazanırsa Malatya olduğu gibi kalır . hiçbirşey yapılmaz açık ve net. yıllardır CHP belediyelerini görüyoruz normal şehirlerde yaptıkları bir hizmet yok. Yıkılmış koca bir afet yaşamış şehirde hiçbir şey yapamazlar. ortalıkta gözükmekle laf kalabalığı yapmakla bu iş olmaz.
    %27
    %73
    Yanıtla
  • Has malatya (2 ay önce)firgat isimli kullanıcı yorumuna
    Samimi ol dürüst ol kaç CHP belediyesine gittin :). Akplilerin hepsi CHPli belediyelerin yönettiği yere gidiyorlar. Örnek: İzmir, Muğla , aydın , Kadıköy,bakırköy,Beşiktaş. İller bankasından tek kuruş almadan CHP belediyesi İzmir'de metro yapıyor. Malatya'da ne var (:
    %63
    %37
    Yanıtla
  • çok samimiyim ve netim işim gereği 60 a yakın şehir gezdim gördüm. 35 yıldır da izmir e giderim çok da iyi bildiğim bir şehirdir. ama pislik içinde rezalet bir şehir . CHP belediyeciliği yerinde saymanın ta kendisidir.
    %36
    %64
    Yanıtla
  • birde eskişehir e gitseydin cengaver malatya gibi gariban şehir mi var.en kötüsü malatya yalan desene depremde bile hatırlamadı kimse başkan bile gelmedi malatya ya malatya güllük gülüstanlık vay bana senin gibiler ile aynı havayı tenefüs ediyorum
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Has Malatya (2 ay önce)OKTAY isimli kullanıcı yorumuna
    Kardeşim bunlar malum TV kanallarının yansimalari. Almanya'yi bırak şehrinden çıkamamış insan Almanya'da raflar boş diyor hahaha dayı senin cebin boş miden boş hahaha. Almanya bizi gısgani
    %87
    %13
    Yanıtla
  • zorla teneffüs etme çok zoruna gidiyorsa çek git. hoşuna gidenlerin havasını teneffüs et. Biz de sizden utanç duyuyoruz.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Sen kimsjn ve kime çek git diyorsun. Ciddi soruyorjm kimsin sen? Akp=Türkiye, akp=malatya değil.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Has malatya (2 ay önce)firgat isimli kullanıcı yorumuna
    Kardeş ben de yıllardir İzmir'e gidiyorum senin gördüklerini görmüyorum :). Algı yapmayın bence. Akp belediyelerini gezmeni tavsiye ederim. Gel İstanbul'da Kadıköy ile bagcilari , Beşiktaş ile esenleri gezdirey sana :).
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Has malatya (2 ay önce)firgat isimli kullanıcı yorumuna
    Akp belediyesi çağ atlamaktir hahahaha. Yaşadığın şehire baksana bir milim gelişmemiş her yönden kültürel , şehir olarak, maddi manevi yazık sana. Bu arkadaşa 2 seçenek sunsak CHP li belediyenin yönettiği şehirde yaşamak ister tipik alaman gurbetçiler gibi. Orada sosyal demokratlari destekler burada rantçılari :)
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Ben İzmir'i iyi bilirim, söylediklerinin gerçekle ilgisi yok . İzmir'de bütün engellemelere rağmen belediyeler iyi iş çıkartıyor.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • İzmir gayet temiz bir şehir.Harmandalı deponi yada uzundereden bahsediyorsan oralarda çöp toplama merkezi.Ayrıca çok net ve samimiysen Malatyadan daha rezil bir şehir kaldımı şu an Ülkede.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Bunlar işte yıllarca takiye yaptılar. Yok İzmir kokuyor yok İzmir çöp içinde. Dediklerinin hepsi yalan
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ben Malatya dışındayım.Bulunduğum il de belediye başkanı chp li ve çok iyi çalışıyor.Halk da çok memnun.Sana mı inanacağız yaşadıklarımıza mı?Zaten bu yalanlarınız yüzünden Malatya da hiçbir şey rast gitmiyor.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Ben de CHP li belediyede yaşıyorum. İBB 25 yılda yapmadıkları alt yapı çalışmalarını yaptı. Çevre düzenlemelerini yaptı. %5 ilerleme ile kapısına kilit vurdukları metrolari kaynak yaratarak tek tek açıyor. Hazmedemiyorlar çünkü İmamoğlu rantçılarin musluğunu kesti.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Porgalı Pala Dayı (2 ay önce)
    Anket açın sitenizde oylayalım takip edelim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Çırmıhtılı (2 ay önce)
    Veli Ağbaba deprem gününden bu yana Malatya'da sahada.Depremde ortalikta kimse yokken vatandaşa ekmek,su ,yiyecek dağıtarak acıları hafifletti.Parti gözetmeksizin yardım etti.Kendisine teşekkür ediyoruz.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Kernekli (2 ay önce)
    Nozan anlaşmasi bitti Bırakın da rezervlerimizi çıkaralım.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • sedrik (2 ay önce)
    kaçak otel ne oldi
    %22
    %78
    Yanıtla
  • İnsan kaçakçılığı, rektörün ani zenginleşmesi,halkın fakirleşmesi,ne oldi.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • amma gol atmışssın onları görmezler memleketin sahipsiz ve hırsız dolduğunu görmezler birader
    %84
    %16
    Yanıtla
  • yıldırım (2 ay önce)sedrik isimli kullanıcı yorumuna
    kaçak yapılaşmaları kim destekliyosa allah belasını versin ve kaçak otele ruhsatı veren belediye hangi belediye acaba büyükşehirmi yeşilyurtmu sedrik kardeş sence hangi belediye ve bu iki belediye başkanları hangi pertide ayrıca bostan başına 15 kat ruhsatı verenler kimler acaba. akp.li belediye başkanları ve bu insanlarda sonradan vekil olanlar değilmi keşke kaçak yapı tek bir otelle olsa. bostan başının ve fahri kayahanın hesabını 31. martta hesbını bu millet sorulacak
    %75
    %25
    Yanıtla
  • 44malatya (2 ay önce)
    Evet dogru soyluyor Depremlerde sokaklarda cadirlarda surekli vatandasin yaninda Vekilimiz Veli Agbaba vardi Vatandasa sorsalar AK partinin vekilerin isimlerini ve sahislar tanimazlar Ancak bol sozle soylediler icrahat yok onun icin MALATYAY Ve insanlarin yardimina kosan Veli AGBABAYA Belediyeyi teslim edelim hizmet gelsin
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Malatya (2 ay önce)
    Çevrede 12 katlı Sağlam binalar varken 6 nedir ya. Belliki yikilan binalarda eksik işlem var. 12 katkı evleri yikilanlar 6 katlı evlerde nasıl hak sahibi olacak. 8 kat yapında insanlar ev alsın. Sağlam evlere birsey olmadı değilmi. İnsanlara Sağlam ev yapın yıkılmaz. Gördük
    %44
    %56
    Yanıtla
  • vatandaş44 (2 ay önce)
    Aynen de öyle kafalarına göre kararlar alıyor tamam alsınlar sorun değil ve bunu sır olarak tutuyorlar ne muhtar doğru düzgün bir şey biliyor ne çevre şehircilik bir şey biliyor deli olmamak elde değil yani hasarsız evimiz yıkılacak mı yıkılmayacak mı biri diyor tramvay geçecek biri diyor park olacak şu Malatya'da her şey arapsaçına döndürdüler
    %75
    %25
    Yanıtla