SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Saçsız Escobar' Pankartı İçin Soylu'ya Hakaretten Ceza

'Saçsız Escobar' Pankartı İçin Soylu'ya Hakaretten Ceza
A- A+ PAYLAŞ

Genel başkanlığını Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın yaptığı Zafer Partisi'nin İnönü Caddesi'ndeki Malatya İl Başkanlığı binası balkonuna, üstünde "Yerli ve Milli Escobar" yazılı, saçsız bir kafanın üst kısım görüntüsünün de yer aldığı pankart asılmasıyla ilgili olarak haklarında dava açılan il başkanı Turgut Şahin ile pankart asılmasına iştirak eden İl Başkan Yardımcısı Baki Üstün ve Yeşilyurt İlçe Başkanı Musa Osmanoğlu ile ilgili olarak yapılan yargılama sona erdi ve 3 yöneticiye adli para cezası verildi. Mahkemenin 26 Aralık Pazartesi günü verdiği kararda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun müşteki olduğu belirtildi.

Malatya'da 16 Eylül 2022 günü Zafer Partisi'nin İnönü Caddesi'ndeki Malatya İl Binasının balkonuna  üstünde "Yerli ve Milli Escobar" yazılı, saçsız bir kafanın üst kısım görüntüsünün de yer aldığı pankart asılmasıyla ilgili olarak soruşturma başlatılmıştı.  

"Kamu Görevlisine Alenen Hakaret" suçlamasıyla Malatya 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanınım iddianamesinde müşteki olarak Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı görülürken, Zafer Partisi İl Başkanı Turgut Şahin (29), İl Başkan Yardımcısı Baki Üstün (22), Yeşilyurt İlçe Başkanı Musa Osmanoğlu (56) sanık olarak yer aldı.  

Basit Yargılama Usulü ile dosya üzerinde yapılan yargılama sonucu verilen kararda; “Sanıklar Baki Üstün, Turgut Şahin  ve Musa Osmanoğlu’nun müşteki Süleyman Soylu’ya yönelik üzerlerine atılı ‘Kamu görevlisine alenen hakaret” suçunu işledikleri anlaşılmakla, suçun işleniş biçimi, sanıkların güttüğü amaç ve saikleri, meydana gelen zarar ve tehlikenin ağırlığı ile sanıkların hapis cezasına yönelik mahkumiyetlerinin bulunmaması da dikkate alınarak  ayrı ayrı 3’kez 5.300.00 TL adli para cezası ile cezalandırılmalarına, sanıklar Baki Üstün, Turgut Şahin’in sabıkasız olması nedeni ile Hükmün Açıklanmasının Ayrı Ayrı Geri Bırakılmasına ve 5 yıl süreyle denetim süresine tabi tutulmasına, sanık Musa Osmanoğlu’nun daha önce verilmiş Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasına yönelik  mahkumiyet hükmünün bulunması nedeniyle yasal şartlar nedeniyle Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasına Yer Olmadığına..” denildi.

İtiraz yolu açık olmak üzere verilen kararda davaya konu bir adet mühürlü pankartın ise dosyada delil olarak saklanması da yer aldı.  

Sanıkların avukatı Muhammet Afşin Arıkan, kararın hukuka uygun olmadığını, dosyada birçok eksik belge ve bilgi bulunduğunu, araştırılmasını istedikleri bazı taleplerin yerine getirilmediğini, bu nedenle karara itiraz edeceklerini söyledi.

Dünyanın en azılı uyuşturucu kaçakçılarından biri olan Pablo Escobar'ın adının yer aldığı pankartla ilgili olarak, kimin kastedildiğinin belirtilmemesine karşın, fotoğrafın saçsız olması nedeniyle, uyuşturucu mücadelesi konusunda ciddi eleştirilere muhatap olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kastedildiği iddiaları ortaya atılırken, Zafer Partisi'nin birçok il- ilçe binasına astığı 'Escobar' pankartları polis müdahalesiyle sökülmüştü. İçişleri Bakanı Soylu, bu konuyla ilgili olarak muhatap olmaz iken, Malatya'da açılan davada ilk kez, muhatabın adı verilmese de İçişleri Bakanlığı müşteki olarak yer almış, bu durum da Malatya'daki savcılığın, yorumu olduğu öne sürülmüştü.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da, sosyal medya paylaşımlarında, Malatya'da açılan davaya değinerek, pankarttaki görüntünün İçişleri Bakanı Soylu olup olmadığına ilişkin Adli Tıp tespiti isteyeceklerini, bu nedenle Soylu'nun saç ektirerek, delil karartmaması için duyarlı olacaklarını yazmıştı. 

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Cemc (1 yıl önce)
    İsim gecmıyor nasıl bir ceza kime hakaret...
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Polat (1 yıl önce)
    Çok yerinde güzel bir pankart. Bundan dolayı ceza verilmesinin, yeni kurulan bir partinin eskileri rahatsız edecek kadar hızlı yükselmesinden başka bir sebebi olmasına imkan olanak yok. Demekki hâlâ Ümit var
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Ümit Özdağ'a ümit bağlayacak duruma düşmüşsünüz. Allah yardımcınız olsun.
    %32
    %68
    Yanıtla
  • Ben 20 yıldır izlerim okurum takip ederim. Her söylemi gerçekleşti. Bilgisiz kanıtsız konuşmaz. Ben doğru olan herkese desteğim, en başta da Ümit Özdağ. Ancak sen yalana dolana destek veriyorsan Allah affetsin günahlarını.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • İstanbul seçimlerinde "bebek katilinin kardeşini devletin televizyonuna " çıkartanlara ümit bağlayanları Allah ıslah etsin.
    %84
    %16
    Yanıtla