SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Sağlam Kızdı.. "Sorumlu Futbolcu İstiyorum"

0
Güncellendi - 2017-07-06 16:48:24
Sağlam Kızdı..
A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig ekibi Evkur Yeni Malatyaspor’un Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, “Sorunlu değil, sorumlu futbolcu istiyorum” dedi.

Sarı siyahlı takım ile 2 yıllık sözleşme imzaladığını anımsatan Sağlam, “Tabi ki beklentimiz büyük. Bu konuda farklı farklı sonuçlarla karşılaşabilirsiniz ama bir insanın mutlu, huzurlu olduğu yerde ayrılmak istemez. Önümüzdeki sene bu işin nasıl devam edeceği ortaya çıkar. Ondan sonraki sene ‘nerelere geldik’ ortaya çıktıktan sonra mukavelemizi çok daha mutlulukla, huzurla uzatırız” ifadelerini kullandı.

Tecrübeli teknik adam, bir teknik adamın şehir ve camia tarafından istenmesinin güzel bir duygu olduğuna dikkat çekerek, Evkur Yeni Malatyaspor’u tercih etmesindeki birinci sebebin bu olduğunu kaydetti.

Sağlam, Malatya camiasının, taraftarların ve halkın kendisini takımın başında görmeyi çok istediklerini belirterek, “Allah, inşallah bizi onlara karşı mahcup etmez” dedi.

“OFANSİF VE SAVUNMA ANLAMINDA İYİ BİR TAKIM OLMAK İSTİYORUZ”

Futbola gerçekçi bir gözle baktığını ifade eden Sağlam, şunları söyledi: “İnsanlar ‘ofansif, atak futbol’ diyor. Her hoca takımının atak yapmasını, izleyene keyif veren bir futbol oynanmasını, dolayısıyla da çok gol atmak ister. Tabi bu işin birde savunma tarafı var. Dolayısıyla iyide savunma yapan bir takımının olmasını ister. Bunu yaparken de elindeki malzemenin kalitesi hocanın nasıl oynayacağını da belirler. Çok ofansif karakterli bir takımla çok defansif bit oyun oynama şansı kimsenin yok. Bizim amacımız; top kendindeyken kalecide dahil olmak üzere ofansif futbola yatkın, ofansif futbolu ön plana çıkaran, her oyuncunun takımın ofansif anlayışına katkı verdiği, izleyene keyif veren, tabi ki çok gol atmak isteyen, her maçını kazanmak isteyen bir takım oluşturmak. Bunun yanında en öndeki forvet oyuncusunun da top rakipteyken en önde başlamak kaydıyla savunmaya katkı verdiği, her oyuncunun savunma anlamında sorumluluk alacağı, az gol yiyen, maç kaybetmek istemeyen bir takım olmak istiyoruz. Bu beklentiler doğrultusunda da bir kadro yapmaya çalışıyoruz.”

“TRANSFER KOLAY OLMUYOR”

Tecrübeli teknik adam, takımla anlaşmadan önce yönetimin bir transfer çalışması olduğuna dikkat çekerek, “Emanuel Dening, Khalid Boutaibi, kaleci Fabien Farnoll, Issiar Dia, Ali Dere, Muenfuh Seth Sincere bizden önce yapılan transferler. Sadece Issam Chebake ile ilgili bizim bir beklentimiz oldu. Sağ olsunlar o da hemen değerlendirildi ve kadromuza kattık. Tercihlerimizle alakalı yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Daha evvelde seçtiğimiz, beğendiğimiz, bizim sistemimize uyacak oyuncuları söylüyoruz. Görüşmeler yapılıyor. Çok ilerlediğimiz oyuncular var. Bunun yanında halen çalışma içerisinde olduğumuz oyuncular bulunuyor. Ama şu bir gerçek ki transfer kolay olmuyor. Bir defa iyi oyuncu istediğiniz zaman o oyuncunun maliyeti ortaya çıkıyor. Birde dezavantajımız oldu. Biz geç anlaşıp, olaya çok geç dahil olduğumuz için sezon içerisinde izlediğimiz, maliyeti düşük, özellikle bonservisi olmayan birçok iyi oyuncu Mayıs ayını görmüyor, transferleri yapılıyor. Bundan sonra iki tercihimiz var; iyi oyuncuyu büyük paralar verip, almak zorundasınız ya da kenarda kalan oyuncularla anlaşmak durumundasınız. Hakikaten zor bir durum, bu zorluk içerisinde yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Başkanla, yönetimimizle, transfer komitesiyle, sportif direktörümüz Ali Ravcı ile çalışmalarımız sürüyor. İzlediğimiz oyuncular var” diye konuştu.

“TRANSFERDE BİZİM ONAYIMIZIN ALINMASI GEREKİYOR”

Zorlu bir ligde mücadele edeceklerini dile getiren Sağlam, sözlerini şöyle sürdürdü: “Lige baktığımız zaman zaten 5 tane şampiyon var (Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor, Bursaspor.) Üstüne Başakşehir, Konyaspor, Osmanlıspor, Antalyaspor 9-10 tane çok ciddi ve geçtiğimiz sezonki turmuş kadrosunun üzerine oyuncu takviyesi yapan takımlar var. Geriye kalan takımların çoğu de geçtiğimiz sezonki iskeletlerinin üzerine takviye yapıyorlar. Kadro yapılanması itibariyle en fazla çalışması gereken takım biziz. Tabi panik haliyle transfer yaparak, hatada yapmak istemiyoruz. Taraftarlarımız haklı olarak sabırsızlanıyor. Bu transferler maalesef hiç aceleye gelmiyor. Biraz geç olsun ama doğru oyuncu olsun. İşin ekonomik ve performans tarafı var. Transferler bizim istediğimiz oyuncular olacak. Bundan sonraki transferlerde bizim onayımızın alınması gerekiyor.”

“KAMPA KATILMAYAN SORUMSUZ FUTBOLCULAR VAR”

Sağlam, forvet ve ofansif anlamda ortada katkı sağlayabilecek bir oyuncu aradıklarını kaydederek, Kanat oyuncularıyla ilgili geçtiğimiz sezon bu takımda oynayan Dialiba, Pereira, Ferah Kiraz ile birlikte Mba, Eren, Rahman Buğra, Sadık, Murat Akça gibi oyuncular var. Bu çocuklarında geçen sezonki katkılarını göz ardı edemeyiz. Kampın içerisinde bu oyuncuları görüp, bir karar verme istedim. Bunu yapalım derken de halen kampa katılmayan sorumsuz oyuncular var. Bu oyuncularla da gelince görüşeceğim. Şayet bundan sonraki dönemde bu hedef doğrultusunda sorumluluk alıp, bu takımı sahiplenip, gerçekten burada bir mücadele vereceklerse ancak o şekilde yola devam ederim yoksa ‘siz kendi anlayışınıza uygun bir yerde devam edin’ derim. Sorunlu değil, sorumlu futbolcu istiyorum” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • e.k. (6 yıl önce)
    Yeni transferlerden Dia !!!! Neden hala kampa katılmadı...
    0
    0
    Yanıtla
  • Vefa Tüfekçi (6 yıl önce)
    Bana Malatyalıları neden sevmiyorsun diyorlardı genelini kastetmiyorum lakin işte bu vefasızlıkları yüzünden sevemedim, İRFAN BUZ orta sıralarda ancak mücadele edebilecek bir takımı almış Süper Lige çıkarmış, biraz vefalı olun, adamın arkasında konuşmayın, Biliyorsunuz susmakta bir erdemdir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vefa nerelisin bilmiyorum ama malatyalı olunmaz malatyalı doğulur. Boş laf olsun diye yorum yapma . Maçlarımızada gelme,adın vefa ama ekmeğini yediğin memleketimin saygıdeğer insanlarınada laf söyleme doktorluk yapacağına sus başka ihsan istemez.HER ZAMAN HER YERDE EN BÜYÜK MALATYA
    0
    0
    Yanıtla
  • HARUN BABA (6 yıl önce)
    ADİL GEVREK LE BU İŞ OLMAZ 10.HAFTA BU DÜZGÜN ADAM GİDER HAKLI OLARAK GELENDE 10 HAFTA SONRA GİDER BU TAKIM 13 BİLEMEDİN 17 PUANLA KÜME DÜŞER SONRA O TAKIM BİZE MAÇ VERMEDİ BU TAKIM RAKİBİMİZİ YENMEDİ DİYE AĞLARSINIZ
    0
    0
    Yanıtla
  • Riza (6 yıl önce)
    Hoca, sonuna kadar haklı. O söz konusu sorumsuzlar, İrfan Buzun artıkları. Onun döneminde topçular lakaytliga alıştılar. Kamp değil, tatil yaptılar. İrfan Buz her zaman kampa 10 gün sonra katılırdı.Bazi topçular Ertuğrul Hoca yı da aynı sanmislar demek ki. Transfer konusunda şunu ifade etmek istiyorum. Uzun zamandır yazıyorum burda. Alınan topçular, hocanın listesinde olmayan ve tamamen Adil Gevrek (uzman!) in derin (!) futbol bilgisiyle alınan elek altı adamlar. Takım çöplük yapıldı. Paralar savruldu. Kimse sesini çıkarmadı. Alınan topçular la ligde kalmamiz çok zor. Bu yaşlı adamlar hiçbir şey yapamazlar. Üstelik çoğuyla 3 senelik imzalar atıldı. Diyelim ki bu sezon küme düştük. Bu adamlar 1. Ligde oynamazlar. Kulübün gelecek 3 yılını ipotek ettirmek sözde yöneticilerin ve sözde başkanın haddi değil. Birilerinin acil müdahalesi şart. Bu böyle gitmez. 5 maç sonra hocayı kimse tutamaz. Ertuğrul Hoca kendisi söylemiş. Listesinden alınan oyuncu sadece 1 kişi. Peki sen kafana göre neyin transferini yapıyorsun? Aldığın hangi oyuncu gelecek vaat ediyor? Belediye başkanı o kadar rahat ki... Yapılanları onaylıyor olsa gerek hiçbir girişimde bulunmuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan dogan (6 yıl önce)Riza isimli kullanıcı yorumuna
    Rıza Bey'in yorumuna yüzde yüz katılıyorum Ertuğrul hocam oyuncuya dayalı sistem kurma ipleri eline al biz sana güveniyoruz .
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet ali (6 yıl önce)Riza isimli kullanıcı yorumuna
    Vefasizlik diye buna derim, ne derece bir cekememezliktir bu. Amaciniz ne anlamak zor.
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇÖPÇÜ (6 yıl önce)Riza isimli kullanıcı yorumuna
    Bu takımı beğenmediğin irfan buz..Bu futbolcular en önemlisi bu yönetim süper lige çıkardı..Senin neyin hesabındasın. .Boş davul çalma..Tirubune gel 3 kurusun takıma helal olsun..Herkes işini yapsın..Lig başlamadan internet antrenör leri hazır...
    0
    0
    Yanıtla
  • Bedirhan (6 yıl önce)Riza isimli kullanıcı yorumuna
    Bir saptama veya yorum yaparken, sapla, samanı karıştırmayın. Bahsettiğiniz artık ların insan olduğunu unutmayın. Artık diye nitelendirdiğiniz başta İrfan Buz ve futbolcular, imkanları ve taraftar güçü bizden çok fazla olan takımlardan, en fazla galibiyeti alarak süperliğe çıktı. önce bunun hakkını verin. lobisi olmayan, hakem hatalarından çok fazla canı yanmasına rağmen başarı asla tesadüf değildir. İrfan Buz Trt, Futbol marketing tarafından kendi kategorisinde yıllın teknik adamı seçilmiştir. Ulusal basında olan düeyan yorumcuların hocamız hakkında takdire şayan görüş ve düşünceleri her seferinde belirtilip önemli katkılarından bahsetmiştir. İki sezonda toplam 103 puan gibi istatistiksel olarak müthiş iki sezon bırakmıştır. Konfederasyon kupasında şampiyon olan Almanya milli takım oyuncusu Türk asılı Kerem Demirbay, Bu noktalara gelmesinde ve gelişmesinde Bursa spora önerilmesinde İrfan Buz hocamızdan ve kalitesinden bahsetmiştir. Şimdi bunlardan yolla çıkarak vefasızlık ve insafsızlık yapmayın. Bu kadar emeği olan insanların arkasından atıp tutanlar, insanlığa ve bir Malatyalılığa yakışmaz. Disiplinsizlik varsa yetkin insanlar, disiplini sağlar, buna uymayanlar varsa gereğini yapar. Bu konuda değerli hocamız Ertuğrul Sağlam ve yönetim gereğini yapar. Kimsenin çıkıp filozofluk yapmasına gerek yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardeş senin bu değerli yorumlarını okuyacak taraftar bizim memlekette az. Boşuna nefesini tüketme. Malatya'da para olmaz, sabır olmaz, destek olmaz. Bir tek laf olur...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan dogan (6 yıl önce)
    Hocam sorunlu disiplinsiz adamları kampa dahi alma nasıl başlarsan öyle gider işi baştan sıkı tut sonra ah vah etmeyelim bizi istemeyenlerle hemen yolları ayırın saygılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • muharrem (6 yıl önce)
    Ertuğrul hocam doğru söylüyor 30 gün kaldı liglerin başlamasına ne zaman kampa gireceksiniz ne zaman form tutacaksınız 1 aydır tatil yapıyorsunuz yetmedi mi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mayer türk (6 yıl önce)
    Hoca ya tam yetki verilmeliki hiç bir topçu kendini kulübün üstünde görmesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Ertuğrul Hocam,sonuna kadar haklısınız.Hiçbir futbolcu kulübümüzden büyük değil.Herkes sorumluluğunu bilecek,eğer disiplin olmazsa zaten başarı gelmez.Size güveniyor ve destekliyoruz.Yönetcilerimizden de hocamızın sistemine uyum sağlayacak olan futbolcuları bir an önce takıma kazandırmalarını bekliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • caner (6 yıl önce)
    Olay budur. Hocam gerçekten bravo, disiplinden şaşmayacak Sağlam bir hocasınız.
    0
    0
    Yanıtla