SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sağlıkta Reform Yaptık"

0
Güncellendi - 2018-06-21 00:50:15
A- A+ PAYLAŞ

Sosyal Politikalardan Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, sağlıkta reform yaptıklarını ifade etti.

Çalık, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hasta ziyaretinde bulundu.

Hastaları ziyaret eden ve geçmiş olsun dileklerini ileten Çalık, Türkiye'de sağlıkta reform yaptıklarını ifade etti.

Çalık, sağlıkta 'hiç yapılamaz denilen' işleri yaptıklarını ifade ederek, "Emekli Sandığı, Sosyal Güvenlik ve Devlet Hastanelerimizin hepsini bir araya topladık. Bu dönemin Türkiye'si için 'imkansız' denmişti. 'Hastaneleri birleştiremezsiniz' denilmişti. Biz hastanelerimizi birleştirdik, tek çatı altına aldık. Türkiye'nin yüzde 99'unu sosyal güvenlik kapsamına aldık ve sağlık hizmeti sunuyoruz. 10 milyon 400 kişi Genel Sağlık Sigortası kapsamında bunun 7,8 milyonunun da Genel Sağlık Sigortası primini hükümetimiz ödüyoruz ve bütün sağlık hizmetlerini sunuyoruz" dedi.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin '0-18 yaş arasındaki çocukları sosyal güvenlik kapsamı altına alacağını' söylediğini hatırlatan Çalık, şunları söyledi: "Biz onu 10 sene önce almıştık. Fikir sahibi olmadan bilgi sahibi olması gerekir. Onların hayalleri bizim yaptıklarımıza asla yetişemez. Sağlıkta reform yaptık. Hastanelerimizi birleştirdik. Malatya'daki Yeni Devlet Hastanemiz Eğitim Araştırma Hastanesi haline geldi. 'Malatya sağlık turizminin başkenti olsun' dedik. 'Lokomotifimiz Turgut Özal Tıp Merkezi olsun' dedik. Oraya bir Karaciğer Nakil Enstitüsünü kurduk. Sadece Türkiye ve Avrupa'da değil, dünyada olmayan bir merkezi Malatya'ya kazandırdık. Onkoloji Hastanesini yapıyoruz. Eğitim Araştırma Hastanemizin hemen yanına 300 yataklı bir Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile 150 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi yapıyoruz. Ağız ve Diş Sağlığı  Merkezi'ni TOKİ'den buraya taşıdık."

Çalık, hastaların sağlık personeline karşı olan memnuniyetlerini gördüğünü anlatarak, "Türkiye'de sağlıktaki memnuniyet yüzde 75'lerde. 'Çok memnunum' diyen ile memnuniyetini orta diye ifade eden yüzde 14'ü de birleştirdiğimizde neredeyse memnuniyet yüzde 90'lara çıkıyor" dedi.

Çalık, Malatya'da ilçelerin tamamına hastane yaptıklarını, 4 ilçede de hastanenin yapılacağını kaydetti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız