SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Salgın Kontrolden Çıktı"

0
Güncellendi - 2020-08-28 03:09:28
A- A+ PAYLAŞ

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan “Şu anda bulunduğumuz noktada salgın kontrolden çıkmış durumda çünkü aşağı yukarı 10 gündür iyileşen vaka sayısı sürekli yeni vaka sayısının altında seyrediyor” dedi.

Habertürk canlı yayınında konuşan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan koronavirüs salgını konusunda kontrolün kaybedildiğini söyledi. Ceyhan, “Yaklaşık 10 gündür yeni hasta sayısı iyileşen hasta sayısının üzerinde devam ediyor. Bu durum kontrolün kaybedildiğini gösteriyor. Ne zaman iyileşen hasta sayısı yeni hasta sayısının üzerine çıkar ve günden güne bu durum iyileşir, o zaman yeniden kontrol altına almaya başladığımızı söyleyebiliriz” şeklinde konuştu.

"GERÇEK HASTA SAYISI DAHA DA YÜKSEKTİR"

Açıklanan günlük veriler içerisinde en az ilgisini çekenin günlük vaka sayısı olduğunu belirten Prof. Ceyhan, “Çünkü biliyoruz gerçek vaka sayıları açıklananın on katı kadardır. Siz ne kadar çok ve doğru test yaparsanız yapın bu bütün ülkelerde böyledir. Eğer Türkiye’de yeterli sayıda ve doğru test yapılamıyorsa o zaman gerçek hasta sayısı daha da yüksektir. Ancak önemli olan iyileşen hasta sayısı ile yeni vaka sayısı arasındaki orandır” dedi.

medyaradar.com- Habertürk

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Dost acı söyler (3 yıl önce)
    Başta sağlık bakanımız olmak üzere tüm yetkililer gerek kısıtlama ile gerek uyarı ile gerek ceza keserek insanlara dikkatli olmaları ve evde kalma çağrıları yapmıştır ama bizler Malatya tabiriyle it ayağı yemiş gibi sokaklarda parklarda geziyoruz ,herkesin başına bir polis dikilemez ,herkes kendinden sorumludur , devlet kimseyi nazlayacak durumda değildir , yayılması bizim suçumuz , herşeye yetkilileri suçlamak ne kolay değil mi ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkem ve Malatyam (3 yıl önce)
    Her bir bilim dalı tek başına bir hiçtir. Tedbir konusunda hala yanlış yapılıyor.Sıvı sabun kullanımı sonucu insanlar cilt hastası olmaya başladı. Sıvı sabun sabun değil. SLES denilen bir kimyasal. DSÖ ve Japonya düşük konsantrasyonda ozonun virüsü yok ettiğini ilan etti bizde hiçbir kuruldan tık yok. Herkes koltuğunu korumada. Yazıktır. Günahtır. Artık bu ülke işi İŞİN EHLİNE vermek zorundadır. 1. Sonuçları değerlendirmeyi dahi yapamıyoruz. Yani 50 bin test yapıldığında hasta oranı %3 iken 100 bin test yapıldığında oran %1,5 değerine düşmektedir. 2. Ozon ve katı sabun Arap sabunu neden sıkça dillendirilmiyor. 3. Katı sabunun pH değeri yaklaşık 13,5 bu pH değerinde yaşayan zararlı hiç bir patojen yok. 4. Ozonun faydası zaten biliniyor. Doktorlardan kaç tanesi ozonu biliyor. 5. Okullara yurtlara toplu taşıma araçlarına ozon cihazı yerleştirilerek çok hızlı yol katedilebilir. 6. Uzaktan eğitim bu ülkenin sonudur. 7. Çözüm bağışıklık sistemini güçlendirmeden geçmektedir. Bağışıklık sistemini nasıl güçlendirebiliriz. 8. Okumayan bir toplum batmaya mahkumdur. Aşıyı ilacı bekleyerek hastalık atlatılmaz. 9. Beslenme ve yaşam kalitesi (psikolojik) sağlıklı olmanın olmazsa olmazıdır. Bu toplum bunu öğrenmek zorundadır. Bilimin çoğu alanda işlemediğini ne zaman öğrenirsek belki düzelmeye başlarız. Bilim reklam yapılmayacak kadar yücedir, büyüktür. ÇÜNKÜ YARADAN İLMİ İSTEYENE VERMEKTEDİR. Saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyanın kayısısı (3 yıl önce)Ülkem ve Malatyam isimli kullanıcı yorumuna
    Malatya tabiriyle senin Allahına gurban
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (3 yıl önce)
    Güven güven yine güven devlete inanan devletçi birisi olarak devlete dayalı her bilgiye kuşku ile bakmaya başladım bu durum çok kötü deri kokarsa tuzlariz tuz kokarsa ne yapacağız.
    0
    0
    Yanıtla
  • turo44 (3 yıl önce)
    MALATYALI,Ne güzel yazmışsın ama birde virgül ve nokta işaretleri kullansaydın süper olurdu... Umarım bana kızmamışsındır?
    0
    0
    Yanıtla
  • Film koptu (3 yıl önce)
    Hastane yıkıp yerine saray yapın hazır yıkılmışken eski Ssk sahra hastanesi olmalı film çoktan koptu sistem Çokmek üzere işin farkında degil yöneticiler
    0
    0
    Yanıtla
  • sarayı ağzına dolayanlar beyaz sarayın adamları çıktı.
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMET ve ONUN GİBİLERE BASINDAKİ BİR HABER- YORUMSUZ: "Trump bu açıklamanın ardından ABD-Türkiye ilişkileri hakkında, “ABD’nin ve benim Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok iyi ilişkilerimiz var. Türkiye ve Erdoğan ile ilişkilerimiz çok çok iyi” dedi. Trump, diğer ülke liderlerinin Erdoğan ile görüşmesi için kendisinden yardım istediğini iddia ederek, “Bir ülkenin lideri beni arayarak, çok iyi anlaştığım Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aramamı istedi. Dedi ki ‘Lütfen bana bir iyilik yap ve Erdoğan’ı ara’. Ben de ‘Neden sen aramıyorsun?’ diye sordum. ‘Onun saygı duyduğu tek kişi sensin’ dedi” ifadelerini kullandı. Başkan Trump, Erdoğan’ın ABD’ye değil kendisine saygı duyduğunu dile getirdi."
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı Dr. (3 yıl önce)
    İşte gerçek bilim adamı. Korkmadan işin doğrusunu söylemek hele de bu zamanda pek mümkün değil. İşin özetini hoca vermiş “ SALGIN KONTROLDEN ÇIKMIŞTIR.” aynen Malatya’da olduğu gibi. Acilen güçlü tedbirlere yönelinmelidir sağlık tesisleri için artan yük taşmak üzeredir. Yoğun bakımlarda Malatya düzeyinde ciddi doluluk mevcuttur. Halka doğruları şeffaf olarak paylaşmazsanız salgının kontrolü daha güçleşecektir bu dere yatağına yedi katlı bina yapıp yaa burada niye sel oluyor , niye tedbir almıyorsunuz? diyen karar verici kafadır ve çok vebal altındadır. Bu kafa İl salgınla boğuşurken acil durumda hastaneye dönüşebilecek hastaneleri adalet sarayı ve belediye sarayı için yıkan kafadır... yazık çok yazık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Giresun'da dere yatağına kamu binaları yapılmış herhalde onlarda kaçak yapıldı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bi Araştırma yapın bakın bu şahıs hangi ilaç firmasının danışmanı
    0
    0
    Yanıtla
  • Bizim bildiğimiz Bilim Kurulu Üyesi olduğu, ona görevi tevdi edinin de sağlık bakani olduğu, bu durumda araştırma yapması gereken biz değiliz, Sağlık Bakanligidir, devlettir,
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Mehmet hoca iyi bir bilim adamıdır bilim adamı doğruları alınması gereken önlemleri söyler işimiz çok zor şimdi bir sefer insanlar ipin ucunu bırakmış ikincisi her türlü önlemi alıp sonrada Allah'a tevekkül etmemiz lazım hiç bir şey yapma aklı bilimi terk et olanları ve olacakları Allah'a yükle sorumluluktan kurtul ne güzel dünya degilmi Allah aklımızı kullanmayı araştırmayı yaratılışa bakmamızı bilmediğimiz konularda bilenlere sormamızi emreder biz kurallara uymazsak saglikcilarin ve devletin işi gerçekten çok zor bir müddet sonra Allah korusun ne yoğun bakım nede yatak sayımız yeter bunun yanında tedavi edilmesi gereken başka bir çok hastalık ve hastalarımız var diyorum.
    0
    0
    Yanıtla