SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Cumartesi'nden Salı Gününe Kadar.. DON UYARISI..

0
Güncellendi - 2019-03-24 05:32:23
Cumartesi'nden Salı Gününe Kadar.. DON UYARISI..
A- A+ PAYLAŞ

Meteoroloji, Malatya'nın da bulunduğu bölgede, Cumartesi gecesinden Salı sabah saatlerine kadar hafif ve orta kuvvette zirai don riski olduğu yolunda çiftçi ve üreticileri uyardı.

Malatya Valiliği'nden konuya ilişkin şu açıklama yapıldı:

"Meteorolojiden Hafif Ve Orta Kuvvette Zirai Don Uyarısı (22.03.2019)

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan uyarıda;

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; 23 Mart Cumartesi gecesinden 26 Mart Salı günü sabah saatlerine kadar Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde hafif ve orta kuvvette zirai don riski bulunmaktadır. Çiçeklenme dönemindeki meyve, sebze ve fide yetiştiricileri ile seracılıkla uğraşan çiftçilerimizin zirai don olayına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önerilmektedir.

Vatandaşlarımızın dikkatine sunulur."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • kaplan44 (5 yıl önce)
    her sene aynı terane şu kayısıcıalrın elinde kaldık..yandık bittik kül olduk hepsi yandı yakında elinde kayısı dalı alan çıkar kalmadı devlet bize destek versin...bu arada kayısı dalını buzluğa koyup don oldu diyenlerede dikkat tek kayısı dalı dikkate alınmaz koparılmamış olması lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (5 yıl önce)
    Anlamadigim teksey don uyarisi yapiliyor onlem alin diye ne yapabilirsinki fan sistemi kursan asiri bir maliyet baskada birsey yapamazsin
    0
    0
    Yanıtla
  • avrupa da bunun sistemi var ama dediğiniz gibi maliyetli..bizim ülke de her şey oluruna bırakılmış...
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (5 yıl önce)
    Don tehlikesine karşı eskiden bahçelerde gazel(kurumuş yaprak)yakıyorlardı.Don olayını tam önleyemezse de kısmen faydası oluyordu.
    0
    0
    Yanıtla