SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sancaktar Türbesi Yenileniyor

0
Güncellendi - 2018-04-24 06:18:09
Sancaktar Türbesi Yenileniyor
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi tarafından tarihin önemli miraslarından olan Sancaktar Türbesi yeniden ayağa kaldırılıyor. 1580'li yıllarda Malatya miralayı Hüsrev Bey tarafından yaptırılan Karahan Camii çevresinde bulunan Sancaktar Türbesi restorasyonu sürüyor. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Osmanlı Dönemi eserlerinden olan ve Vakıflar Müdürlüğü ile Battalgazi Belediyesi tarafından ortak çalışmalar sonucunda ayağa kaldırılmaya başlanan tarihi eserlerin çalışmalarını yerinde inceledi.

Battalgazi İlçesinde bulunan tarihi eserler ayağa kaldırılmaya devam ediyor. Eskimalatya Karahan Mahallesi'nde bulunan Tarihi Cami'nin Osmanlı Döneminde yapılmış önemli eserlerden olduğunu ifade eden Başkan Gürkan,"  Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Belediyemizin ortak çalışmaları sonucunda bu eserin gerekli restorasyon çalışmaları sürmektedir. Horasan Baba'nın yanında bulunan ev ile üst bölümde Sancaktar Türbesi yanında bulunan ayrı mülkiyetler, bu eserlerin ortaya çıkmasını engelliyordu. Ayrıca söylemiş olduğumuz her iki evin yanında da türbe ziyaretleri yapılıyordu. Bunların hepsi Vakıflar Müdürlüğü tarafından tescil edilmiş olup, bulunan türbelerin etrafının da boşaltılması gerekiyordu. Yapılan görüşmelerden sonra Horasan Baba'nın bulunduğu alanda Belediyemiz tarafından kamulaştırma yapılarak, vatandaşın ziyaretine açıldı. Ancak Sancaktar Türbesi yanında ise başka bir ev bulunmaktaydı. O kişiye de başka bir yerde evini yaptırarak, Sancaktar Türbesi ile birlikte caminin doğu kısmının çevre düzenlemesinin yapılması yine bizim Kültür Müdürlüğümüz  tarafından gerçekleşecektir" dedi.

Horasan Baba ve Sancaktar Türbesi'ndeki çalışmaların Kayseri'den gelen uzmanlar tarafından yürütüldüğünü ifade eden Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,"Çalışmalarda Rölöve ve Restorasyon işlemeleri bütün aşamaları geçti ve bu aşamalar ayrıca Sivas Koruma Kurulu tarafından onaylanarak yürürlüğe girdi. Bunun akabinde bizde ihale sürecini gerçekleştirip,çevre düzenlemesi ile birlikte Sancakta Türbesini vatandaşların ziyaretine açma noktasında gerekli çalışmaları yürütüyoruz. Yapılan bu çalışmaların Malatya'mıza, Battalgazi'mize ve İnsanlık tarihine hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Malatyalı (6 yıl önce)
    Büyükşehir Belediye başkanlığına layık insan. Büyükşehir Belediye Başkanı olsan keşke
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (6 yıl önce)
    sürekli yollarda resimleri var,makamında hiç oturmuyor,böyle insanlara bu ülkenin ihtiyacı var,siyasi olarak farklı görüşteyim ama çalışkan insanlarla ölüme giderim,sağolsun varolsun
    0
    0
    Yanıtla
  • haşmet (6 yıl önce)
    başkanın tüm resimlerde parmağı havada, sürekli bir yeri işaret ediyor :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar Kaplan (6 yıl önce)
    Tarihi yapıları gün yüzüne çıkartarak güzel işler yapıyor sayın başkan ve ekibi. Çevre yolu altında kalan mahallelerede yaptığı yatırımlarla yeni bir yüz kazandırması ayrı bir güzellik. Ama yetmiyor sayın başkan. Cevre yolu altında kalan mahallelere daha çok ilgi lazım. Bunu sizden rica ediyoruz. Allah yardımcınız olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali karakuş (6 yıl önce)
    100 yılda yapılacak olan işleri 10 yılda daha az bir süre için de yaptı Türkiye'de örnek alınacak bir başkan tabi önce büyük şehir belediyesi ve Yeşilyurt belediye sinin örnek alması gereken bir başkan eserlerin eminim sende sonra bugünkünden daha iyi anlaşılır helal olsun sayın başkan bu arada sizi büyük şehir belediyesi adayı olarak görmek istiyoruz inşaallah
    0
    0
    Yanıtla
  • 60 yıl önce terkedilmiş trambüs sistemini bu ülkeye getirerek şehrin yollarını bozarak mı Sadece bir yere gitmek için sadece bir yolu olan malatyayı bu halka reva gören mi ? Sürekli eski şeylerde tadilat yapıp 2 belediye sarayı açıp Çakırla kanka olan mı ?
    0
    0
    Yanıtla
  • eyyupk (6 yıl önce)
    medreselerde yenilense Allahina kurban olurum senin
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgay ilaslan (6 yıl önce)
    Helal olsun Çalışkan insan umarım seçimlerde tekrar aday olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (6 yıl önce)
    Adam resmen BATTALGAZİyi ortaya cikardi helal olsun bos islerle ugrasmiyor en azindan
    0
    0
    Yanıtla