SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Sayıştay'dan Bize Bir Eleştiri Olmadı Elhamdülillah"

0
Güncellendi - 2016-12-07 05:57:41
A- A+ PAYLAŞ

  • Yeşilyurt Belediye Meclisi'nin toplantısında konuşan Başkan Polat, Sayıştay'ın belediyedeki incelemelerine ilişkin değerlendirme yaptı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Elhamdülillah, Sayıştay’dan bize dönük zimmet, kamu zararı gibi bir eleştiri olmadı” dedi.  Yeşilyurt Belediyesi’nin Aralık ayı meclis toplantısında,  malatyahaber.com ve Yeni Malatya Gazetesi'nin ‘Büyükşehire Sayıştay Şoku’ başlığı ile Sayıştay’ın “Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yılına ait mali rapor ve tablolarının ‘Doğru ve güvenilir bilgi içermediği’” tespitini gündeme taşımasının ardından Hacı Uğur Polat, Sayıştay denetimine ilişkin ilginç bir değerlendirmede bulundu.  2015 yılı Sayıştay raporunun Meclisin bilgisine sunulmasına ilişkin gündem maddesinin görüşülmesi sırasında konuşan Başkan Polat, Sayıştay denetimini önemsediklerini belirterek, “Yeni kurulan bir belediye olmamıza rağmen Sayıştay’dan bize, geriye dönük zimmet, kamu zararı gibi bir eleştiri olmadı Elhamdülillah.” dedi.

Yeşilyurt Belediye Meclisi, 2016 yılının son toplantısını Başkan Hacı Uğur Polat başkanlığında gerçekleştirdi.  Toplantıda, imara ilişkin bazı kararlar görüşülüp karara bağlanırken, ilgili dairelerden gelen tekliflerin birçoğu da komisyonlara havale edildi. Gündemde yer alan 4 madde ise ertelendi.

7 milyon TL Fen işlerine aktarıldı

Temizlik İşleri, Hukuk İşleri gibi ödeneğin kullanılmadığı birimlerde artan ödeneklerden 5 milyon 785 bin TL’nin Fen İşlerine, 1 milyon 540 bin TL’nin de Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne aktarılması kararlaştırıldı.

10 bin TL borca af

Yeşilyurt Belediye Meclisi 20 TL’ye kadar borçların affını kararlaştırdı.  Borçların tahsili için açılacak takip masrafının borç miktarından daha yüksek olacağı gerekçesiyle alınan kararla 10 bin TL tutarındaki alacaktan vazgeçildi.

Şehitlerin ismi parklara verildi

Kent Kültürü ve Estetiği Komisyonunun önerisi, Park ve Bahçeler Müdürlüğünün teklifi doğrultusunda Koyunoğlu Mahallesindeki Çocuk Parkına Şehit Polis Memuru Şahin Altmış, Bostanbaşı Mahallesindeki Gülefşan Parkına Şehit Polis Memuru Buhari Ağçelik, Koyunoğlu Mahallesindeki Sultan Çocuk Parkına Şehit Polis Memuru Salih Taç, Hoca Ahmet Yesevi Mahallesindeki Yakamoz Parkı ile Sütlüce Mahallesinin güney kısmından geçen yola Şehit Polis Memuru Seracettin Kılınç, Yakınca Mahallesinde yapımı devam eden park alanına Şehit Polis Memuru Mustafa Yeli, Özalper Mahallesindeki  park alanına Şehit Ramazan Sarıkaya, Koyunoğlu Mahallesindeki park alanına Şehit Astsubay Tolga Topçuoğlu’nun adının verilmesiyle ilgili madde de kabul edildi.

Karakavak, Çilesiz ve Çarmuzu Mahallerinde enerji ihtiyacının karşılanması için trafo yeri ayrılmasına karar verilirken, Cumhuriyet Örnekköy Mahallesine kurulması planlanan Güneş Enerjisi Elektrik Santrali için hazırlatılan imar planı tadilatı talebi de kabul edildi.

Polat: Sayıştay denetimini önemsiyoruz

5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 55’inci maddesi gereğince Sayıştay Raporu ile ilgili meclise bilgi verildi.  2015 yılı Yeşilyurt Belediyesi denetimine ilişkin Sayıştay’ın hangi konularda uyarı ve tavsiyelerde bulunduğu bilgisi meclise sunulduktan sonra görüşlerini aktaran Başkan Hacı Uğur Polat, Sayıştay’ın denetimini önemsediklerini belirtti. Yeşilyurt Belediyesi’nin yeni kurulan bir belediye olmasına rağmen herhangi bir takibat ve ceza olmadığını, sadece tavsiye niteliğinde kararları bulunduğunu hatırlatan Polat “Sayıştay’ın denetim yapmasını çok önemsiyorum.  Yeni kurulan bir belediye olduğumuz için de özellikle arkadaşlarıma ‘Denetimlerde Sayıştay’ın bize eleştiri ve tavsiyelerine özen gösterin’ dedim.  Yeni kurulan bir belediye olmamıza rağmen Sayıştay’dan bize, geriye dönük zimmet, kamu zararı gibi bir eleştiri olmadı Elhamdülillah. Bundan sonra da hiç olmamasını arzu ederiz. Ama Sayıştay’ın 2015’teki tavsiye kararlarını da dikkate alacağız” ifadelerini kullandı.

Sayıştay’ın Yeşilyurt raporu

Öte yandan Sayıştay’ın Yeşilyurt Belediyesi’ne yönelik denetiminde ‘Gelirlerden Alacaklar Hesabı ve Gelirler Hesabı hariç’ belediye hesaplarının doğru ve güvenilir olduğu tespitine varmıştı.

Sayıştay’ın Yeşilyurt Belediyesi’ne tavsiye ve uyarılarda bulunduğu konu başlığını ‘2015 yılında Elektrik ve Havagazı Tüketim Vergisi Beyannamelerinin Tahakkuk Kaydı Yapılmaması’ oluşturdu. Sayıştay raporunda ‘Malatya Yeşilyurt Belediyesi muhasebe kayıtları incelendiğinde, 3.981.796,70 TL Elektrik ve Havagazı Tüketim Vergisi tahsil edildiği halde, Gelirlerden Alacaklar Hesabına söz konusu verginin tahakkuk kayıtlarının yapılmadığı görülmektedir. Elektrik ve Havagazı Tüketim Vergisi beyana dayalı bir vergi olup, muhasebe birimleri tarafından alınan beyannameler üzerine alacak tahakkuk kayıtlarının yapılması; mükelleflerin yaptığı ödemeler üzerine de söz konusu tutarların tahakkuk kayıtlarından düşülmesi gerekmektedir” denildi. Sayıştay raporunda “Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin Gelirlerden Alacaklar Hesabı’nın niteliğini açıklayan 82’nci ve işlemleri düzenleyen 83’ üncü madde hükümleri doğrultusunda işlem yapılması gerekmektedir” ifadeleriyle bu konudaki uyarılarına da yer verdi.

Yeşilyurt Belediye Meclisi, 2017 Yılının ilk toplantısını, 3 Ocak 2017 Salı günü saat 14:00’de  gerçekleştirecek.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

yesilyurtmeclis1

yesilyurtmeclis2

yesilyurtmeclis3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • YILMAZ (7 yıl önce)
    Sayın başkan işin gücün reklam Bostanbaşı kanalında rezil oldun hala konuşuyorsun Allah'ında bir hesabı var elhamdulillah
    0
    0
    Yanıtla
  • Çağlar (7 yıl önce)
    Bostanbaşı kanal ve yol yapım işi ne zaman bitecek sayın Başkan. Bu kadar insanın ikamet ettiği bir mahallede 24 saat esasına göre çalışma yapılması gelmezmi! Toz ve çamurdan bıktık.Başarılı değilsin başkan.Ama her yerde iyi poz veriyorsun.ç
    0
    0
    Yanıtla
  • Aydin (7 yıl önce)
    Yesilyurt da emlak vergisi sorunu demeyin cunku orada 300 bin daire ye veripte ucbes kurusluk vergiyi sıkınti etmeyin belediye calisanlarinda neden adiyamanli olanlar çogunlukta sayin baskan
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (7 yıl önce)
    emlak vergisi kazığı devam ediyor. deli dumrulu bile geçtiler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (7 yıl önce)
    Gedik mahallesi yol sorunu devam ediyor ..baskan
    0
    0
    Yanıtla
  • Selimm (7 yıl önce)
    Boyle seffaf olunmali kutluyorum belediye baskanini
    0
    0
    Yanıtla