SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehit Polis Son Yolculuğuna Uğurlandı

0
Güncellendi - 2020-06-19 00:30:46
Şehit Polis Son Yolculuğuna Uğurlandı
A- A+ PAYLAŞ

Kocaeli’nde, görevi sırasında bir aracın çarpması sonucu şehit olan trafik polisi Fatih Kara (28), memleketi Malatya’da son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Fatih Kara’nın Türk bayrağına sarılı naaşına sarılan eşi Ebru Kara, “Sen cennetliksin, sen şehitsin, sen bize şefaat edeceksin” diyerek, gözyaşı döktü. 

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli polis memuru Fatih Kara, 8 Haziran’da Körfez İlçesi Atalar Mahallesi D-100 karayolunda rutin trafik denetim görevi esnasında bir aracın çarpması sonucu ağır yaralandı. Kara, tedavi gördüğü hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, 16 Haziran’da şehit düştü. 

Şehit Fatih Kara’nın naaşı, Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen törenin ardından Malatya’ya getirildi.

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, tören mangası tarafından katafalka konuldu. Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşına sarılan eşi Ebru Kara, “Sen cennetliksin, sen şehitsin, sen bize şefaat edeceksin. Gururluyum ben, mutluyum. Sen mutlu ol tamam mı? Üzme kendini. Sen cennettesin, Peygamberlerimizin yanındasın. Allah bize böyle nasip etti” diyerek, gözyaşı döktü. 

Cenaze töreninde şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından cenaze namazı kılındı. Şehidin cenazesi, Şehir Mezarlığı’nda ikinci namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Malatya Şehitliği’nde toprağa verildi. 

Şehidin naaşını taşıyan aracın arkasında yürüyen eşi Ebru Kara, “Benim canım yanıyor. Fatih’im çalışkan, dürüsttü. Çok iyi bir insandı. Dürüst bir insandı. Görevini çok seviyordu, görevine aşıktı” dedi. 

Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Malatya Valisi Aydın Baruş, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mahmut Altun, AFAD Başkan Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanvekili Selim Pilten, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Aysun Bay Karabulut, İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, Malatya İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, emniyet teşkilatı mensupları, askeri ve mülki erkan, rektörler, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve vatandaşlar katıldı. 

Cenaze törenine katılan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, şehidin annesi Nevin ve babası Nusret Kara ile şehidin eşi Ebru Kara ve yakınlarına taziye verdi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Ahmet YALVAÇ (3 yıl önce)
    Allah Cellecelaluhu Rahmet etsin
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (3 yıl önce)
    Vatan sağolsun yakınlarına sabır versin Rabbim
    0
    0
    Yanıtla
  • 44_44 ferdi (3 yıl önce)
    Allah Rahmet eylesin Mekanı Cennet olsun. Şehidimizin
    0
    0
    Yanıtla