SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Şehit Üsteğmen Serkan Erkuş Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit Üsteğmen Serkan Erkuş Son Yolculuğuna Uğurlandı
A- A+ PAYLAŞ

Kuzey Irak'ta devam eden Pençe-Kilit Operasyonu'nda terör örgütü ile girdikleri çatışmada şehit düşen Piyade Üsteğmen Serkan Erkuş, memleketi Malatya’da binlerce kişinin katılımı ile son yolculuğuna uğurlandı.

23 Eylül günü Irak'ın Kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sürdürülen Pençe-Kilit Operasyonunda bir mağarada PKK'lı teröristlerle yaşanan çatışmada şehit olan Piyade Üsteğmen Serkan Erkuş, Malatya’da defnedildi.

Sabah saatlerinde havayolu ile Malatya Erhaç Havaalanına getirilen şehidin naaşı ilk olarak baba ocağının bulunduğu Sancaktar Mahallesindeki evine getirildi. Burada alınan helalliğin ardından Şehir Mezarlığı'nda öğle namazı sonrası askeri cenaze töreni düzenlendi.

Törene şehidin ailesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Malatya Valisi Hulusi Şahin, AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Öznur Çalık, AKP Milletvekilleri Hakan Kahtalı, Ahmet Çakır, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,  Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ,  Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Recep Bentli, Malatya Barosu Başkanı Avukat Onur Demez, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Ercan Altın, ilçe belediye başkanları, AKP İl Başkanı İhsan Koca, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, İyi Parti İl Başkanı Hakan Yılmaz, diğer bazı siyasi parti ve STK temsilcileri, şehidin  yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Nişanlı olduğu öğrenilen 28 yaşındaki şehit Serkan Erkuş'un babası Niyazi Erkuş ve annesi Sunay Erkuş törende güçlükle ayakta durabilirken, 3 kardeşi de gözyaşlarına boğuldu.

Bakan Yanık, şehidin annesi Suna Erkuş ve Milletvekili Öznur Çalık ile kol kola girerek top arabasının arkasından yürüdü. Yanık, şehidin annesi Erkuş'u teselli etti.

Kız kardeşi Serpil Erkuş da şehidin üniformasını giyerek top arabasının önünde kucağında abisinin fotoğrafını taşıdı.

İl Müftüsü Veysel Işıldar tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrası şehidin Türk Bayrağına sarılı naaşı askeri top arabasına konularak tekbirlerle Malatya Şehitliği'ne getirildi.

Burada gözyaşları arasında defnedilen Şehit Üsteğmen Serkan Erkuş'un tabutuna sarılan Türk Bayrağı ve fotoğrafı ise Bakan Yanık tarafından baba Niyazi Erkuş'a verildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI

Bu arada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehit Piyade Üsteğmen Serkan Erkuş'un ailesine başsağlığı diledi.

Edinilen bilgiye göre Erdoğan, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde çıkan çatışma sonucu şehit olan Erkuş'un ailesine başsağlığı mesajı gönderdi.

malatyahaber.com- İha- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • selçuk (1 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun yakınlarının ve eğitim camiasının başı sağolsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Turgay (1 yıl önce)
    Rabbim şehadetini kabul buyursun. Ailesine ve tüm Türkiye ye sabırlar diliyorum. Başımız sağolsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Sen bize helal et Aziz şehidimiz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alparslan (1 yıl önce)
    Şehidimizin ruhu şad olsun. Milletimizin başı sağolsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Şehidimize Allah rahmet eylesin. Ailesinin, sevenlerinin ve Türk milletinin başı sağolsun. Emperyalist Amerika bu terör örgütlerinin yanında olduğu sürece işimiz çok zor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Kahraman şehidimiz,ruhun şad,mekanın cennet olsun.Kederli ailesine de Yüce Allah sabrı cemil ihsan etsin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ruşen uçar (1 yıl önce)
    Aziz ruhu şad olsun,minnettarız..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent (1 yıl önce)
    Allah Mekanını Cennet Eylesin Nur içinde yatsın inşallah Başımız sağolsun
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Bekir Sıtkı ÇAM (1 yıl önce)
    Şehidimize Allah Rahmet Eylesin, Mekanı Cennet Olsun. Ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla