SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Şehri Vatandaşın da Rızasını Alarak Düzelteceğiz"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan beraberinde Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Latif Okyay, Genel Sekreter Yardımcıları ve Daire Başkanları ile birlikte Mısır Çarşısı esnaflarını ziyaret ederek bir süre görüştü. 

Mısır Çarşısı esnaflarına sıcak karşılamalarından dolayı teşekkür eden Başkan Gürkan, Büyükşehir Belediyesi olarak esnafların her zaman yanında ve destekçisi olduğunu belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Mısır Çarşısı esnaflarıyla bir araya geldiği ziyaret sırasında yapmış olduğu konuşmada, “Malatya Valiliği tarafından hazırlanan tebligatlar Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından ilgililere tebliğ edilmiş. Kalıcı, az hasarlı iş yerlerine de aynı tebligat yapılmış. Vatandaşlarımızın tedirginliğini anlıyorum. Tebliğ edilen bu tebligatlar 220 dönümlük alanda geçtiğimiz günlerde başlayan çalışmalara engel olan kaldırımlara ve yol kenarlarında bulunan geçici konteyner iş yerleri ile ilgili tebligatlardır.   

Genel durum aslında şudur: Geçtiğimiz günlerde Malatya’yı ziyaret eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcımız ve beraberindeki heyet şehrimizde genel bir inceleme gerçekleştirdiler. 220 dönümlük bu alanda yeniden bir ticari alan kurulacak ve kimsenin hakkı zayi olmayacak. Ayrıca Niyazi Mısri, Saray Mahallesi, Akpınar ve Cezmi Kartay Caddesinin bulunduğu alan etaplar halinde değerlendirilerek 3 binin üzerinde konut ile 10 bine yakın iş yeri yapılacak. Mısır Çarşısı ile ilgili olan durum ise, Malatya Çarşısı’ndaki bazı dükkânların 6 Şubat depremlerinden sonra yapılan değerlendirmelerde hafif hasarlı raporu tescillenmiştir. Şehri bütüncül olarak bir plan muhaceresi içerisinde yapılıp düzgün ve modern bir yapı oluşturmak için Mısır Çarşısı ve benzeri yerler ile ilgili karot örnekleri alınacak ve yeniden bir inceleme yapılacak. Yapılacak planlama içerisinde adaptasyon olabilir mi, ona bakılacak. Bu alanda yapılacak bütün çalışmalar esnaflarımızın menfaatine olan çalışmalardır. An itibariyle netleşmiş bir çalışma bulunmamaktadır. Sizlere gönderilen tebligat 220 dönümlük alan içerisinde çalışmalara engel teşkil eden geçici konteyner iş yerleri için hazırlanmış; ancak bu alandaki bütün esnaflara dağıtılmıştır. 

Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı çalışmaların başladığı 220 dönümlük inşaat alanı içerisinde bulunan ve inşaat çalışmalarını engelleyecek durumda olan geçici konteynerler için de ayrı bir yer tahsis ederek ticari faaliyetlerini inkıtaya uğratmadan işlerine devam etmelerini sağlayacaktır. Mısır Çarşısı ile ilgili olarak da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı nezdinde daha net bir çalışma ortada yoktur. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcımız, Malatya’ya geldiği zaman yeniden görüşeceğiz. An itibariyle hafif hasarlı iş yerleri ile ilgili netleşmiş bir çalışma söz konusu değildir.

Biz esnafımızın yanındayız, siz var olursanız biz var oluruz. Zorunlu olarak bir yıkım söz konusu değildir. Öyle bir durum söz konusu olursa biz gelip sizlerle oturacağız ve diyeceğiz ki ‘depreme dayanıklı dükkânlar yapacağız’ sizler de zaten buna taraftar olursunuz. Sizlere geçici olarak başka bir iş yeri veririz, işlerinizi geçici olarak sürdürürsünüz. Bizim buradaki amacımız esnafımızı mutazarrır etmek değil, ileriki aşamada sürdürülebilirlik ve devamlılık anlamında gelecekteki bir afetten zarar görülmemesi için çalışmalarımızı yapıyoruz. Şehrin çarşısının bir kısmına fore kazık çakıp, Mısır Çarşısı’na fore kazık çakılmazsa Allah korusun olası bir afette çarşı dediğimiz bu alana bir şey olursa, hoş olmaz. Esnafımız rahat olsun. 

Biz burada vatandaşımızın hilafına ve zararına olan hiçbir iş ve işlemin içerisinde bulunmayız. Biz idareciliği nefsimizi tatmin ederek, insanlara tahakküm etme duygusu içerisinde yapacak bir idareci değiliz. Biz sizlere hizmet etmekle yükümlü idarecileriz. O nedenle vatandaşımız gayet müsterih olsun. Biz şehrimizi vatandaşımızın da rızasını, gönlünü alarak düzelteceğiz. Mülkiyet hakkı anayasal teminat altındadır. Eğer dükkânların durumunda bir değişiklik olursa siz esnaflarımızın oluru alınır ve bir proje yapılır. Proje yapılırken de sizlere başka bir yerde geçici iş yeri verilir. Bu konuda rahat olun” dedi. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • MECZUP (6 ay önce)
    Biz de inandık demiyorsunuz biz yaparız siz uyarsınız, aynı konteyner kentlerde olduğu gibi kafanıza göre istediğiniz yerde yol açar insanlara eziyet olsun diye neden derseniz şu an konteyner kentlerde yaşayanlar belediye ve kaymakamlıklara yük kambur amaç insaları sindirip tiksindirip buralardan çıkması için ince ince oyunlar oynanıyor, afat yaptığı yardımlardan yoruldu? depoların boğazına kadar dolu olduğu gibi yardım etmeyi kesti, bu kadar malzemeyi ne yapacaklarını merak ediyorum, ha bir de bazı iş yerlerinde afatın ve Kızılay'ın dağıttığı malzemeler satışta bunlar nereden geliyor, o yüzden kimseye artık inanmıyoruz, gücünüz yetimiyorsa birlik olun söz sahibi olun, biz yaptık ettik uyacaksınız lâflarını çok duyacaksınız, ha bu arada bir huyları aba altından sopa göstermeleri var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mlty44 (6 ay önce)
    İnanmıyoruz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Misafir (6 ay önce)
    Hele sen önce şu ulaşıma bir çözüm getir sonra eğer seçilirsen şehrin imarına bakarsın. Allah aşkına nasıl görmüyorsunuz. Vatandaş ulaşıma rezillik çektiğini. Millet bir trambüse binmek için birbirinin üstüne çıkıyor şoförlerin bağırmaktan sesleri kısılıyor. Bizim o kadar gösterişle aldığımız günlerce belediyenin önünde sergilenen halk otobüslerimize ne oldu acep bilen var mı? Varsa bir açıklama yapsın. Vatandaş ulaşımdan hizmetten hiç razı değil...
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Turgay (6 ay önce)
    Arkadaşlar çarşı planını bir inceleyin lütfen daracık 5-6 m yol genişliği olan yerlere zemin + 3 kat yapacaklar el insaf ordaki esnaflara göz dikmelerinin nedeni 1 katlı olması zemin + 3 kat çok kötü olur çarşı merkezi en fazla zemin + 1 olmalı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • seçmen (6 ay önce)
    burada klavye şovmenliği yapan arkadaşlar seçim kapıda vermeyin oyunuzu kimse sizden silah zoru ile oy almıyor alamazda ama millet olarak koyun sürüsü gibiyim çoban nereye biz oraya her çobana güvenilmez. yani güdülmeyelim artık biz koyun değiliz bize de çoban lazım değil insan gibi kaliteli yaşamak bizimde hakkımız lütfen allah rızası için oy kullanırken parti gözetmeyin .DEPREMDE ölenlerin ve onların ailelerinin günahları boynumuzda kalır düşünün ki depremde ölerin için ailemizden biri var kemiklerini sızlatmayalım. VİCDANLI davranın onun adamı bunun adamı demeyin memleketimizi kim büyütür kim faydalı olur kim becerikli kim iş yapar kim LİYAKATLI KİM İSRİKRARLI KİM DÜRÜST ona bakıp oy kullanalım. gelecek nesillere bu ekonomiyle birşey bırakamayız bari memleketimizi güzel bırakalım.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • haluk çetin (6 ay önce)
    Eğer çevre düzenlemesi yapacaksanız Mısır çarşısı dahil orada ayakta kalan 4-5 bina yerinde düzenlenmesi gerekir. Çevre yolunda üniversite durağında 1 tane bina duruyor ne kadar çirkin.. Aynısı Mısır çarşısı ve çevresi içinde geçerli..
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Ahmet (6 ay önce)
    Depremde evleri yıkılan, Malatya dışında yaşamak zorunda kalan yeğenim aradı; Dayı yerel seçimlerde oyunu kime vereceksin diye sordu. Bende; Seçim günü sandık başına gidersem yazıklar olsun, belki Kominist Başkan aday olur o zaman kalkar sandığa giderim dedim. Umut yok umut... ! “İNSANI DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜYOR” demiş Yoshinori Moriwaki. Rant için imara açılmayacak yerleri imara açan, 4-5 kat yerine 14-15 kat müsade veren, imar affı ile ne kadar uygun olmayan bina varsa yasal hale getirip, beton tabutlara dönüştüren, maksat para gelsinde nasıl gelirse gelsin zihniyetini ilke edinen, depremin üzerinden 10 ay geçmesine rağmen hala ne yapacağını bilmeyen, yanlışı yanlışla düzeltmeye çalışan bu zaatlara mı onay vereceğiz ? Hepsi mal-mülk zengini olmuş, yedi sülalesini iş-güç sahibi yapmış, her türlü olumsuzluğa bulaşmış yöneticiler.... Vallahi seçim zamanı yerimden kalkıp o sandığa gitmem! Onay vermem ! Ortak olmam sizlerin günahlarınıza....
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Hamdi (6 ay önce)
    Bakalım şehir içinde hangi yerlere benzin istasyonu yapacak görelim .
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatya (6 ay önce)
    Sayın başkanım şu yerinde dönüşümü kaldırsanız evlerimizi şehir dışında yapan toki eski yerinde yapsa acaba ne kaybeder anlamış değilim kuşkum bizlerin şehir merkezinde bulunan eski evkerinin yerleri birilerinin rant kapısı olmasın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Çok mütevazi (6 ay önce)
    Olmaz olmaz dime olmaz olmazsa olmaz olmaz. Çin ata sözü seçim yaklaştı başgan baya mütevazi olmuş
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Mehmet (6 ay önce)
    Ne dedim? Sadıkoğlu’nun başganı eleştiren haberi sonrası 3 değil 5 tane kendi ile ilgili haber yaptırdı başgan. Böyle başarılı piar çalışması ile her koltuğa oturursun başgan. Durmak yok yola devam.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Birol (6 ay önce)
    sen bir ömür çalışmışsın , didinmişsin ,gençliğini yitirmişsin,çocuklarının kursağından kesmişsin,borçla , harçla mülk edinmişsin , bu yaşadığımız büyük depremde yüce Allah malını mülkünü sana sağlam bırakmış .ama bizim devletimiz ne yapıyor malına göz dikiyor ,hani mülkiyet hakkı kutsaldı ! atalarımız bu topraklarda yaşayan ecnebinin bile rızasını almadan malına mülküne el sürmezdi çünkü her iki cihanda da vebali vardı ne kendisi nede kendisinin zürriyetinin iflah olmayacağını biliyordu , devlete yakışırmı , bugün İsrail’in flistinlilerin elinden güçlen , zorbalıkla nasıl malına el koyuyorsa kendi elimiz ile seçtiğimiz bizi yöneten zevatlar sağlam binalarımıza karot testi yapacağım adı altında mülk lerimize göz koymuştur bunu bize reva görenlerin eğer bir yaratıcı varsa ! ki var adaleti tecelli adecektir ve o kişilerin sonları hüsrandır.
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Pırasa (6 ay önce)
    Boş kahve muhabbetine döndü bu işler. Farkındamısınız başkanım.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Seçime doğru (6 ay önce)
    Seçim yaklaşınca vatandaşın söylemleri dikkate alınır seçim biter egonuz devreye girer kapılar arkasına cekilirsiniz yine. Memleketi bırakın yeniden inşaa edebilecekler yönetsin artık.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Kenan (6 ay önce)
    Ne dinliyorsunuz bunları başkan bide konteyner verilecekmiş şarta bak bizim iş yerimiz ayakta olduğu halde yıkıldı 7 ay konteyner bekledik dinlemeyin bunları bir an önce yıkın inşaatlar başlasın bı şekilde hiç bir yer yapılmaz
    %75
    %25
    Yanıtla
  • ahmet turan (6 ay önce)
    sayın başkan uzun uzun anlatmanıza hiç gerek yoktu bence. mısır çarşısı denilen yer zaten mezbelelik gibi bir yer. adına duyan da tarihi bir çarşı falan sanacak, alakası yok. devletin gücünü gösterin dayayın dozerleri dümdüz edin. yeni çarşının içinde öyle mezbelelikler olmasın, hep beraber bütün olarak yapılsın. karota marota hiç gerek yok. çık diyeceksin, 3 gün süre vereceksin, çıkmayanın başına yıkacaksın dükkanı. milletin keyfine bırakırsanız 50 senede düzelmez bu memleket. siz sayın cumhurbaşkanımızın temsilcisisiniz, biraz örnek alın onun gibi cesur işler yapın artık.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Sanki depremi orda ayakta kalan dükkanlar yapmış gibi bu ne kin ne bu kıskançlık kolaysa dozerle gel yık gel bakalım nasıl yıkacaksın bu kafayla bu hasetlikle bi yere varılmaz
    %34
    %66
    Yanıtla
  • ahmet (6 ay önce)
    Bitişik nizam yerinde dönüşüm ne zaman başlayacak. Mahallemiz hep bitişik nizam.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mısır Çarşısı da yenilenmeli (6 ay önce)
    Mısır Çarşısı ve buna benzer yerlerde yeni çarşı projesine hak sahipleri mağdur edilmeden adapte edilip yeniden tasarlanıp yeniden inşaa edilmeli..Daha güzel bir Malatya hep beraber Malatyalıların desteğiyle ortaya çıkacak..
    %83
    %17
    Yanıtla