SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehrin Meydanı Akşam Oto Parkına Dönüştü!

Şehrin Meydanı Akşam Oto Parkına Dönüştü!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya kent merkezindeki meydan, akşam saatlerinde denetimsizlik nedeniyle oto parka dönüşürken, yetkililerin bu duruma seyirci kalması tepkiye yol açıyor.

Malatya'nın en merkezi yeri olan, Yeni Cami önündeki 'Soykan Meydanı', 'mesai bitiminde' oto park olarak kullanılmaya başlandı. Gündüz saatlerinde araç karpına izin verilmeyen ve beton dubalarla fiziki engel yapılan meydanın, eski belediye tarafındaki girişinde, acil durumlarda araç girişi için yapılan ve hidrolik sistemle çalışan engeller, yetkililerden başka kimlerde olduğu bilinmeyen kumandayla indirilerek meydana araç sokularak park ediliyor.

Gündüz saatlerinde çok sayıda zabıta ekibinin bulunduğu bölgede, zabıtaların ayrılmasıyla birlikte araç oto parklarının başladığı, bu durumun başıboşluk, keyfilik ve denetimsizlik göstergesi olduğu belirtilerek engellenmesi isteniyor.

Yine, aynı durumun araç parkına izin verilmeyen İnönü Kapalı Çarşısı üstü için de söz konusu olduğu, zaman zaman çeşitli etkinliklerin düzenlendiği çarşı üzerindeki meydana araç parkedilmesinin Malatya'daki bir başka 'denetimsizlik' görüntüsü olduğu belirtiliyor.

Malatya'da gerek Büyükşehir, gerekse merkez ilçe belediyelerinin, kaldırım işgali, çeşitli malzemeler konularak yollarda ‘özel oto park’ yerleri oluşturulması gibi ihlallere karşı herhangi bir denetim ve cezai işlem yapmadığı için giderek yaygınlaşıyor.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

25 yorum yapılmış

  • Mehmet (1 yıl önce)
    Belediyenin ve maski nin araçları kurumda yer mi yok şoför lerin kapısının önünde evlerin önünde kendi araçları gibi kullaniyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Malatya Trafigi berbat isiklar allaha emanet zaten
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ATİLLA HAN (1 yıl önce)
    malatya trafiğinin sorunu kendilerini hala uçsuz bucaksız otlaklarında sananlar , caddenin ortasına arabasını bırakıp giden mi desem , ters yönde araç kullanan mı , yolu kapatıp yük indir bindir yapanlar mı , hele dolmuşçulara bir bakalım desek , malatya polisler için torpilli memleket inönü caddesinde öğretmen evine kadar 4 noktada trafik ekibi var hepsi de arabada klımayı açıp oturuyorlar ( emniyet müdürü sivil araçla çıkıp bakabilir buyursun hodri meydan ) , kağıt toplayıcıları polis ekibinin önünde caddeyi trafiğe kapatmış kağıt topluyor polisin umrunda bile değil . . .
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Çalın ağalar çalın. Pardon müziği:)))
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Zabıtalarrs gece nobetcileri de olur. Ama onlarda çay ocaklarinda . Eskisi gibi kebap yemeselerde biber Balcan fırına veriyler. Sizden ne haberleri ola. Zabıta daire başkanı giysin kravatını ceketini eli namazda gibi saygısını göstersin siyasilere. Ya bu haberin. Kalkmis koskoca zabıta sizin arabalrinizlami uğraşacak. Adamlar kaldırımlari temizliyor esnafın ürünlerinden. Siizn arabalariniz ne de!!!
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Kerem (1 yıl önce)
    Denetimsizlik malatyada almış başını gitmiş yol ortasına park edenler park yasağı olan yere park edenler özellikle niyazi mısri çok sıkıntılı trafik ekibi hiç yok zaten ortada başı boşluk almış başını gitmiş malatyada acilen konuya el atılması gerek
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Yeşilyurt (1 yıl önce)
    Zamanında o ucube lcwakiki binası yerine orayı otopark yapsalardı şu an araçlar kaldırımda yıl kenarlarında park etmek zorunda kalmazlardı.su gün çarşıda mecburi bir işimiz olsa aracınızı park edecek yer bulamıyorsunuz maalesef.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Malatya trafiğinin en büyük problemi park olayi.Yolun ortasına park ediyor çekip gidiyor. Eğitim araştırma Hastanesi'nde otopark ta onca boş yer var, açılın önüne daracık yola park edip gidiyor. Yolu kapatmış arkadaşı ile muhabbet ediyor, hareket etmiyor. Arkadaki korna çalıyor umursamıyor. En saçma olanı 1 dk diye bekleyenler. Arkada 50 araba bekliyor ama adam işini görmek adına yolu kapatıyor. Bir Dk bazen 5 dk oluyor. Demem o ki eğitim , saygı ve empati kurmak çok önemli. Tabiki yetkililer gerekli cezaları vermeli. Ama en başta karsimizdaki insanlara saygı duymalıyız
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Canercan 44 (1 yıl önce)
    Zabıtanın çok birşey yapacağını sanmıyorum bütün otobüs duraklarında araçlar park ediyor otobuse binemiyoruz.otobüs durağına müdahale etmeyen zabıta ekipleri buna hiç karışmaz.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Turgut (1 yıl önce)
    Onbir bin dev öğrenci okulu yani üst geçit giden kaldırım yıllardır araç park ediliyor şikayet işe yaramıyor ne diyelim Allah yardımcımız olsun
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Acaba eski vekile güçleri yetiyormu oralar baba oğula tahsis edilmiş hiç bir güç o raçları orda kaldıramaz
    %75
    %25
    Yanıtla
  • tunc (1 yıl önce)
    Zemindeki karo taşları araçlara göre olmadığı için , üzerine araç çıkınca kırılır, çatlar ve yerinden oynar. Buna nasıl müsaade ediyorlar, bence bu sebepten bozulan kaldırım yapma masraflarını bu araç sahiplerinden tahsil etsinler. Fotoğrafta plakaları açık gözüküyor, yani delil de var. Kaldırım yayalar içindir. Ayrıca kent trafik ne işe yarıyor merak ediyorum ? işe yaramıyorsa buradaki personelleri kaldırım, yol yapımı için kullansınlar, daha verimli olur .
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Ergüder ercan (1 yıl önce)
    Tebrikler malatya haber... Bu tarz haberler ile bu gibi konuları gündemde tutmanız şehrin kalitesini arttıracaktır. Malatya yavaş yavaş pakistan, hindistan gibi düzensiz bir şehre dönüşüyor. Ara sokaklarda kaldırım diye bir şey yok, hepsi araba dolu. Bir de şu cenaze çadırı uygulaması nedeniyle tamamen kapanan sokaklar... Allah rahmet eylesin ama sokağın girişine bir uyarı koyun, veya çadır yolu tamamen kapatmayacak şekilde kurulsun.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Sade Vatandaş (1 yıl önce)
    Malatya’nın kanayan yarası. Tüm kaldırımlarımız araç parkı ya da günün her saatin de esnafın malzeme indirmek, yüklemek için rahat rahat kullandığı bir alan. Gerçekten bu şehrin bir belediyesi, zabıtası emniyeti var mı? Geçtiğimiz aylarda yaklaşık 50 ihlal fotoğrafıyla CİMER başvuruma gelen cevap; Malatya Emniyeti ve zabıtaları rutin kontrolleri yapıyorlarmış, sorun yokmuş. CİMER ‘ de teşekkür etmiş bana da bu cevabı göndermiş. Gerisini siz yorumlayın…
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Vedat (1 yıl önce)
    Belli ki mızrak artık çuvala sığmıyor. Basit bir zabıta hizmetini dahi veremeyen Selahattin Bey ne şehirden haberdar ne belediyeden. Şehrin kalbinde belediye yoksa tüm şehirde belediye yoktur.Bu hale mi düşecekti bu şehir?
    %90
    %10
    Yanıtla
  • murat (1 yıl önce)
    bu konuda malatya da herhangi bir denetimin olduğunu düşünmüyorum gerek emniyet gerekse il ve ilçe belediyeleri bu konuda gerçekten boşvermişlik içerisindeler. denetleme ve kontroller bir yana arayıp ihbar ettiğimizde bile zahmet edip gelip kontrol sağlamıyorlar. şehrin neredeyse tüm ana arterleri ara sokakları kaldırımlar araçlar ile dolu sonunda biri bu konuya değindi çok şükür
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Bu Basiretsiz yönetim yüzünden Büyükşehir değil BÜYÜKKÖY Malatya olduk...
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mltykrl (1 yıl önce)
    Postahane karşısında bulunan 2 tane iç giyim mağazasının kaldırımı işgalinden dolayı insanlar yürüyemiyor.tam köşedeki özellikle kaldırımın yarısından fazlasını işgal etmiş.zabıta Malatya'da eskiden daha iyi çalışıyordu.malatya herşeyi ile geriye gidiyor artık yaşanılacak kalitesi kalmadı.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • kadir (1 yıl önce)
    harika haber yemin ediyorum çünkü bu saçmalığı heryerde konuşuyordum ve buda büyükşehirin acizliğini gösteriyor.. ya arkadaş buranın bariyerini yazın saat 21.00. kışında 19.00 kaldırın daha doğrusu bu tip yerlerin hepsiini bu şekil yapın. sayın malatya haber com. bide bakırcılar pazarını çekin. orasıda trafiğe kapalı olması lazım orda ise günün her saatinde arabalar var.. ya allah aşkına bakırcılar pazarının orası daracık yol sen nasıl trafiğe açarsın. selahattin gürkanın belediyecilik anlayışı bukadar işte. bu haberden dolayı malatya haber.com a. çok teşekürler çünkü buda kanayan yara idi
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Çevre yolundan gelirken Akkoza Otele varmadan sağa Akpınara dönüşte sağdaki otopark kaldırımı da kullanıyor, polisi arıyorum zabıta ilgileniyor zabıta diyor polis bakıyor. Bebek arabası ile yoldan geçmek zorunda kalıyoruz.Bu kadar mı aciz bu memleketi yönetenler
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Kağan (1 yıl önce)
    Zabıta var kent trafik diye bı birim var görevleri ne ne ile alakadar oluyorlar salla başını al maaşını.... söyleyecek çok şey varda neyse diyelim ...
    %95
    %5
    Yanıtla
  • hasan (1 yıl önce)
    Esnaflar devletin yolunu adeta işgal etmiş durumda, her yerde esnaflara ait dubalar var. Yollar ve yol kenarındaki araç parkı için bırakılan cepler bile esnaflar tarafından çeşitli materyallerle işgal edilmiş durumunda. Malatya da kaldırımları konuşmaya gerek yok tamamı esnafın işgali altında öyle yerler varki adamın dükkanı boş ne varsa kaldırıma dökmüş yetkililer bu hoyratlığa bir son vermeli haksızlık düzensizlik kural tanımamazlık hepsi var.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Sivas caddesi sevgi fizik tedavi önü de park yeri gibi. İnsanlar yola inmek zorunda kalıyor bazen. Belediyeye bildirdim, 'tamam' dediler ama değişen birşey yok.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Emre (1 yıl önce)
    Sadece bu mu ? Resmen Zabıta diye bir kurum bu şehirde yok ! Kaldırımlarda yürümek neredeyse imkânsız.
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Aynen şehirde zabıta kalmadı millet yola dükkan açıyor,baraka kuruyor bir Allah kulu sen ne yapıyorsun demiyor. Belediye namına birşey yok işin garibi hiç birşey yapılmadığı halde eleştiren de yok
    %94
    %6
    Yanıtla