SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şeker Sorunu, Tatlıcıları Sokağa Çıkardı.. 'Durma Aşamasına Geldik"

Şeker Sorunu, Tatlıcıları Sokağa Çıkardı..  'Durma Aşamasına Geldik
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da ilk defa tatlıcılar ve şeker imalatçıları sokağa inerek, ana imalat maddeleri olan şekeri bulmakta zorlandıklarını açıklayarak, sorunlarına çözüm bulunmasını istediler.  

Soykan Parkı’nda düzenlenen açık hava basın açıklamasında Malatya’da faaliyet yürüten tatlıcılar ve şekerleme imalatçısı esnaflar yaşadıkları sorunu dile getirerek, yöneticilerden destek talep ettiler. 

Grup adına basın açıklamasını Serdar Turgut adlı esnaf yaptı.  Basın açıklamasında şu ifadeler kaydedildi: 

“En kötü devlet devletsizlikten daha iyidir. Bu zor günlerde devletimizin yanındayız. Fakat maalesef yanlış politikalar fırsatçıların önünü açıyor. Biz tatlı ve şekerleme imalatçıları olarak çok zor şartlarda çalışmaya çalışıyoruz. Devletini milletini bayrağını seven her birey üretici olmak zorundadır. Üreticiler imkan olmasına rağmen maalesef problemler ve sıkıntılar yaşıyor. Biz imalatçı esnaflar olarak şeker talebimizin direkt şeker fabrikasından temin edilmesini talep ediyoruz. Arada bulunan aracıları reddedip kabul etmiyoruz. İnanıyoruz ki devlet başkanımızın da bu çifte standarttan haber yokturdur. Buradan devlet başkanımıza devletimizin yöneticilerine sesleniyoruz ve haykırıyoruz; devletini seven, devleti için üreten biz imalatçılar zorluk yaşıyoruz. Artık durma aşamasına geldik. Mağduriyetimizin giderilmesini siz kıymetli yöneticilerimizden talep ediyoruz. Talebimiz karşılanmadığı takdirde tekrar sokaklara ineceğiz. Mağduriyetimiz giderilene kadar sokakları terk etmeyeceğiz.” 

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

28 yorum yapılmış

  • Özkan Çelik (2 yıl önce)
    Şekere 50 kuruş indirm yapılsa tüm sorun çözülmüş gibi halay çekerler, malatya esnafına üzülmeyin. Esnaf kötü durumdaysa bunda kedi payı çok yüksek, oy vermesdiniz kardeşim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • murat (2 yıl önce)
    DAVUL çaldıran arkadaşlar bunlarmı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Özelleştirmeyin abi bu nedir ya 5kg şeker olmuş 53 tl yazıktır denetim yok
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 1648473471 (2 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Yanlışın var 90 tl
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşilyurtlu (2 yıl önce)
    Malatya Tekel Sümerbank özelleştiği zaman malatya esnafı neredeydi ancak seyrettiler.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Sitmapinarinda esnaflık yapanlar anlatırdı bu bölgede esnaflık yapmak ayricalikti sümer ve tekel işçileri maaş günü dağılınca bizim cebimiz para görür bayram ederdik derdi.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Malatya esnafı onbeş gun Bayram ederdi. Sadece sitmapinarı degil.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tekel ve Sümer ozellesmedi satıldı nerde yasiyosun sen
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Bir Arkadaşım hala bütün bu olanlar dış güçlerin oyunu diyor ona dedimki pancar, buğday, ayçiçeği vb ürünler ektinde başka ülkeler ekmemi dedi,hayvancılık yapanlara yapmayinmi dediler, ikna edemedim şurada 2023 ne kaldı lozanin 100 yıllık gizli maddeleri kalkınca petrol ve doğalgaz zengini olacağız diyebiliyor diyeceğim fazla bir şey yok .
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Aziz Aker (2 yıl önce)
    Haklısınız ancak halay çekip tatlı dagitanlara derdinizi anlatacaksınız
    %91
    %9
    Yanıtla
  • 1648295226 (2 yıl önce)Aziz Aker isimli kullanıcı yorumuna
    Aziz bey şekerin torbası kaç lira oldu, artık tatlı dağıtılmaz ama mısır şurubundan tatlı yapar yine dağıtırlar.
    %62
    %38
    Yanıtla
  • AKÇADAĞLI (2 yıl önce)
    ülkenin fabrikaları ona buna peşkeş çekilip satılırken neredeydiniz , özelleştirme diye ülkenin kaderi kendi yandaşlarının vicdanına bırıkılırken neredeydiniz , bunu yapanlara %70 oylar verdi malatya, şimdi mi aklınız başınıza geldi. herşey size mübah , her millet hak ettiği gibi yönetilir.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Önder yüksel (2 yıl önce)
    Esnaf önceden şeker fabrikalarıından şeker alabiliyorken,bu imkanı elinden alınmış, sahipleri arasında bir AKP milletvekilininde olduğu türkşeker den alma zorunluluğu getirilmiştir,ve sonuç olarak bir torba şeker 900 TL kadar yükseldi,
    %95
    %5
    Yanıtla
  • onur kayahan (2 yıl önce)
    Halaycı ekiple beraber "bedava tatlı" dağıtan Tatlıcı arkadaşta orada mı acaba?...:)))))
    %91
    %9
    Yanıtla
  • İlhan (2 yıl önce)
    Bütün suç fırsatçıların. Yönetimin hiç hatası yok.
    %16
    %84
    Yanıtla
  • demokrat (2 yıl önce)
    dolar düşünce bedava tatlı dağıtan abi de burda mı acaba
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    Hayret seker kullanan varmiymis genelde glikoz şurubu kullanılıyordu tatlilarda şaşırdım
    %94
    %6
    Yanıtla
  • 1648395019 (2 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Seker artınca glikoz da pahalaniyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Şeker fabrikalarını özalleştirirsen olacağı bu
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    İlk defa protesto niteliğindeki bir basın açıklamasını tatlıcı esnafı yapıyor.Diger esnafların işi iyi sanırım.Birde esnafların yanında İyi partili siyasileride kutlamak gerek.Bundan böyle herşeye alkış dönemi,padişahım çok yaşa dönemi bitiyor gibi.İnsanlar insan olduğunu,haklarını aramanın,yanlışları eleştirmenin en doğal hakları olduğunu anlamaya başladılar.Hak ve Adalet aramanın ideolojisi partisi olmaz,son derece olumlu insanı bir duruştur.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Hüsnü (2 yıl önce)
    Devlet şekerle,unla,yağla, etle ,tekstille vs.uğraşmaz bunlar özelleştirilmelidir diyenleri alkışlıya alkışlıya elleriniz şişti.Şimdi Neyi protesto ediyorsunuz.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • orhan (2 yıl önce)
    Şevket Başkan konuştuğunda siz neredeydiniz? şakşakcılar.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Abdullah (2 yıl önce)
    Devletin elinde kalan şeker fabrikaları satılırsa iş hallolur. "Devlet şekercilik mi yapar" diyorlar da.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    İnsanlar hala bu yaşadıklarımıza dış güçlerin oyunu diyebiliyor veya lozanin gizli maddeleri varmış 2023 yılında 100 yıl dolarsa o gizli maddeler ortadan kalkacak topraklarımızdan petrol doğalgaz fışkıracak diyebiliyor,1950 den sonra 1970 li yıllarda 2 yıl rahmetli erbakanla ,1991 yılında 3 yıl rahmetli Demirel ile,1998 yılında 3,5 yıl rahmetli mesut yılmaz ve sayın Bahçeli ile yaklaşık 9 yıl koalisyon hükümetlerinde görev alan hatta bunun 3,5 yılı DSP dir bütün olumsuzlukların sorumlusu olarak da CHP yi ilan ettiniz mi sorunlar çözülmüş oluyor.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Alikânlı (2 yıl önce)
    Kusura bakmayın yaptığınız tatlıların yeneceği yok sırf bahane olsun diye protesto yapmayın yediğimiz tatlılar nedense boğazımızı yakıyor glikoz şurubu var ne adam akıllı şeker koymayı öğrenin ondan sonra protesto yapın
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Sen bir kere glikozun ne olduğunu ogren ondan sonra konuş
    %18
    %82
    Yanıtla
  • Glikoz ne demek koçum öğren gel güya bağıra bağıra söylerler glikoz içermez diye
    %100
    %0
    Yanıtla
  • vatandaş (2 yıl önce)
    şu ülkenin düştüğü hale bakın.kaçıncı yüzyıldayız ama ekonomi bitmis esnaf kan ağlıyor, insanlar hangi ürüne yetişecek herşeyin her hafta fiyatı artıyor.ama hala açıklamaya bakıyorum devlet başkanımızın haberi yok olsa böyle olmazdı gibi yorumlar.kardeşim elektiriğe yüzde yüz elii yapan senin devlet başkanın,doğalgazı arttıran senin devlet başkanın yani onun haberi olmadan bu ülkeden kuş uçurtmuyorlar. bugün mazot olmuş 24 tl .ilerleyen günlerde bakalım bizi neler bekliyor......
    %89
    %11
    Yanıtla