SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şeker Tedarikinde Bir Sorun Yaşamayacağız"

A- A+ PAYLAŞ

 Seker-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, 2022-2023 pancar alım kampanyasına 3 Eylül’de başlayan Malatya Şeker Fabrikası'nda 14 bin ton şeker stoğu bulunduğunu belirterek, ''Tedarikte bir sıkıntı yaşamayacağız'' dedi.

Şube Başkanı Nuri Murat, Malatya Şeker Fabrikası'nın şu ana kadar 130 bin tona yakın şeker pancarı alırken, 14 bin 500 ton şeker ürettiğini kaydetti. Murat, fabrikanın, toplamda 445 bin ton pancar tesellüm etmeyi, işlenecek olan 400 bin ton pancardan 50 bin ton kristal şeker üretmeyi, yan ürün olarak 120 bin ton yaş pancar posası 18 bin ton melas elde etmeyi hedeflediğini kaydetti. İşletme, son yıllardaki en başarılı kampanya dönemini yaşadığını anlatan Murat, ''Türk şeker bu sene tamamen eski fabrika ayarlarına döndü. Gerek şeker gerekse de küspeyi Türk şeker kendisi satıyor, bundan dolayı hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz. Tedarikte de bir sıkıntı yaşamayacağız. Şu anda Malatya Şeker Fabrikası’nda 14 bin ton civarında şeker stokumuz mevcut” dedi.

Murat, 2022-2023 pancar alım kampanyasının 3 Eylül’de başladığını hatırlatarak,” 5 Eylül’de pancar işlemeye başlandık ve bugüne kadar 140 bin ton şeker pancarı tesellüm edilirken, 14 bin 500 ton şeker üretimi yapıldı, Bunun yanında 30 bin ton küspe, 5 bin tonda melas elde ettik. Üretim ve işletme açısından fabrika kurulduğu günden buyana en verimli, kaliteli ve başarılı kampanyayı sürdürüyor. Gelen pancar taze taze işlendi ve şekere dönüştürüldü. İşleme esnasında herhangi bir kayıp yaşanmadığı için işlenen pancar direkt şekere yansıdı. Bu işletmenin son yıllardaki en başarılı kampanya dönemi” şekkinde konuştu.

Murat, Yazıhan ilçesinde pancar sökümüne yeni başlandığını kaydederek, “O bölgede 80-90 bin ton civarında bir rekolte bekliyoruz ama bu sene hava sıcaklıkları mevsim sıcaklıklarının üzerinde seyretti. Pancar soğuk iklim bitkisi, gelişimini tamamlaması için soğuk havayı seviyor. Bu noktada rekoltenin çok düşük çıkacağını tahmin ediyoruz. Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’dan gelen pancarların hava sıcaklıklarından dolayı gelişimlerini tamamlamadığını gördük. O nedenle geçen yıllara göre bu yıl rekolte açısından sıkıntılı olacak. Bu şekilde devam ederse 50 bin ton pancar işlememiz çok zor çünkü beklentilerin altında çıkıyor. Her yörede pancar istediğimiz beklentileri vermiyor. Tahminler büyük ihtimalle tutmayacak. 40-45 bin ton civarında şeker elde ederiz diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Murat, Türk şekerin şeker fiyatlarına sadece yüzde 8 zam yaptığını ve fabrikanın satış fiyatı 818 TL olduğunu da sözlerine ekledi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Adamları oy manyağı yaparsanız şeker pahalı demeyin.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Vural (1 yıl önce)
    Herşey ortada bu fiyatlara tabi ki şeker var milletin gözü önünde kimler aldı tırlar ile kim bu milletin hakkını yiyiyorsa haram olsun .
    %75
    %25
    Yanıtla
  • ABUZER (1 yıl önce)
    başkanım bari siz yanlış söylemeyin, halen tanzim satışta (2) İKİ kilodan fazla şeker vermiyorlar, üretilen şekerleriniz hep zenginlere veriliyor bunu Malatya halkı bilmiyormu, şeker kuyruğunfa bekleyenler bilmiyormu, keşke bu açıklamaya yapmıyadın size güvenimiz sarsmayadı.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Kılıçcı (1 yıl önce)
    Murat başkanım 14,500 ton şeker üretimi yapıldı diyorsunuzda, Şeker fabrikası yanında perakende 2 kg şeklinde satış yapılan yerde şeker yok, 20 gün sonra satış başlar deniyor bilginize
    %84
    %16
    Yanıtla
  • gulagaci (1 yıl önce)
    çok iyi haber yaaaa demek ihtiyaç sahibi büyüklerimizin ihtiyacı gidereldiyse bizlere ne hacet zaten malatya nüfusunun 4 de biri şeker hastası şekeri ne yapacak ............................şeker zararli ..........zararli
    %100
    %0
    Yanıtla