SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Servis Aracı ve Taksilere İlaçlama

0
Güncellendi - 2020-03-19 08:04:55
Servis Aracı ve Taksilere İlaçlama
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı İlaçlama Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından taksi ve servis araçlarının dezenfektasyonu gerçekleştirildi.

Keskin: Temizliklere dikkat etmemiz ve ciddiye almamız lazım

Büyükşehir Belediyesi yanındaki alanda yapılan dezenfekte sonrası açıklama yapan Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Biliyorsunuz dünyayı sarsan bir virüs var. Bu virüsün ülkemizde az olması için özellikle hijyen bakımından Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız ve yetkililer ile görüştük. Arabalarımızın hijyenik temizliğini yapmak için desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımıza tüm esnaflarımız adına çok teşekkür ediyorum.

Bütün vatandaşlarımızın bireysel olarak bu temizliklere çok dikkat etmemiz ve ciddiye almamız gerekir. Ülkemizdeki bu kaosu atlatmak lazım, inşallah hükümetimiz ve Cumhurbaşkanımızın en başta aldıkları büyük tedbirler sayesinde ülkemizde teğet geçeceğini tahmin ediyoruz. Herkese teşekkür ediyorum.

Bundan sonra arkadaşlarımız araçların camlarını hafif açık bırakın. Araçlarınızı havalandırın. Kolonya ve hijyenik malzeme bulundurun. Arabada sürücü olarak sizlerin veya yolcu alarak aldığınız vatandaşların ellerinin değdiği yerleri mutlaka dezenfekte edin. İşe gelirken ve akşam eve dönerken temizliğe dikkat edelim. İnşallah bu süreci hep birlikte atlatacağız” dedi.

Başkan Gürkan: Hem bireysel hem toplumsal olarak gerekli önlemleri almalıyız

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Değerli Esnaf Odaları ve Şoförler Odası Başkanımıza teşekkür ediyorum. Gerek taksici esnafımız, servis araçları esnaflarımız gerekse de minibüsçü esnafımız olsun ortak bir çalışma platformu içerisindeyiz.

Dünyayı kasıp kavuran korona virüsü, ülkemizde sıkıntılı bir süreç yaratmadan teğet geçmesi noktasında toplum ve devlet olarak gerekli tedbirleri almak gibi bir sorumluluğumuz var. Tabi bizim aldığımız bu tedbirlerin vatandaşlarımızda bir tedirginlik oluşturmamasını her platformda ifade ediyoruz.

Toplu taşıma araçları, taksilerin, servislerin hijyenik koşullarda dezenfekte edilmesinin önemli olduğunu bilmemiz gerekmektedir.

Bizler de örnek olması noktasında Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığımız tarafından; taksicilerin, minibüsçülerin, servislerin ve toplu taşıma araçlarımızın ilaçlanması ve dezenfekte edilmesi noktasında çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Toplum olarak bu korona virüse karşı alınacak önlemler noktasında ne kadar önemli olduğunu hem bireysel olarak hem de toplumsal olarak vurgulamamız gerekiyor. Bundan sonraki süreçte özellikle tokalaşmama noktasında, temizlik ve hijyen noktasındaki hassasiyet ve tutumlarımız aynı zamanda toplumsal ve kendi sağlığımızı öne çıkaracaktır.

Bu çalışmayı yürüten Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığına ve bize paydaş olan değerli oda başkanımız Şevket Keskin’e ve esnaf kardeşlerimize teşekkür ediyorum.

Temennimiz ve dileğimiz o dur ki; memleketimiz korona virüsünden kaynaklanacak enfeksiyon ve diğer ağır şartlarda hastalıkların önüne geçilmesidir. Toplumumuza tekrardan geçmiş olsun diyorum. Sağlık Bakanlığımızın açıklamış olduğu rakamların üzerine de hasta sayısının çıkmamasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Mert (4 yıl önce)
    Çamaşır suyunu sulandırıp pompayla püskürtüyorlar işlem bu... Yani belediyeyi bekleyenler kendileri yapabilir zor değil...
    0
    0
    Yanıtla
  • Deniz (4 yıl önce)
    Yapılan uygulama için teşekkürler, fakat tamam bunu yapıyoruz diye kameralara çıkacağız resim çekip resimlere çıkacaz diye gidip oralarda peşinize de bir kaç kişi toplamadan yapsanız toplu ortamlarda bulunmayın deniyor, çok güzel bir iş yapmışsınız bari böyle bir günde gövde gösteri yapmayın siz gitmezseniz bunun için peşinizden de bir kaç kişi gelmez sayın başkanlar sizler örnek olmazsanız bu iş böyle olmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • tengiz (4 yıl önce)
    sayın başkanlar bu tür hijyen çalışmalarını toplu taşımalarda rutin hale getirelim inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Sayın büyükşehir belediye başkanım iyi bir eğitimci bizden birisi sizden bir istirhamimiz olacak imkanı olan okullar temizlik şirketlerine paralı ilaçlama yaptırıyorlar imkanı olmayan okullarda ise kendi imkanları ile bir şeyler yaptılar ama ne kadar sağlıklı yapıldı bilmiyorum imkanı olmayan Hasırcılar eski Malatya hatunsuyu dilek sahnahan yaygın Orduzu vb mahallelerimizde ki okulların ilaclanmasini belediyemiz katkıları ile yapılmasını bekliyor saygılarımızı sunuyoruz.
    0
    0
    Yanıtla