SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sevgi Hanım Yaptı, Şefler Övgüye Doyamadı

0
Güncellendi - 2021-07-05 04:58:36
Sevgi Hanım Yaptı, Şefler Övgüye Doyamadı
A- A+ PAYLAŞ

MALATYALI YARIŞMACI, "MASTERCHEF TÜRKİYE' YARIŞMASINA KİRAZ YAPRAĞI SARMASI İLE KATILDI.. TV8 Kanalında yayınlanan yemek yarışması 'MasterChef TÜRKİYE'ye, Malatya'nın kiraz yaprağı sarması köftesi ile katılan Malatyalı yarışmacı Sevgi Çolak, jüriyi oluşturan 3 usta şeften de tam puan alarak, yarışmada bir üst tura yükseldi. Şefler, 50 yaşındaki Çolak'ın yaptığı yemeğe övgü yağdırdılar.

TV'lerde yayınlanan yarışmalar arasında büyük bir popülaritesi olan 'MasterChef TÜRKİYE' yarışmasının, Pazar akşamı yayınlanan son bölümünde yarışmacılar arasında İstanbul'da aşçılık yapan Malatyalı Sevgi Çolak da yeraldı. Jürisini uste şefler Mehmet Yalçınkaya, İtalyan Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu'nun oluşturduğu yarışmaya, Malatya yöresinin 'Avrat Küftesi' olarak da bilinen, kiraz yaprağı, yarma bulgur hamuru, ekşi yoğurt, nar ekşisi ve soğanla hazırlanan Kiraz Yaprağı Sarması ile katılan 50 yaşındaki Sevgi Çolak, İstanbul'da oturduğunu, Malatya'nın Sıtmapınarı semtinden olduğunu, kendi yöresinden bir yemekle katılmayı tercih ettiğini söyledi.

Daha önce çalıştığı işten sağlık nedenleriyle ayrıldığını ve tedavi görerek sağlığına kavuştuğunu, 7-8 yıldır da profesyonel aşçılık yaptığını belirten Sevgi Çolak, jüri üyelerine yemeğin malzemelerini anlatırken, Malatya'nın kendine özel bulgurundan çok sayıda köftenin Malatya mutfağında önemli bir yeri olduğunu anlattı.

Tanınan süre içerisinde yemeği hazırlayan Çolak, daha sonra şeflere yemeği ikram etti. Yemeği sıralya tadan İtalyan Şef Danilo Zanna, Mehmet Yalçınkaya ve Somer Sivrioğlu, beğenilerini ifade ederek, oy birliğiyle Sevgi Çolak'ın bir üst tura kaldığını ilan ettiler.

Şeflerden Somer Sivrioğlu değerlendirmesini açıkladıktan sonra, oylama için 2 kaşık yiyerek tattığı yemekle ilgili, "O kadar lezzetli bir yemek yapmışsınız ki. Şu anda tek isteğim o tabağa yeniden dalmak.. Koşulsuz, şartsız evet.. Üç evetle sizi ikinci tura uğurluyoruz" dedi ve başarıyı ifade eden önlüğü giydirdi.

Malatya'ya gittiğini ve çok beğendiğini belirten İtalyan Şef Danilo Zanna, Çırmıhtı'da bir kasapta hazırlatılıp yakındaki fırında pişirilen etli patlıcan tavasının çok nefis bir yemek olduğunu söyledi. Zanna, ayrıca Malatya ve Darende'yi de anlatarak, pandemi nedeniyle yurt dışına gitmeyenlerden tatillerinde mutlaka Malatya'yı ziyaret etmelerini önerdi.

Sevgi Çolak da, bir üst tura geçtikten sonra yaptığı konuşmada, yarışmayı kazanacağından ve şeflerden "3 evet" alacağından emin olduğunu belirterek, mutluluğunu dile getirdi.

Bu arada, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık da, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, "Tebrikler Sevgi hanım" dedi ve Sevgi Çolak'ı kutladı.

Güler HAZAR, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • sdt (2 yıl önce)
    bu nasıl habercilik arkadaş haberle ilgili video paylaşmayı bile beceremiyorsunuz geliştirin kendinizi azıcık sadece resimle olmaz hiçmi haber sitesi açıp bakmıyorsunuz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • albatros (2 yıl önce)sdt isimli kullanıcı yorumuna
    editörün telif işleriyle uğraşması uzun sürdüğü için hızlı bir şekilde haberi vermişler tv8 den prosedürlerle uğraşmamak için sana zahmet sen bir gir bak adamlar sana bilgi vermiş
    0
    0
    Yanıtla
  • Gülay demir (2 yıl önce)
    Yanlış yaptı yaprak asma değil kiraz yaprağı olmalıydı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut ÖZMÜŞ (2 yıl önce)
    Malatyamızın tanıtımına emek veren herkese ,Sonsuz teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bek (2 yıl önce)
    Kirazla değilde asma yaprağı ile yapmıştı
    0
    0
    Yanıtla
  • Alperen (2 yıl önce)
    Hayda "Avrat Küfesi" nerden çıktı' Kimse kendi kendine icat çıkarmasın. Bir çırmıktılı olarak 60 yıllık hayatımda biz ne nenemizden nede anamızdan böyle bir söz duymadık. Biz onu hep kiraz yaprağı küftesi biliriz. 2 yıldır birileri arvat küftesi diye tutturmuş gidiyor. Tarihsel hiç bir dayanağı olmayan bu Arvat küftesi tanımlamasını kabul etmiyor red ediyorum. Yarışmada başarı ile Malatyayı temsil eden sevgi hanımı da tebrik ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • alperen yaş kaç senin
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (2 yıl önce)mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Okuman yokmu 6o yıllık hayatımda demiş. Bu arada avrat köftesini bende hiç duymadım. Kiraz yaprağı deriz o kadar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gardaş harbi kaç yaşındasın?
    0
    0
    Yanıtla
  • Tabii kiraz yaprağı ama bizlerdede genellikle avrat köftesi diye söylenir asma yapragindanda yapılır bende çirmiğtiliyim ve 55 sim bende sevgi hanımı tebrik ediyorum başarılar diliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Alim gök (2 yıl önce)
    Nar ekşisi değildir gerçeği Erik eşkisi ile olur
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (2 yıl önce)
    Tebrikler. İlimiz adına güzel bir temsil oldu.
    0
    0
    Yanıtla