SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sicili Çok Bozukla Az Suçluyu Ayırmak Lazım!"

0
Güncellendi - 2016-12-22 04:36:45
A- A+ PAYLAŞ

  • Esnaf ve şirketlere sicil affı düzenlemesi hakkında da değerlendirme yapan KOSGEB İl Müdürü Seki, "Çok önemli ama geçmişte yapılan bazı haksızlıkların ve hukuksuzlukların görmezden gelinmemesi lazım."dedi.

KOSGEB Malatya İl Müdür Murat Seki, Malatya’da makine sanayisinde ciddi gelişmeler olduğunu söyledi.

Vuslat TV’de katıldığı Güne Dair programında konuşan KOSGEB Malatya İl Müdürü Murat Seki, 23 ili kapsayan cazibe merkezleri desteklemelerinde Malatya’nın da olmasını değerlendirdi. Malatya’nın bugününe değil geleceğine dair yatırımlar yapılması gerektiğinin altını çizen Seki, “iyi değerlendirip iyi projeler üretmek lazım. Malatya’nın vizyonuna, geleceğine katkı sunacak projeler ortaya koymak lazım.  Bu görevde Malatya’daki STK’lara, bürokratlara ve siyasilere düşüyor. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin başkanlığında projeler oluşturma süreci Malatya’nın geleceğine değer katacaktır. Onun için biz günlük menfaatlerden ziyade Malatya’nın geleceği ile ilgili çalışmalar yapmamız gerekiyor. Malatya’da ciddi bir sanayi potansiyeli var, sadece gıda ve tekstil sektörü olarak gözüküyor ama Malatya’da ciddi boyutta makine sanayide gelişme var. Bu konuda Malatya’nın değerli bir alt yapısı var, bunun iyi kullanılması lazım. Özetle bizim bu konuya odaklanmamız lazım.” dedi.

Esnaf ve şirketlere sicil affı düzenlemesi hakkında da değerlendirme yapan Seki, “Çok önemli ama geçmişte yapılan bazı haksızlıkların ve hukuksuzlukların görmezden gelinmemesi lazım. Özellikle çeklerle ilgili yapılan haksızlıkların ve hataların tekrar etmemesi lazım. Ticaret bir yerde güven olayıdır, insanların güvenmesi için temiz bir sayfa açılması önemli ama geçmiş sicili çok bozuk olan esnaf ve şirketlerin az suçlulardan ayrılması lazım. Piyasada güven çok önemli, insanlar artık çekle mal vermemeye başladı. Bu güvensizlik ortamı ticareti olumsuz etkiliyor. Bu konuda gerekli tedbirler alındıktan sonra af gelir ise iş dünyası için temiz bir sayfa açılmış olur.” dedi.

Döviz bozdurma kampanyasının önemli bir süreç olduğunu ifade eden Seki, “Milli paraya dönüş çok önemli, bizde KOSGEB olarak artık tedarikçilerin veya işletmecilerin getirmiş olduğu faturaların TL bazlı olmasını istiyoruz. Başkanlığımızın almış olduğu bu kararı bizde hemen uygulamaya koyduk. Tabi ki biz artık kendi paramızla alışveriş yapmalıyız, bu konuda aslında yapmamız gereken en önemli şey ise yerli üretimi sağlamak. Özellikle imalat sanayinin geliştirilmesi lazım, bu konuda her türlü çaba sarf edilmesi lazım ki dışarı giden dövizlerimiz ülkemizde kalması ve katma değer sağlaması için elimizden geleni yapmamız lazım. Bu konuda KOSGEB’in ciddi destekleri var, işletmelerin bu desteklerden yararlanmasını istiyoruz.” diye konuştu.

Vuslat TV Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Selim (7 yıl önce)
    Bir KOSGEB müdürüne Esnaf ve İş adamı için sicili bozuk demek yakışmıyor. İllede bir söz söylenecekse geçmişe ilişkin olumsuz sicil kaydı demek doğrudur. ESOB ve TSO bu SİCİLİ BOZUK sözünü nasıl içine sindiriyor. Bu söz çok şeyler ifade ediyor. Olmuyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (7 yıl önce)
    SİCİL AFFI GELDİĞİNDE TÜM KAYITLILARIN SİLİNECEĞİNİ DÜŞÜNENLER ...... SİLİNECEĞİNE İNANMAYIN.BANKALAR KAYITLARINDA TUTACAKTIR.TUTUYORLAR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yavuz (7 yıl önce)
    Müdür biraz uçmuş. fazla yoruma gerek yok.
    0
    0
    Yanıtla