SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Silahlı Şiddet Olaylarında Malatya, Bölgesinde İlk Sırada!

Silahlı Şiddet Olaylarında Malatya, Bölgesinde İlk Sırada!
A- A+ PAYLAŞ

Umut Vakfı'nın Türkiye Silahlı Şiddet Haritası- 2023 yılı rakamları açıklandı. Olay rakamlarını içeren genel istatistiklerin yanı sıra bölgesel istatistiklerin de açıklandığı 'Şiddet Haritası'na göre, Doğu Anadolu Bölgesi'nde silahlı şiddet olayları açısından Malatya ilk sırada yer aldı.

TÜRKİYE SİLAHLI ŞİDDET HARİTASI..
Türkiye’de 2023 yılında meydana gelen silahlı şiddet olaylarının raporu açıklandı. Umut Vakfı tarafından paylaşılan ‘Türkiye Silahlı Şiddet Haritası’ raporuna göre, 2023 yılında 3 bin 773 silahlı şiddet olayı basına yansıdı. Basına yansıyan bu olaylarda 2 bin 318 kişi ölü, 3 bin 820 kişi de yaralandı. Yaşanan silahlı şiddet olaylarının 3 bin 212’sinde ateşli silahlar, yüzde 15’ine denk gelen 561’inde ise kesici aletler kullanıldı. Raporda 505 olayla en çok olayın yaşandığı kent İstanbul olurken, Erzincan yaşanan bir olayla son sırada yer aldı.

Umut Vakfı’nın 2014 yılından itibaren yayımladığı ‘Türkiye Silahlı Şiddet Haritası’ raporunu açıkladı. 2014 yılından bugüne geçen 10 yılda; toplam 34 bin 197 silahlı şiddet olayı yaşandı. 10 yılda meydana gelen 34 bin 197 silahlı şiddet olayında toplam 21 bin 434 kişi öldü, bazıları ağır 31 bin 207 kişi de yaralandı. 2023 yılında olayların en çok yaşandığı ilk 11 il ise sırasıyla; İstanbul, Samsun, Adana, İzmir, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Şanlıurfa, Ankara, Diyarbakır ve Çorum şeklinde oldu.

DOĞU ANADOLU'DA MALATYA İLK SIRADA!
Bölgede; 2023’ün şiddet haritasında yer alan rakamlar şöyle:

“Malatya’da 27 ölü, 100 yaralamanın olduğu 78 olay, Elazığ’da 16 ölü, 61 yaralamanın olduğu 44, Erzurum’da 15 ölü, 21 yaralamanın olduğu 27, Van’da 14 ölü, 31 yaralamanın olduğu 16, Ağrı’da 17 ölü, 8 yaralamanın olduğu 13, Kars’ta 12 ölü, 9 yaralamanın olduğu 9, Bitlis’te 8 ölü, 6 yaralamanın olduğu 8, Ardahan’da 3 ölü, 8 yaralamanın olduğu 7, Bingöl’de 3 ölü, 7 yaralamanın olduğu 5, Iğdır’da 2 ölü, 15 yaralamanın olduğu 5, Muş’ta 2 ölü, 2 yaralamanın olduğu 2, Tunceli’de 1 ölü, 3 yaralamanın olduğu 2, Hakkari’de 1 ölünün olduğu 1, Erzincan’da 3 yaralının olduğu 1 olay…”

umut.org.tr- malatyahaber.com- t24.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • erol (2 ay önce)
    Televizyonlarda; silahsız, cinayetsiz, çetesiz bir dizi görmüyoruz, gençliği yasadışı oluşumlara ve alışkanlıklara yönlendirici filmlerin gösterimi kesinlikle RÜTÜK tarafından engellenmeli, silah taşıma ruhsatı herkese verilmemeli, ruhsatsız silah taşımaya, silahlı eylemlerde bulunanlara çaydırıcı cezalar verilmeli.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hakanbay44 (2 ay önce)
    bu haberre bakınca Malatyanın birkez daha kaderine terk edildiğini görüyoruz. Şehrin huzuru sağlayacak kişilerin görevini tam ve düzgün yapmadığı ortaya çıkıyor. Yazık...Gelen her yönetici ilk günler çok güzel işini takip ediyor,daha sonra işin içine ahbap çavuş ilişkisi ile onlarda malesef işlerini yapamaz duruma geliyor.Ben böyle olduğunu düşünüyorum.İnşallah yanılıyorumdur...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Atilla (2 ay önce)
    kimse mabadını koltuktan kaldırıp da işini yapmayınca meydan çakallara kalıyor tabi bu kadar olay olur . Gece 4 te polisi arıyorum hasarlı binadan hırsızlık yapılıyor diye polis 07:45 te geliyor başka ülkede olsa o polislerin hepsi şimdi evinde oturuyor olurdu.
    0
    0
    Yanıtla
  • İhsan (2 ay önce)
    Şimdi anladınızmı 20 bin kere deprem olduğunu bi sıkıntı var trafikte cinayete bölge birincisiyiz ALLAH akılı fikir versin inşallah
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Reel (2 ay önce)
    Eskiden hep iyi şeylerle gündem olan şehirden, çakalların gündemde birinci sıraya çıktığı şehire,,içim parçalanıyor yazık o entelektüel saygılı hak ve adalet sahibi insanlar nereye gittiler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Halk (2 ay önce)
    Bu istatistigi 31 Mart gecesi kutlamamiz lazm. Ozellikle enkazlarin uzerinde halay ve bol şahin doğanli konvoylarla bence guzel bir kutlama olur. Gurur verici bir istatistik. Allahına gurban Malatyaaaa !
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Kernek (2 ay önce)
    2024 için 2023 rekorunu geçeceğiz. Deprem bizi durdurmadı aksine daha saldırgan hala getirdi.Emniyetin çarşıda pazarda konutta şok baskınlar yapması lazım. Diyeceksiniz yapılıyor ama salınıyor. Haklısınız ama emniyetten başka kimden ne isteyeceğiz. Ülkede en çok ezilen darlık sıkıntı yaşayanlar maalesef kurallara en çok uyanlar. Namuslu dürüst yaşayanlar. Şu da bir gerçek emin olun birçok kişi zorunda olmasa bu şehirde bir dakika durmaz. Sanırım birçok kişi de bu yıl göç edecek çünkü konut sıkıntısı hat safada. Tamamlanan konut sayısı toplam ihtiyacın yüzde 6.5'i bu da gidenlerin dönmemesi için en büyük sebeplerden biri. Önümüzde seçim var seçilecek adayların Allah yar ve yardımcısı olsun inşallah. Tek dileğim şehrin önde gelenleri artık şehre sahip çıksın.Önümüz Ramazan bir kurtuluş fırsatı inşallah değerlendirelim. Başka türlü düzelme olmayacak maalesef.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MECZUP (2 ay önce)
    Helal olsun ve ilk defa rakipsiz birinci, yürü be Malatya seni kim tutar, Malatya da her yüz kişinin ellisinin belinde silahı bulunur, yoksa heriften saymazlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • demir (2 ay önce)
    nitelige bak sen nicelige degil.malatya teknokentin web sitesine bak kendine hayri yok.geri kalmis ulkeler istatistiklerle yonetilir. teknokentin yaptigi projelerin bir kismini inceledim. lise ogrencilerinin bile yapmayacagi uyduruk web siteleri ve mobil uygulamalar mi dersin. vergiden yirtmak icin yapilmis eticaret uygulamalari mi dersin. bunlar mi proje. oraya girenlerin gelir giderleri ve orada sorumlu kademelerin liyakatlari acilen sorgulanmali. Teknokentler vergiden muaf olduklari ve bir cok hibe ve destek fonlarindan yararlanildigi icin ulke genelinde buyuknfirmalarin vergi kacirma tezgahi olup olmadiklari sorgulanmali . bu adreste yazan ssk prim muafiyetinden tum vergilerin muafiyetine kadar olanaklar tabii ki ac gozlulerinnistahini kabartacak. https://www.malatyateknokent.com.tr/teknokent/muafiyetler ulkemizde kim neyin hesabini sormus ki bunun hesabi sorulacak. turkiyede teknokentlerin cogunda bilim yapilmiyor devlet zarara ugratiliyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kadir (2 ay önce)
    Huzur şehri Malatya!
    %100
    %0
    Yanıtla