SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Site ve Apartman Bahçelerinde Toplu Oturmaya Yasak

0
Güncellendi - 2020-04-17 07:36:26
Site ve Apartman Bahçelerinde Toplu Oturmaya Yasak
A- A+ PAYLAŞ

İl Hıfzıssıhha Kurulu, toplu konut, site ve apartman bahçelerinde vatandaşların toplu olarak bulunmasını, çocukların toplu oyun oynamasını yasakladı.

Suudi Arabistan'dan Malatya'ya getirilerek karantinaya alınan 328 kişinin yanı sıra site ve apartmanlara yönelik düzenlemeler içeren karar şöyle:

"İl Hıfzıssıhha Kurulu 15.04.2020 Çarşamba günü Vali Aydın Baruş başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda toplanmış ve aşağıdaki konuyu görüşerek karara bağlamıştır.

Koronavirüs (Covid-19) salgını, birçok ülkede hızla yayılım göstererek tüm dünyayı tehdit etmeye devam etmektedir. Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen bu salgından, ilimizdeki vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için birçok tedbire başvurulmaktadır.

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda alınan kararların etkinliğinin arttırılarak virüsün yayılmasını engellemek, toplum sağlığı ve kamu düzenini korumak amacıyla aşağıdaki ilave tedbirlerin alınması zarureti oluşmuştur.

Bu kapsamda;

1- 14 Nisan 2020 Salı günü itibariyle yurtdışından İlimize gelip MALET yerleşkesinde bulunan Battalgazi Kız Öğrenci Yurdunda 14 gün süreyle gözlem ve izleme kapsamına alınan vatandaşlarımızın, İl Emniyet Müdürlüğünce görevlendirilen Özel Güvenlik Görevlilerince gözlem ve izleme şartlarına uyup uymadıklarının kontrol edilmesine ve söz konusu şartları ihlal edenlerin tespit edilmesine,

Gözlem ve izleme altına alınan kişilerin, salgının bulaşma ve yayılımını engellemek amacıyla zorunlu şartlar (sağlık vb.) haricinde bulundukları odalardan çıkmalarına izin verilmemesine,

2- Toplu konut, site ve apartman bahçeleri ile bu alanlarda bulunan kapalı/açık spor salonu, çocuk oyun alanı, kamelya vb. alanlarda apartman ve site sakinlerinin sosyal mesafe şartlarını ihlal ettiği gözlemlendiğinden salgının bulaşma ve yayılımını engellemek amacıyla belirtilen yerlerde toplu halde bulunulmasının ve oturulmasının yasaklanmasına,

Söz konusu yerlerde çocukların toplu halde oyun oynamasına izin verilmemesine, yasağa uyulmaması halinde ilgili veliler hakkında gerekli yaptırımların uygulanmasına,

Yukarıda belirtilen kararlara uymayanlar hakkında 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi uyarınca idari para cezası uygulanmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına, toplantıya katılanların oy birliği ile karar verilmiştir."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Ahmet (4 yıl önce)
    Geç valim bu bahçeye çıkma işlerini. Siz sanayi sitesine gelip gördünüz mü Allah aşkına binlerce adam iç içe maske yok, mesafe kuralı yok, Öksüren hapşıran tıksıran hiç dikkat etmeksizin. Bu işe çarşıda 3-5 İşyeri kapatarak değil sanayi sitesini kontrol altına alarak başlayın yoksa 3-5 kişiye bulaştığında emin olun 1 hafta da 10.000 i aşar sanayi de , bu da başınızı çok pis ağrıtır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yazihanli (4 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Çok haklı bir yorum abi. Ama biraz tirubune oynanıyor gibi geliyor bana. Elalem olmuş kime ne. Cezmi kartayin yıllardır devletin aciz kalıp sağır kalıp kaldirmamasi ne ise Kasap pazarında alınan kararlardan geri adım atılması aynı şey. İnsan canindan daha değerli bir şey yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kesinlikle size katılıyorum bu konu hakkında , tirubune oynanıyor evet cezmi kartaya yaptıklarını kasap pazarına yaptılar en son olarak YENİ SANAYİ SİTESİNİN YERİNİ DEĞİŞTİRMEYE KALKTILAR AĞAÇ İŞLERİ İLE UĞRAŞANLAR İÇİN ADAMLARIN MERKEZDE Kİ YERLERİNŞ ALIP DAĞIN BAŞINDA YER VERMEYE KALKLTILAR E TABİ Kİ ESNAF BUNU KABUL ETMEDİ . MASAYA OTURUP SANAYİYİ PAYLAŞMAYA BİLE KALKTILAR . BUNU TÜM SANAYİ ÇOK İYİ BİLİR. Ama şuna eminim gerçekten artık vatandaşlarımız çok bilinçlendi artık herşeyin farkında lar halk artık valiye belediye başkanının laflarına filan itimat etmiyor bu ilerleyen seneler çok daha belirgin olacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (4 yıl önce)
    Cıldírmaya az kaldı doktorum nerde diyorum bir ayda altınin gramı 300 TL den 385 TL ye çıktı bir yakinimizin mutlu gününe nasıl gideceğiz bu gidişle zaten kimse düğünde yapamaz para sürekli eriyor işsizler çoğalıyor üretim aksıyor Osman Altuğ hocam bu ekonomi sistemine üç kağıt ekonomisi diyordu ne kadar doğruymuş bir bakıyorsun altın yükselmiş bir bakarsın dolar yükselmiş bir bakarsın borsa yükselmiş üretim yok birileri onu alıp satarak para kazanıyor ülke ekonomileri alt üst oluyor kurallara uyalım yardimlasalim bütün tedbirleri alalım ve Allah'a dua edelim bu zor günlerde hizmetlerine devam edenlere ve üretime devam eden çalışanlara teşekkür ederiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • bayram (4 yıl önce)
    Sayın valim,masa başında alınan kararla bu iş yürümez.Uygulama önemli.Gençler kurtlar vadisini izleyerek büyüyen nesil olduğundan kanunlardan anlamazlar.1955- 1965 yılları arasında doğanlar alınan kararlara uyarlar.İnanmayan varsa yollarda gezsin görsünler.Akşam saatlerinde gençlerin parklarda maç yaptığını.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf (4 yıl önce)
    Eğitim gerçekten birtoplumun belirli bir kültüre ve seviyeye ulaşması için gerçekten şart. Kimse memnun deil evde oturmaktan. Emniyet güçlerimizi kimse boşuna meşgul etmesin. Çözüm basit. Evde kal güvende kal... Kimsenin vebaline girme.. Güzel günler yakın.. Biraz daha sabır lütfen...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaskade (4 yıl önce)
    İnönü caddesi normal günlerdeki kalabalığından daha fazla bir kalabalıkla korona virüs coşkusu yaşamakta, Vali ne yapsın, belediye ne yapsın? İnsanımız neyin kafasını yaşamakta anlamak imkansız. Polis evlerinize gidin diyor iki tipsiz polise laf ediyor, Sayın valim inönü caddesini insan trafiğine de kapatın sadece hayvan trafiğine açık kalsın, yoksa malatya olarak korona coşkusunu hep birlikte yaşayacağız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemc (4 yıl önce)
    Sen eline eldiven takaydın kargo posetını yırtaydın. Sırf kargocu takmadı diye cope atıyosun. Ozamn niye kargo istiyorsun..
    0
    0
    Yanıtla
  • yazihanli (4 yıl önce)Cemc isimli kullanıcı yorumuna
    Abim süresi geçmiş bir kargoydu. Demek istedigim şu. Biz mi parayonak olduk yoksa millettemi bir sıkıntı var anlamadım. Sanırım bozukluk bizde....
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (4 yıl önce)
    Allah yardım ede Millete vali ne yapsın bakan ne yapsın eğitim zor iş
    0
    0
    Yanıtla
  • yazihanli (4 yıl önce)
    Sayın valim bugün bir kargo geldi. Ptt görevlisi ne maske takmış ne de eldiven. Şimdi ben onun getirdiği kargoyu ne yapmalıyım. 3 haftadırlı dısarı cıkmadım. Ben de ne yaptım biliyonmu sayın valim. Direk çöpe attım. Bilginize....
    0
    0
    Yanıtla
  • Adıyamanlı (4 yıl önce)yazihanli isimli kullanıcı yorumuna
    sende eline eldiven takaydın Valide senin yorumunu okudu zaten
    0
    0
    Yanıtla