SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'1 Yıl Geçti, Küçük Sanayide Hiçbir Sorun Çözülmedi'

'1 Yıl Geçti, Küçük Sanayide Hiçbir Sorun Çözülmedi'
A- A+ PAYLAŞ

Küçük Sanayi Sitesinde, 6 işyerinin çökmesi ve toplamda  20 işyerinin zarar görmesi nedeniyle esnafları ziyaret eden Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Depremden sonra 1 yıldır, 365 gündür küçük sanayi sitesinde hiçbir adım atma yoktur. . Küçük Sanayi Sitesinde yapılan işler konteynerde yapılacak işler değildir. Konteynere ne makine sığar, ne torna sığar. Bir an önce, Altay Kışlasındaki Yeni Sanayi Sitesinin yapılması lazım.” dedi.

Malatya Küçük Sanayi Sitesi Çavuşoğlu Mahallesi Hünerli Caddesi üzerinde 20 işyerinin bulunduğu bloktaki 6 işyeri dün gece çökerken, toplam 20 işyeri zarar gördü.

Beraberinde Malatya İmalat Demir, Tamir Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Mehmet Altay ile esnaflara geçmiş olsun ziyaretinde bulunan MESOB Başkanı Şevket Keskin, esnaflarla bir araya geldi ve iş makinesi ile yapılan kurtarma ve yıkım çalışmalarını takip etti.

6 işyerinin çöktüğünü, toplamda 20 işyerini zarar gördüğünü, olayın gece meydana gelmesi nedeniyle şans eseri ölen yada yaralının olmamasının en büyük teselli olduğunu belirten MESOB Başkanı Şevket Keskin, 6 Şubat depremlerinin ardından 1 yılın geçmesine karşın halen bir çok sorunun çözülmediğini, sanayi sitesindeki esnafların korku ve panik içinde ayakta durmaya çalıştığını kaydetti.

Keskin, “6 işyerimiz tamamen çöktü, 20 işyerimiz ise zarar gördü. Tek tesellimiz can kaybının olmamasıdır.  Depremden sonra 1 yıldır, 365 gündür küçük sanayi sitesinde hiçbir adım atma yoktur, hiçbir yere bakmak yoktur. Dert anlatacağınız kimse ortada yoktur. Küçük Sanayi Sitesinde yapılan işler konteynerde yapılacak işler değildir. Konteynere ne makine sığar, ne torna sığır. Bir an önce, Altay Kışlasındaki Yeni Sanayi Sitesinin yapılması lazım. Halen bir yıldır hiçbir adım atılmadı” dedi.

Keskin, Küçük Sanayi Sitesinin Malatya’nın kalbi olduğunu belirterek, “Burada siyasetçilerimizin destek olması lazım. Ama siyasetçilerin sanayi sitesine pek geldiği yok. Esnafımız sadece Milletvekilimiz Bülent Tüfenkci’nin gelip gittiğini söylediler. Küçük Sanayi Sitesi, Malatya’nın kalbidir. Ticareti ayağa kaldırmadan, esnaf ve sanatkar tezgahını başına geçmediği sürece Malatya’yı ayağa kaldıramazsınız.” İfadelerini kaydetti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Ahmet (2 ay önce)
    Kibrit çöpü kadar 50 yıllık ehven kolonların üzerine 3 kat çıkarsanız olacağı bu! Bu ihmalin sorumlusu kaçak yapıyı yapanlardır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafakemalpaşa (2 ay önce)
    Gurkanin arkasında dolanirsan düzelmez tabi
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ahmettan (2 ay önce)
    Eski sanayide işyerleri olan herkeze yer verilirse ancak kalkar sanayi.Adaletsiz bir şekilde mal sahiplerine değilde faaliyet gösterenlere iş yeri verilirse sadece kimse gitmez kimsede malını kimseye peşkeş çektirmez.Madem hayvan pazarını sanayi bölgesine döndü o zaman yanyana olan eski sanayi neden kalksın?Kaç kez dile getirdik kimse kalkmasını istemiyor sanayinib.Bir yetkilide çıkıp sanayinin giriş çıkısını düzeltmedi yıkılan işyerlerine teşvik verilsin yeniden yapılsın sanayideki tüm iş yerleri elden geçirilsin özellikle dış cepheleri temizlensin boyansın tertemiz herkezde işine baksın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (2 ay önce)
    altay kışlasına 714 adet dükkan yapılıyor, 2023 mayıs ayında başlandı.2024 mayıs ayı teslim edilecek.sanayide dükkanları ağır hasarlı olanlar 1 yıldır işyerlerini kullanmak zorunda kaldı çünkü alternatif bir yer yok ,işyerleri konteyner veya boş alana taşınacak bir yapıya ve hizmet edilecek bir duruma sahip değil.asıl konu 714 dükkanın bir an önce bitirilmesidir.bir ikincisi sanayide yerinde dönüşüm olacak mı?geçmişte şehir dışına çıkarılması için çalışma yapılmış büyükşehir mevcut sanayi sitesinin imarını değiştirmiş konuta çevirmiş tepki alınca rafa kaldırmıştı.asnafın isteği her kim buna karar verecekse (belediye-bakanlık) açıklama yapılsın sanayi nin imar durumu ne olacak.altay kışlasında 714 dışında projesi devam eden dükkanlar ne durumda.sanayi esnafı işinin başında hizmete devam ediyor ,deprem sonrası ayakta kalan sanayi esnafı zor şartlarda çalışıyor.beklenti gelecek hakkında kapsamlı bir açıklamadır.ilimizin ve ülkemizin zor şartlarını biliyoruz neler ne kadar zamanda yapılabilir bununda farkındayız.tek sorun çavuşoğlu sanayi sitesinin yol haritasının belirsizliği.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 ay önce)
    Devlet ağır hasarlı demiş esnaf kullanmaya devam ediyor. Yeni sanayi sitesi yapılıyor bitince çoğu esnafı zorla dahi çıkaramazsınız. Çıkmayacaklar. Devlet ne yapsın bunlara kardeşim. Vay efendim 1 sene olmuş devlet bişey yapmamışmış devlet bu Allah değil her şey bir anda olup bitmiyor. Çocuk bile 9 ayda oluyor. 11 şehir etkilenmiş 3 şehir yerle bir olmuş hangi birini yapsın.
    %55
    %45
    Yanıtla
  • Hangi birini yapsın değil hepsini yapsın devlet adı üstünde DEVLET !şimdi değil de ne zaman bakacak
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Mehmet (2 ay önce)
    Şevket keskine sadece şu konuda katilmiyorum.. Altay kislasina sakın yapmayin sanayi bölgesine.. 3 tane organize sanayi bölgesi var onlardan birinin içine yapın.. Altay kışlası gibi düz bir yere gerek toki, gerek avm, gerek hastane, gerek okullar, gerek millet bahçeleri yapın.. sakın yapmayin..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İhalesi bitti temel atildi 5. Ayda teslim inşaallah
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Burak (2 ay önce)
    Bu kadar şikayetlere rağmen seçimde yine rekor oy alırsa akp kimse kusura bakmasın bu millette sorun var demektir.çünkü bu sorumsuz vekillere bir uyarı verilmezse bu memleket hiçbir şekilde düzelmez
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Tolgisavas (2 ay önce)
    Küçük sanayi derken? Küçük olan sanayi değl sizsiniz eşref bey
    %72
    %28
    Yanıtla