SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Söğütlü Cami de Yıkılıyor

Söğütlü Cami de Yıkılıyor
A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen kentlerden biri olan Malatya’da, kentin sembol yapılarından Söğütlü Camii'nde yıkım çalışmalarına başlanıldı.

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 11 ilde büyük yıkıma ve binlerce can kaybına neden olurken, çok sayıda kültür varlığı ise yıkıldı ya da hasar aldı.

Malatya’nın sembol yapılarından Söğütlü Camii de depremlerde nasibini alırken, yıkılmaması için yoğun bir çalışma yürütülen caminin ana taşıyıcı alanlarında burkulmaların tespit edilmesinin ardından bugün yıkım çalışmalarına başlanıldı.

Camideki yıkım çalışmalarını takip eden bölge esnafı üzüntülerini belirterek, yıkılan caminin yerine daha güzelinin yapılacağına inandıklarını söyledi.

iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Mehmet (3 ay önce)
    Ayakkabı tamircilerinin olduğu camide çok kötü durumda, çatısı çökmüş harabe gibi duruyor orası da yıkılacak mı? Yada yeni yapılacak mimari yapıların içinde öyle eski püskü durup sonraki depremi mi bekleyecek?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tuğrul (4 ay önce)
    Zamanında doğru düzgün yapılsaydı böyle olmazdı.. O bina nasıl çürükse, inancımız da o derece çürük..Osmanlı Mimar Sinan da cami yaptı, binaları sağlam, halen dimdik ayakta, üstelik taştan.. Çünkü o adamların inançları sağlamdı...İşleri de sağlam.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ms 44 (4 ay önce)
    Aynı hat üzerinde 7 cami var zaten tarihi değil bu cami yeni yani teze cami var o tarihi orda o yeter olmasa daha iyi
    %68
    %32
    Yanıtla
  • Metal (4 ay önce)
    Malatya tarlaya döndü. Toparlanması minumum 5 sene sürer. Tekrardan geçmiş olsun amin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 ay önce)
    Geleceğinizi dusunerek gecmisinizden ders almaliyiz.. sakın sakın duygusal dusunerek malatya mizi daracik cadde ve sokaklara mahkum etmeyin.. örnekleri var... Kayseri...
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Hacı AYVAZ HZ. (4 ay önce)
    Bir insanın kalbini söküp atın. Geriye ne kalır? Malatya da işte öyle oldu. Şehri yaşatmak istiyorsanız herkesin işyerini bire bir yapıp verin ki şehir yaşasın. Esnaf küserse MALATYA ebediyyen ölür. Tarih olur.
    %27
    %73
    Yanıtla
  • Yüce rabbim. Demekki hakk edene hakkını veriyor. Amenna. Malatyaya ne verse az. Ben bunu anladım. Rabbim sen büyüksün. Senden gelene hamdolsun.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Malatya (4 ay önce)
    Yıkılmayan nere kaldıki evlerimiz eski yerinde yapılmadı maalesef cafanaya kuyuluya ev yaptılar.
    %60
    %40
    Yanıtla