SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Somuncu Baba'da 5 Bin Kişiye İftar

0
Güncellendi - 2017-06-22 04:41:12
Somuncu Baba'da 5 Bin Kişiye İftar
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Darende ilçesinde, Hulusi Efendi Vakfı tarafından "Kadir Gecesi" dolayısıyla 5 bin kişilik iftar sofrası kuruldu.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, Somuncu Baba Camisi önündeki iftar ikramları ile ramazan ayı boyunca 20 bini aşkın kişi orucunu açtı.

Hayırseverler tarafından karşılanan iftar sofralarına, manevi atmosferde iftar yapmak isteyen Darendeliler başta olmak üzere çok sayıda vatandaş ilgi gösterdi.

Yaz sıcağında tuttukları oruçlarını, Anadolu'nun manevi erenlerinden Somuncu Baba’nın türbesi önünde açan vatandaşlar, ramazanda kardeşlik ve dayanışma duygusu yaşadı.

Somuncu Baba Camisi önünde Kadir Gecesi dolayısıyla kurulan iftar sofrasında da 5 bin kişi orucunu açtı.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Mesut Zenginler (6 yıl önce)
    Müthiş bir cemeat. Son derece lüks bir ortam. Şatafatın dibine vuran varlıklı bir sofra . Işıl ışıl Işıklar altında, anlatılmaz manevi milli duygular içinde yapılan bir zengin iftar sofrası. Yerler pırıl pırıl parlak kalebodur taşlarıyla döşeli. Yanıbaşında şaşaalı dernek merkez binası tüm haşmetiyle konukların seyir zevkini okşuyor. Yerlerde kırmızı halıların olduğu ekabir, üstün, seçilmiş insanların ayrıldığı bölüme imrenerek bakan bir alt kademe misafirlerin olduğu bölüm öksüz öksüz kırmızı halı bölümünü seyre dalmış. Kuşbakışı drone'dan çekilmiş hissi veren gerçekten tesirli fotolar. Kemiksiz'e mi çektirdiler ne? Yeyin ey cemaat ezan okundu...Rabbım kabul eylesin orucunuzu. Mübarek Ramazan hürmetine. Fakır fukaraya somun dağıtan Somuncu Baba'ya bir fatiha göndermeyi ihmal etmeyin lütfen.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Nazmi DEĞİRMENCİ (6 yıl önce)
    Dün sadelik ve huzur içinde iftyarımızı Somuncu Baba külliyesinde açtık, hizmet alanlarla, hizmet verenlerin birbirlerine sevgi muhabbet içinde yumuşak bir hitapla konuşmalar,ı saygılı davranışları , manevi bir iklimin etksiinde olduklarının açık seçik göstergesiydi.,gül kokusu rahiyaların saçıldığı somuncu Baba külliyesinde iftar , kadir gecesi özel proğramı terfih namazı ve finalde sakallı şerif ziyaretiyle gönüller pür neşe ierisinde kaldı. Dillerimizde salavatlarla geceyi idrak etmeye çalıştılar,
    0
    0
    Yanıtla