SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Evlerini Korumak İçin Keserle, Bıçakla Nöbet Tutmaya Başladılar!..

Evlerini Korumak İçin Keserle, Bıçakla Nöbet Tutmaya Başladılar!..
A- A+ PAYLAŞ

Deprem bölgesi Malatya’da orta hasarlı binalara dadanan hırsızlar daire sakinlerini canından bezdirirken evlerinin adeta yağmalandığını belirten vatandaşlar ellerinde keserle binalarda nöbet tutuyor.

Depremden en çok etkilenen illerin başında gelen Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde orta hasarlı olarak raporlanan apartmanlara duvarları delerek giren hırsızlar ne var ne yoksa çaldı. Kombi, kalorifer peteği gibi eşyaları çalan hırsızlar ihbar üzerine polis tarafından yakalanırken savcılığa sevk edilen hırsızlar daha sonra serbest bırakıldı.

Hırsızların serbest bırakılmasına tepki gösteren daire sakinleri yeni hırsızlık olaylarının yaşanmaması için apartmanlarda keser ve bıçaklarla nöbet tutuklarını ifade etti.

Hırsızlık olaylarının çelik kapılar ile yıkılan bölgelerde yapılan tadilat çalışmalarına rağmen devam ettiğini aktaran vatandaşlar can güvenliklerinden endişe ettiklerini kaydetti.

İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • Mehmet Fatih (2 ay önce)
    Ağır hasarlı binaların neyini bekleyeceksin. Vebali binanın zenginlerinin boynuna yıktırmamak için her yola başvuruyorlar. Hem hırsızlara davetiye çıkaracaksın hemde dert yanacaksın. Polis ne yapsın Jandarma ne yapsın.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Ümitsiz (2 ay önce)
    Artık bu memleketten ümidimi kestim. memlekette kim ne suç işlese yañina kar kalıyor.eskidende böyleydi gene aynı. bişeylerin düzeleceğini çok bekledik ama malesef dahada kötüye gidiyor. koskocaca devlet üç beş tane serseriyle baş edemiyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yazı-Yorum (2 ay önce)
    Adalet mülkün de, Devletin de temelidir. Devlet Adaletin ayakları üzerinde ayakta durur. Adalet geç verilmez tez verilmeli. Geciken Adalet Adalet değildir. Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe. Adalet olmayan bir yerde, hiç bir şeyin hayrı bereketi olmaz ve hiç bir başarıdan ve gelişmeden söz edilmez. Lütfen herkes Devletin, Hukukun, Hukukun kaynaklarının ve siyasetin tanımına ve kaynaklarına bir kere daha baksın. Anayasamıza göre Devlet vatandaşlarının Can ve Mal Güvenliğini sağlamakla yükümlüdür. Hukukun kaynağı olması gereken inancımızda, örf ve adetlerimizde, gelenek ve göreneklerimizde, Denetimli Serbestlik, Şartlı tahliye, Örtülü Af ve suç işleyenini yaptığının, cezasının verilmemesi ve yanına kar bırakılması yoktur. İslam'ın Ceza Hukukunda ise, Kul Hakkı ve Kısasa Kısas vardır ve Peygamber Efendimiz s.a.s Kısasta Sizin İçin Hayır Vardır diye buyurmuştur. YA İNANDIĞINIZ GİBİ YAŞARSINIZ, YADA YAŞADIĞINIZ GİBİ İNANIRSINIZ. Bu nedenle, geçmişte emperyalist ABD, Avrupa ve vahşi batıda olduğu gibi herkesin kendi adaletini kendisinin sağlamak zorunda kalmaması için, bir mahkumun Devlete bir günlük maliyeti düşünülmeden, TOKİ'nin en kısa sürede, ülkemizin ihtiyacı kadar cezaevi yapmasının sağlanması ve cezaevlerinin, cumhuriyetimizin ilk yıllarında olduğu gibi, eğitim, meslek ve iş ocakları haline getirilmesi gerekir. Çünkü Adaletin maddi bedeli olmaz, Kul Hakkını ihlal etmek olduğu için, bedeli ağır olur. Yine Devletimizin en kısa zamanda, ceza hukukumuzda gerekli düzenlemeleri yaparak cezaların caydırıcı hale getirmesinin uygun olacağı görüş ve kanaatindeyim. Ayrıca, Malatya Haber okuyucularından Hazireti Googleden rahmetli Abdurrahim KARAKOÇ'un Hakim Bey ve İsyanlı Sukut şiirlerini okumalarını rica ederim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Dağ (2 ay önce)
    Adaletin çivisi çıkmış
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kadircan (2 ay önce)
    Hapishanelerde yer yok mecburiyetten serbest bırakıyorlar. Boşaldımı atacaklar içeri ama iş işten geçecek soyulmadık bina kalmıyacak. Memlekette yeterli poliste yok çünki kalacak yeri yok
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Mehmet (2 ay önce)
    Deprem bölgesinde olağan üstü hal ilan etmeyi bilenler cezalara da artırım getirsin. Afet bölgesi ilan edilen yerlerde hırsızlık 10 yıl. Cezası Hakkari cezaevinde yatacak. Al sana çözüm.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan (2 ay önce)
    Bir kaç yıldır genç dinamik gece bekçileri emliyet teşkilatımıza dahil oldular.Deprem sürecinde bunları hiç göreremez olduk.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İlhan (3 ay önce)
    "Vur Emri" çıkarılsın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (3 ay önce)
    Polisin hakimin savcının suçu yok. Suçlu ceza kanununun içeriği. Acilen değişmesi lazım. Çok sert cezalar gerekiyor alt sınır ilk cezada beş yıldan başlarsa sonra katlanarak çıkarsa bak bakalım ortada hırsızlık tehdit yaralama iftira suçlusu oluyor mu. Adamın yaşından büyük dosyası var ama dışarda sebep ceza kanunu yetersiz. Adalet bakanı güya yeni infaz yasası sevk edecekti ama ses yok. Suçlu korkmuyor aksine aadam ceza almayacağını bildiği için yeniden işine devam ediyor. Burada herkes polisi suçluyor. Polis için ne kötü bir durum. Biliyor pislik olduğunu yakalıyor ama serbest kalıyor. Eskiden polis döverdi hırsızı elini kolunu kırardı. Şimdi yok insan hakları yok Avrupa uyum yasaları içimize ettiler. Güya adı Türk Ceza kanunu ama Türke özel değil. Suçlu suç işlemekten asla sakınmıyor aksine suçu işledikçe daha zulmediyor. Yeni bakanın çökettiği suç çetelerine bakarsanız anlarsınız ne demek istediğimi.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Çünkü suç değil (3 ay önce)
    Çünkü hırsızlık kanunen suç değil demek ki. Öyle olsaydı bir kişinin hırsızlık gasp vb gibi suçlardan 205 tane kaydı olmazdı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 ay önce)
    TÜRKİYE'DE Kİ ADALETİN ANLAMI : "Kombi, kalorifer peteği gibi eşyaları çalan hırsızlar ihbar üzerine polis tarafından yakalanırken SAVCILIĞA SEVK EDİLEN HIRSIZLAR DAHA SONRA SERBEST BIRAKILDI."
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hasan (3 ay önce)
    Sahipsiz MALATYAM kaderine terk edilmiş durumdasın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hkb (3 ay önce)
    Bu nekadar assagilik bir durum Nerde hirsiz nerde yankesici, nerde bir pislik var hepsi toplanmis deprem bolgelerine gelip yerlesmisler. soyulmayan yagma edilmeyen hasarli diye nitelendirilen ev kalmadi.. butun bos binalar muslugundan ,su saatinden kapisindan klimasindan tutunda herseyi yagma edildi calindi.. en acisida yakalanan sayisi elin parmaklarini gecmez sanirim..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Huzur (3 ay önce)
    Allah belasını versin hepsinin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 ay önce)
    Bu ne be? Memleketin bekçisi polisi neye yarıyor? Aynı durum bizim mahalle için de geçerli. Arıyoruz gelen yok, araçların içinde kafaları telefona gömülmüş memurlar.Kimse bana kuru milliyetçilik narası atıp polis güzellemesi yapmasın. İşlerini düzgün yapsalardı bu halde olmazdık.( Admin lütfen yorumu yayınla)
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Boş yapma, polis yakalıyor savcı-hakim serbest bırakıyor. Gelmeyen memurun telefona gömüldüğünü nereden biliyorsun? Zır cahilsin
    %32
    %68
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 ay önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Cahil sana denir ağzının lafını bil öyle konuş. Şayet polis görevini yapmış olsaydı o kadıncağız elinde keserle beklemezdi.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Polisimiz yakalar sıkıntı yok.Ancak ondan sonrasının garantisi yok.Hırsız ceza alıp almıyacağını gayet biliyor.Çünkü tecrübeli.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Bundan 15 yıl önce cep telefonum çalındı. YANDOL diye bir birim vardı (Yankesicilik-Dolandırıcılık Bürosu ya da birimi) orada görev yapan arkadaşlar "Biz hırsızı, suçluyu bulup savcılığa teslim ediyoruz, üstelik evraklarla ilgili fotokopi vs. cebizmiden ödüyoruz. Biz adliyeden çıkmadan serbest bırakılıyor suçlu.Eskiden suç işleyen biri karakola düştüğü zaman eli ayağı titrerdi, şimdi bizimle dalga geçiyorlar" demişti. Durum onca yıldan sonra maalesef daha da kötü. Bence Polislerin kazan kaldırması gerekir. Tıpkı Ayhan Bora Kaplan olayındaki gibi !
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Haberin iceriginde suclular yakalandi savcilikta serbest birakildi diyor okumadin galiba. Bos bos bilip bilmeden konusuyosn polis telefonuna bakmasin 24 saat calissin gelsin senin kapinin önunde nobet tutsun olmazsa. Zaten polis robot ne ailesi var ne hayati var. Şu an ülkedeki Suclularin cogunun en az 100 suc kaydi var serbest geziyor bunun suclusu polis mi yazik senin gibiler bu hizmeti de hak etmiyor da iste yapacak bise yok
    %66
    %34
    Yanıtla