SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sosyal Medya Fenomenlerine Malatya Gezisi

Sosyal Medya Fenomenlerine Malatya Gezisi
A- A+ PAYLAŞ

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının (TGA) Malatya’nın tarihi, kültürü, turizmi ve mutfağını tanıtmak amacıyla yaptığı çalışmalar ara vermeksizin devam ediyor. 

Bilhassa Arslantepe’nin UNESCO Dünya Miras Listesine girmesiyle Malatya’yı tanıtım çalışmalarına hız veren TGA, son haftalarda yurtdışından seyahat yazarı basın mensuplarını getirip Malatya’nın farklı bölgelerini gezdirmişti. 

TGA’nın tanıtım çalışmaları kapsamında bu kez sosyal medya fenomenleri Malatya’da ağırlandı. 

722 bin takipçili Mücahit Muğlu, 298 bin takipçili Osman Yeşilbaş (Sen de Gitmelisin), 124 bin takipçili Mert Yılmaz (chefmert) ve 459 bin takipçisi bulunan Koray Özpalamutçu 3 gün süreyle Malatya’da çekimler yaptı. 

İlk gün Arslantepe ile Eski Malatya’da bulunan tarihi mekânları, Malatya Sanat Sokağındaki Fotoğraf Makineleri Müzesi ile Kültür Evini görüntüleyen fenomenler, ikinci gün Akçadağ Levent Vadisi, Darende Günpınar Şelalesi ile Somuncu Baba ve Tohma Kanyonunda fotoğraf ve video çekti. Son olarak Yeşilyurt’ta (Çırmıhtı) Tekstil Müzesi, Lezzet Çarşısı, Kahve Konağı, Gastronomi Konağı ve Sinema Makineleri Müzesini gezen fenomenler kendi hesaplarından anlık paylaşım yaparak Malatya’yı tanıttılar. 

Fenomenler Malatya yemeklerini de görüntüleyip paylaştılar.  Ekip, Malatya’dan ayrılmak için havaalanına gitmeden önce Gündüzbey’de fırında lahmacun yaptırıp parkta yemeyi ihmal etmedi.

Çekim sonunda elde edilen fotoğraf ve videolar Bakanlığın resmi Instagram hesabı GezsenMalatya hesabında arşiv olarak kullanılacak.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Hakan (1 yıl önce)
    1tanesi haric hepsini ne internette ne hayatımda görmedim
    %100
    %0
    Yanıtla