SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Soyulmadık Bir Parti Binası Kalmıştı!.. BBP de Hırsızların Hedefi Oldu

Soyulmadık Bir Parti Binası Kalmıştı!.. BBP de Hırsızların Hedefi Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkıma uğrayan Malatya'da, çeşitli derecede hasarlı binalara yönelik yağma ve hırsızlık olayları depremden bu yana 9 aya yakın zaman geçmesine karşın hız kesmeden devam ederken, hırsız ve yağmacıların son hedefi, duvarını delerek girdikleri Büyük Birlik Partisi (BBP) il merkezi oldu.

Kent merkezinde en büyük ana cadde olan İnönü Caddesi üzerinde bulunan ve depremlerde az hasarlı olarak raporlandığı iddia edilen biraya yan taraftaki ağır hasarlı binanın duvarını delerek giren hırsızlar içeride ne varsa alıp götürdü.

Komşularının bilgilendirmesiyle olaydan haberdar olduklarını kaydeden BBP İl Başkanı Abdulvahap Karaman, depremler sonrası kent genelinde benzer mağduriyeti yaşayan çok sayıda kişinin bulunduğunu belirterek hırsızlık olaylarına karşı acil önlem alınmasını istedi.

Karaman konuyla ilgili olarak şikayetçi olduklarını kaydederken polis ekipleri binada inceleme yaptı.

HIRSIZLIK VE YAĞMA OLAYLARI HIZ KESMİYOR, YAKALANANI DA..!
6 Şubat depremlerinin ardından binaların çeşitli derecede hasar görmesi, sakinlerinin büyük bölümünün evlerini ve işyerlerini terk etmelerinin ardından ilk günlerden itibaren büyük boyutlara ulaşan hırsızlık ve yağma olayları aradan geçen zamanda, Malatya'da neredeyse soyulmadık yağmalanmadık hasarlı bina kalmamasına rağmen hız kesmeden devam ediyor. Pervasızca hareket eden hırsızlar ve yağmacılar, en son hükümet destekçisi bir siyasi partinin il merkezini adeta soyup soğana çevirerek, cüretkarlıklarının boyutunu ortaya koydular.

Hırsızlık ve yağma olaylarına karşı, şehrin özellikle geceleri ışıklandırılması, büyük çapta yerleşimin bulunduğu Bostanbaşı ve Yakınca başta olmak üzere hasar nedeniyle boşaltılan çok sayıda yüksek katlı binanın bulunduğu bölgelerde kameralarla koruma, il dışından çok sayıda 'bimekan' şahsın kamyonetlerle Malatya'ya gelip yerleşmelerine engel olunamaması, yine Türkiye'nin her tarafından suç işleme meyli yüksek sosyal kesimlerden yoğun göçün kontrol edilmemesi, gece- gündüz yeterli güvenlik denetiminin olmaması nedeniyle binlerce- on binlerce ev, işyeri hırsızların hedefi oldu.

Bu arada, en son geçtiğimiz günlerde basın mensubu bir ailenin Fahri Kayahan Bulvarı'ndaki evlerine, yine duvarı delerek giren, çok miktarda eşyayı çalan, daha sonra bir kısım çalıntı malzemelerle yakalanan sabıkalı hırsızın, karakoldaki ifadesinin ardından serbest bırakılması, yakalananların da herhangi bir yaptırımla karşı karşıya kalmaması yüzünden tepkilere yol açıyor. İl yöneticilerinin, kolluk ile adliyenin, başta hırsızlık olmak üzere asayişi bozan olaylara yönelik devlet tavrını etkili bir şekilde ortaya koymaları için gereken girişimlerde bulunmaları gerektiği de savunuluyor.

malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • malatyalı (6 ay önce)
    Keşke akp binasını soysalardı belki o zaman Emniyet bu hırsızlara karşı harekete geçerdi
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Mehmet (6 ay önce)
    Adım adım parti oy oranına göre hırsızlık devam eder. En güçlüye dokununca hırsızlık, çalışmalar başlar.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Deka (6 ay önce)
    Da dur görün yakında emniyeti soyarlar Malatya yol geçen hanına dönmüş
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya Sever (6 ay önce)Deka isimli kullanıcı yorumuna
    Valla bizi güldürdün ama malesef gidişat ona doğru gidiyor!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya Sever (6 ay önce)Deka isimli kullanıcı yorumuna
    Sabah 6 ile 8 arası enkazlarda aşırı dereceli soygun var neden bu hırsızlara göz yumuluyor bu ortada dolaşan hırsızlar kimin adamı neden bunlara müdahale edilmiyor çok ilginç bir durum ve kartoncu arabalarının içinde demir topluyorlar hiçmi gözle görülmüyor birde bu yabancı plakalı araçlar şehirde dört dönüyor arkası enkaz demir dolu vaziyette bu pikaplar neden denetimden geçmiyor
    %100
    %0
    Yanıtla