SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sportif Yetenek Taraması

0
Güncellendi - 2019-01-13 02:42:36
Sportif Yetenek Taraması
A- A+ PAYLAŞ

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığınca hayata geçirilen "Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirmesi Projesi" kapsamında, Malatya'nın Darende ilçesindeki ilkokul öğrencileri, sportif yetenek taramasından geçirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor Salonu'nda düzenlenen programa, ilçe kırsalında ve merkezinde öğrenim gören 200'e yakın üçüncü sınıf öğrencisi katıldı.

Proje Koordinatörü Sinan Alkış, gazetecilere yaptığı açıklamada, çalışmanın geçen yıl mayıs ayından itibaren 81 ilde eş zamanlı başlatıldığını söyledi.

İlk aşamada il genelinde 8 bin öğrenciyi taramadan geçirdiklerini belirten Alkış, "Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan iş birliği protokolü kapsamında hayata geçirilen ve Türk spor tarihimizin en büyük altyapı projelerinden biri olan bu projeyle il geneli tespit edilen okullardaki üçüncü sınıf öğrencileri testlere tabii tutulup, Türk sporuna yeni yetenekler kazandırılacak. Yapılan testler sonunda başarılı olan çocuklar, yetenekleri ve ilgileri doğrultusunda farklı spor branşlarına yönlendirilecek." diye konuştu.

Alkış, 15 kişilik bir ekiple tarama faaliyetinde başarılı olan öğrencileri belirleyip spor dünyasına kazandırılmasını hedeflediklerini dile getirdi.

Projenin uygulanmasında, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, Darende Gençlik ve Spor Müdürü Mithat Böke ve görevli öğretmenler eşlik etti.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • İrem Bentli (4 yıl önce)
    Çok mantıklı geliyor bana
    0
    0
    Yanıtla