SON DAKİKA
SON DEPREMLER

STK'lardan Erdoğan'a Ayasofya Desteği

0
Güncellendi - 2019-04-01 02:05:24
STK'lardan Erdoğan'a Ayasofya Desteği
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da çok sayıda STK, yaptığı ortak açıklama ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ayasofya’nın cami statüsüne alınacağını ifade etmesine destek verdi.

Kentte faaliyet gösteren 33 sivil toplum kuruluşu tarafından "Ortak Değerler Platformu" olarak yapılan ortak açıklamada, “Cumhurbaşkanımızın, Ayasofya’nın cami olarak açılması yönündeki son açıklamaları milletimiz için müjdeli bir haberdir. Bu gelişmeyi memnuniyetle karşılıyor, cumhurbaşkanımızı takdir ve tebrik ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Milli tarih şuurunun bunu gerektirdiğinin belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Milletimize büyük mutluluk yaşatacak bu hayırlı gelişme dört gözle beklenmektedir. Yeni Zelanda’daki camilere yapılan saldırılarda, Türkiye tehdit edilmiş, Ayasofya’nın tekrar kilise olarak açılması çalışmaları gün yüzüne çıkmıştır. Bunun ardından, Golan Tepelerinin İsrail’e ilhakı için Amerika’nın tavrı da tesadüf değildir. Düşman alttan alta çalışmaktadır. Güçsüz olduğumuz bir zamanı gözlemektedir. Oynanan oyunlar ortadadır. Milli birliğimizi muhafaza ederek, canla başla çalıştığımız sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir meselemiz yoktur. Ayasofya'nın açılması da buna bağlıdır. Malatya Sivil Toplum Kuruluşları olarak, Fatih Sultan Mehmet Han’ın bir vakfı olan Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesini istemekteyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamalarını gönülden desteklediğimizi kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz."

iha- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Suat (5 yıl önce)
    Çok önemli kararlar alan Türkiye son dönemlerde gerçekten büyük sıkıntılarla karşı karşıya kaldı. Bunun yanı sıra ekonomik baskılar içerden satılmışların iftiraları vs bu kararlara engel olmak istendi milletimizin tek vücut halinde birlik ve beraberliği sağlandığı sürece ve tarih i yaşanmıs hikayelere bakıldığında konu başlıkları değiştirilmiş yalnız konu herzaman aynı Türkiye nin ilerlemesini durdurmak ve himaye altına esir almaktır tek amaç sonuç itibariyle STK larının gelecek konusundaki dik duruşlarından dolayı destek ve tutumlarının tam olması gerekmektedir. Osmanlı devletinin vakıf anlayışı çerçevesinde projelerin arttırılıp darbe ve bozgunculara fırsat vermemek adına yolun sonuna kadar milletin devletin geleceği için çalışmak Tüm vatandaşların asli görevidir. Ayasofyanın cami olarak açılışı islam aleminin gücü ve en önemli sembolüdür.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erkan Gül (5 yıl önce)
    Aylar yıllar geçti hala ağlarsın, Artık yaşlarını sil Ayasofya, O mahzun halinle yürek dağlarsın, Fethin sembolüsün bil Ayasofya?. Biliriz yaranı derindir derin, Bakarsın bizlere mahzun ve serin, Gönüllerde yine aynıdır yerin, Olmasın yaşların nil Ayasofya?... İsteriz müminler sende cem olsun , Haktan hakikatten her gün dem olsun, Kuduz köpeklere varsın yem olsun, Sana uzatılan dil Ayasofya ?. Fatihin vakfını tutarız müze, Torunuyuz deyip çıkarız düze, Gün gelir bu hesap sorulur bize, Görecek göz neden bil Ayasofya?. Gaflet uykusundan millet uyansın, Hakkın boyasıyla yine boyansın, Zalimlere değil hakka dayansın, O zaman düşmanlar çil Ayasofya?. Değişmez ölçüyü millet taşırdı, Temel taşlarını küffar aşırdı, Bir sam yeli esti yolu şaşırdı, Karıncayı sandı fil Ayasofya?
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (5 yıl önce)
    Bu.soylem.secim.yatirimidir.oylari.almak.icin.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (5 yıl önce)
    ayasofya müze olarak kalmalıdır.16yy önce yapılan bu mabet bir dönem yaşayan insanların ortak eseridir.müze olarak insanlığın hizmetine sunulması en doğru karardır.cami olarak osmanlı döneminde kullanılmış olması ,çağa uygun olabilir.günümüz açısından evrensel değerlerin korunması bu yapı müze olarak kalmalıdır.diğer önemli bir konuda hiristiyan ülkelerde bulunan camiler ve müslüman vatandaşların haklarının savunulmasındaki işlevidir.siyasi bir vasfıda bulunmaktadır. şimdiye kadar ülkeyi yöneten aklıselim yöneticilerimiz işin bu tarafınıda düşünerek hareket etmişlerdir.
    0
    0
    Yanıtla