SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sulama Kısmı 2020'de Tamamlanacak"

0
Güncellendi - 2019-03-27 22:08:44
A- A+ PAYLAŞ

Devlet Su İşleri (DSİ) 9. Bölge Müdürü İlker Arslan, Beylerderesi Barajı'nın su tutmaya başladığını belirterek, "Baraj, 130 bin metreküp gövde hacmine, 5 milyon metreküp su depolama hacmine sahip. Sulama kısmı ise 2020'de tamamlanmış olacak." dedi.

Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, DSİ tarafından Yeşilyurt ilçesinden geçen Beylerderesi üzerine inşa edilen barajın su tutmaya başladığını söyledi.

Beylerderesi Barajı'nın bölge müdürlüğünün ilk silindirle sıkıştırılmış beton barajı olması dolayısıyla kendileri için çok önemli olduğunu dile getiren Arslan, "Burası tamamlandığında mevcut sulanan tarım arazileri daha uygun şekilde sulanabilecek. Baraj, 130 bin metreküp gövde hacmine, 5 milyon metreküp su depolama hacmine sahip. Sulama kısmı ise 2020'de tamamlanmış olacak." diye konuştu.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Ülkem ve Malatyam (5 yıl önce)
    Kimin yaptığı değil doğrumu yapılmış yanlış mı yapılmış. Bunu sorgulayın. Bu şehire ve bu ülkeye yazık oluyor. Hesap sorulmadığı sürece düzelmeyiz. Eserler güzel olunca zaten tarih o kişiyi hak ettiği yere koyuyor. Aksi takdirde görünen köy klavuz istemiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (5 yıl önce)
    O yapmış bu yapmış önemli değil asıl sorun beyler deresi köprüsü bakıma alındığında alternatif yol kalmadı eski yol şu altında nerdeyse bununla ilgili varmı bir plan bu sorun ortaya çıktığında da o yaptı bu yaptı o yapmadı bu yapmadı tartışmaları olacak
    0
    0
    Yanıtla
  • ALİ SEYDİ (5 yıl önce)
    haci başkanınız bunun bütcesini geçmiş dönemde kazandığı esenlik parası ilemi barajı yaptırdı LÜTFÜ İNAN.
    0
    0
    Yanıtla
  • kurtbey (5 yıl önce)
    gölet ve baraj yapmak yaptırmak DSİ yetki ve görevlerinde
    0
    0
    Yanıtla
  • ismail (5 yıl önce)
    Bu göletin yapılması tamamen Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne ait Hacı Uğur POLAT'ın projesi değil sevgili kardeşim birilerine maletmeye çalışamazsın zor birsey değil bir göletin etrafını ağaçlandırıp , mesire alanı yapmak Selahattin GÜRKAN halkın adamı Hacı Uğur Polat birilerin adamı halkın adamı kalır birilerin adamı siyaset sahnesinden silinir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selahattin gürkan tarihi eserleri müzeyi ispemdereyi çınarı tahtalı hamamı belediyenin parasıylamı yaptı borç yok deniyor 130 milyon borç kimin ??? Şuan yeşilyurtta olsaydı selahattin gürkan barajı ben yaptım derdi kızılayım eski vagın fabrikasına devredilmesini selahattin gürkan kitapçığına koymuş yav görüyorsunuz ama körsünüz be diyeyim ama açılacak göreceksiniz elbet bir gün
    0
    0
    Yanıtla
  • HS (5 yıl önce)
    BU BARAJ NİTELİĞİNDEKİ SET ÜZERİ DAHA GENİŞ YAPILIP BURADAN KARAYOLU TREN YOLU ULAŞIMI SAĞLANSA EMİNİM ŞİMDİKİ KÖPRÜDEN HEM SAĞLAM OLUR DU HEMDE DEVLET İKİ YAPI İÇİN PARA HARCAMAZDI.BİR İŞ YAPILIRKEN BİRAZ DAHA DÜŞÜNEREK YAPALIM.BUGÜN YAPALIM DA YARIN YİNE DÜŞÜNÜRÜZ MANTIĞI DEVLETE İHANETTİR.
    0
    0
    Yanıtla
  • okuyucu (5 yıl önce)
    çok kötü bir görüntü baraj göl yada gölet görmedik desek yalan olur şu hale bak
    0
    0
    Yanıtla
  • OZAN (5 yıl önce)
    Eskiden Beylerderesi ne kadar güzeldi. Derenin içine girer, o güzel doğanın tadını çıkarırdık. Şimdiki haline bakın!
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (5 yıl önce)
    Askerlik şubesini ispemdereyi çınar parkı devlet desteği yani devlet yapınca selahattin gürkan yaptı beylerderesi barajınıda ettafı bin dönümlük parkın mimarı haci uğur polat denmemek için dsi yaptı işte fark kim ne yapmış yada nasıl şişirilmiş ben bunu hazmedemiyorum arkadaş
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulkadir (5 yıl önce)Malatya isimli kullanıcı yorumuna
    Maden suyu iç.
    0
    0
    Yanıtla
  • Merak etme ben maden suyu içerim şişkinliğim geçer ama şişirilen balon patladığında görecez hep beraber
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (5 yıl önce)
    Bu baraj haci uğur polatın çabalarıyla yapıldı selahattin gürkan gibi çok şişirilmedi ama buranın baş mimarı haci uğur polat emek var çaba var yanınada bin dönümlük park bilen biliyor bilmek istemeyen de bilmesin hak biliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • sen hacı uğur polatsın galiba :)
    0
    0
    Yanıtla