SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sular Çekildi, Demir Yolu Güzergahı Ortaya Çıktı

0
Güncellendi - 2021-08-26 03:48:56
Sular Çekildi, Demir Yolu Güzergahı Ortaya Çıktı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Karakaya Baraj Gölü’nde suların çekilmesiyle ortaya çıkan eski Malatya- Sivas demir yolu güzergahı, barajı adeta ikiye ayırdı.

Yeşilyurt ilçesi Küllümağara Mahallesi mevkiinde bulunan demir yolu, Karakaya Baraj Gölü’nün suları altında kalmıştı. Son yıllarda yaşanan kuraklığın etkisiyle barajda metrelerce çekilme yaşandı ve demir yolu yeniden ortaya çıktı. Barajı ortadan ikiye bölen demir yolu, balık tutmak isteyen vatandaşların barajın ortasına kadar ulaşmasını sağlıyor.

“Eski demir yolu, barajda su azalınca ortaya çıktı”

Küllümağara Mahallesi’nde yaşayan Mustafa Uçar, halen Tohma Köprüsü'nün üzerinden yapılan demir yolunun Karakaya Baraj Gölü'nde yer alan eski güzergahının suların çekilmesiyle ortaya çıktığını belirterek, “Bu yıl kuraklıktan dolayı baraj çekildi. Barajın kotası tam bulunduğumuz yer. Ortaya çıkan eski demir yolu, barajda su azalınca ortaya çıktı. Çok fazla sivrisinek var. Baraj demir yolunun ortaya çıkmasıyla ortadan ikiye bölündü. Balık tutan çok barajda” şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Efsane Malatyasporlu 1966 (2 yıl önce)
    Genelde 10 yılda bir böyle durumlar oluyormuş, ertesi sene çok yağış oluyormuş eskiler öyle diyor,
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (2 yıl önce)
    germeciler barajı silmiş süpürmüş balık mı bırakmış
    0
    0
    Yanıtla