SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'Sultansuyu Yıkımcısı' İle MTÜ Arasında Protokol

0
Güncellendi - 2021-04-13 11:31:28
'Sultansuyu Yıkımcısı' İle MTÜ Arasında Protokol
A- A+ PAYLAŞ

Sultansuyu Harası’nın tarihi binalarının yıkımının ve uzun vadeli kiralama yöntemiyle parsel parsel özel şirketlere aktarılmasının yolunu açan kişi olarak gösterilen Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Elazığlı Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece’nin makamında Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü ile Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Aysun Karabulut arasında, tohumculuğun geliştirilmesine yönelik bir protokol imzalandığı bildirildi.

Yerel yönetici ve bazı milletvekili yakınlarının Sultansuyu’nu tohum ticareti için hedefe koyduğu iddia edilen bir zamanda…

Sadece yetiştirdiği Safkan Arap Atları ile değil, 28 bin dönümlük birinci sınıf tarım arazisi ile Malatya halkının ortak varlık ve değeri olan Sultansuyu Tarım İşletmesi’nin, bazı Avrupa Birliği ülkelerine Anadolu’nun geleneksel tohumlarını transfer ettiği ileri sürülen bazı yerel yönetici ve milletvekili yakınları tarafından, özel tohumculuk ticareti için, elde edilmek üzere hedefe konulduğu iddiaları aylardır kamuoyunda dolaşıyordu.

Sultansuyu'nun 28 bin dönüm arazisi için, özellikle tohumculuk işi için yabancı şirketlerin ilgisinin bulunduğu bilinirken, bu tür iddiaların yoğunlaştığı bir dönemde, Sultansuyu Harası yıkımcısı olarak nitelendirilen, haranın bağlı bulunduğu TİGEM'in eski genel müdürü, halen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı olan Ayşe Ayşin Işıkgece’nin makamında ve Rektör Aysun Karabulut ile Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü arasında, tohumculuk alanında işbirliği protokolü imzalanması oldukça dikkat çekti.

‘Sultansuyu yıkımcısı’na iki ay içinde 1 plaket 2 kayısı sepeti..

Rektör Aysun Karabulut, Sultansuyu Harası’nda beton santrali kurulması için sertifikalı tohum üretilen 30 dönümlük birinci sınıf tarım arazisini beton şirketine kiralayan, down sendromlu ve otistik çocukların tedavisi için kurulan ve halka ücretsiz hizmet veren Sultansuyu Hippoterapi Merkezi ve Safkan Arap Atları Tanıtım Merkezi ile 55 dönümlük Sultansuyu arazisi üzerindeki kafeteryaları, çocuk oyun alanlarını ve diğer sosyal tesisleri yine uzun vadeli olarak yerel yöneticilere yakın şirketlere kiralanması icraatlarının mimarlığını yapan ya da yolunu açan, eski Tarım İşletmeleri (TİGEM) Genel Müdürü, mevcut durumda Tarım Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece’ye kısa süre önce de hediye ve plaket sunmuştu.

Sultansuyu Harası binalarının, gerçek dışı olduğu öne sürülen 'deprem ağır hasarı' raporuna dayanılarak yıktırılması ve özelleştirmeye yol açılmasının konuşulduğu günlerde, MTÜ Rektörlüğü, asıl uzmanlığı marketçilik olan Işıkgece'yi, 'Zirai Eğitimin Yıldönümü' gerekçesiyle internet üzerinden düzenlediği programa davet etmiş, ardından da rektör, Sultansuyu projeleri nedeniyle Malatya'da tepki toplayan eski genel müdüre üniversite adına bir plaket vermişti.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Hasan (3 yıl önce)
    Eş rektör .. nerede (co-rektor)? Beraber yönetiyorlar işleri ama fotoda yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nerde olacak. Zaten yılın en az 300 günü Ankara da beraberler. Hafta da bir iki Malatya da Bi görüntü. Hop Ankara ya. Vur çevir. Yakında patlayacak inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Sahipsiz malatya yazıklar olsun...
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Sayın rektör Malatyanın Sultansuyu gibi bir değerini yok etmek isteyen ve Malatya ya rest çeken tarım bakan yardımcısına kaysı götürüyor. Tarım bakanlığının 4 yardımcısından 2 si Elazığ lı. Ne yazık ki Malatya lı bürokratların yeterli derecede olmaması Malatya nın sahipsiz kalmasına ve haklarının gasbedilmesine neden oluyor. Malatya milletvekilleri, belediye başkanları ve rektörleri dahi Malatya nın haklarının gaspedilmesini önemsemiyor. Rantçıların Sultansuyunu deprem bahanesi ile kanunsuz bir şekilde yıktırıp parsel parsel böldürüp özelleştirilmesine göz yumuluyor. Bu değerli tarım arazisine göz koyan müteahhitlerin buraya beton santrali kurmasına belediye başkanı ses çıkarmıyor. Tanıdık müteahhitten dolayı. Malatya da ki Sultansuyu ve diğer devlet bürolarında görev yapanların çoğunluğunun Malatya lı olmayışı, Malatyalı olanların da Malatya nın haklarına sahip çıkmayışından dolayı Malatya her geçen zamanda değerlerini birer birer kaybediyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya lı. (3 yıl önce)
    Sayın Rektör Sultansuyundaki kısmi kiralamalarına katkı sağlayan bakan yardımcısına teşekür ve tebrik ziyaretine gitmiş gelecekte havaalanı yanında 12 bin dönüm arazide özel bir şirket tarafında tohumculuk yspılırss kimse şaşırmasın eğer bu bakan yardımvısından güç alarak Malatyanın en büyük STK ları ve basın mensubu na hakaret mesajları gönderen Tigem mensubu bir memur ve buna göz yuman işletme müdürü Mustafa Kasap hsla Sultansuyunda görev yapıyorlarsa bunun tek sorumlusu aynı zamanda bu Rektörün yakını Milletvekilidir bunun karşılığını ilk seçimder sandıkta görecekler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hamit (3 yıl önce)
    Yıl 365 gün, bacı rektör eş rektörü ile birlikte 300 gün Ankara'da, Dikkat edin milli gün ve bayramlarda törenlerde bile yer almıyor. Malatya'da gelip bir fotoğraf veriyor, aynı gün ver elini Ankara'ya. kayısı çekirdeği ilacı ne oldu? Bunun için devletten kredi alındı işletme niye üniversite dışına kuruldu. Burda biri yazmıştı çekirdek ezmesinin internet markasının adı niye üniversiteye iş yapan bir şahsa ait. Üniversiteyle bu şahsın iş birliği nerden kaynaklanıyor? Bu rektörün Malatyada Sultansuyu nedeniyle imajı çok kötü olan Elazığlı bakan yardımcısını parlatma çabalarının sebebi ne?
    0
    0
    Yanıtla
  • Suleyman (3 yıl önce)
    Rektör önüne gelene kayısı kutusu hediye edip paraları çar çur edeceğine öncelikle kestiği bilimsel araştırma projeleri desteğini yeniden versin. Öğretim üyeleri bilimsel çalışma yapmak için Inonu üniversitesinin kapısını aşındırıyolar. Ama rektörün basında ve sosyal medyada havasından geçilmiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Taklacı Davut (3 yıl önce)
    Kedinin ulaşamayacağı ciğere murdar edermiş Sizin yaptığınız Haber'de ve sizin yayınladığınız yorumda zaten sizin Yazdığınız hep yorumlar bir güne bir gün doğru düzgün bir haber yapın da vatandaşlar da size doğru düzgün bir yorum yapsın satılmışlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Taklacı Davut, AK Parti Milletvekili Öznur Çalık'ın kardeşinin ve eniştesinin eş rektör modeliyle yönettiği bu üniversiteden ne aldın ki, üniversitenin açıklamalarına ve resmi belgelere dayanılarak yayınlanan bu tür haberlere ve gerçeklere saldırıyorsun???
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (3 yıl önce)
    işi ehline vermek ne kadar önemliymiş malatyamız bu haketmezleri haketmiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol (3 yıl önce)
    Uyutma yöntemleri. Uyutulduğunu anlamayanlara, 20 yılda geldiğimiz nokta ortada
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerim Dayı (3 yıl önce)
    Yıllardır eline bir avuç acı kaysı çekirdeği alıp medyaya çıkan Aysun Hanım bu kezde tohum işine giriyor. Türkiye Hollanda yı ve İsraili tohumculukta geçer. Artık 3_5 yılda bir avuç tohumla çıkar medyanın karşısına. Onun için en önemli olan hep medya yda haber olmak. Ama orta da hiçbişey yok. Olamaz çünkü o kapasite yok. Vurup çevirsin bakalım Allah Büyük.
    0
    0
    Yanıtla
  • mercan (3 yıl önce)
    Turgut Özal üniversitesi pazarlıkla yaptığı milyonlarca liralık adrese teslim ihalelerini de açıklasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Bunların hepsi aynı yere...........
    0
    0
    Yanıtla