SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sürekli Yıldırım Çarpıyor, Paratoner Yapılsın'

0
Güncellendi - 2018-05-28 05:26:06
'Sürekli Yıldırım Çarpıyor, Paratoner Yapılsın'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Darende ilçesinde  yıldırım çarpması sonucu bir kişinin hayatını kaybettiği mahallede yaşayan vatandaşlar, artan yıldırım düşmesine karşı paratoner talep ediyor.

İlçe kırsalında bulunan Yavuzlar Mahallesi'nde geçen günlerde 3 çocuğu ile birlikte yağmura yakalanan ve daha sonra sığındıkları bağ evinde yıldırım çarpması sonucu hayatını kaybeden Hamit İnce'nin kayınpederi Hasan Çetin, yıldırım düşen bölgeye paratoner kurulmasını istedi.

Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahalleye ait kayısı bahçelerinin olduğu bölgede başka canların yanmaması için toprak yapısının incelenerek paratoner kurulmasını istediğini kaydetti.

Mahalleye sürekli yıldırım isabet ettiğini belirten Çetin, bölgede inceleme yapılarak bu konuda yardım istediklerini ifade etti.

Bölgedeki kayısı bahçelerinin en büyüklerinin mahallede olduğunu anlatan Çetin, "Benzeri olaylar yaşandığında ulaşım yine sorun olacak. 400 aile burada geçim mücadelesi veriyor. Yağışlı günlerde dahi kendisini ve ailesini tehlikeye atarak burada çalışıyor. Yetkili makamların başka canlara mal olmadan bir araştırma yapmasını arzu ediyoruz." diye konuştu.

Mahalle sakini Nizamettin İnci de yağışların devam ettiğini belirterek, köylünün özellikle yağışlı havalarda bahçelerde çalışmaktan tedirgin olduğunu, ailelerin son yaşanan ölümlü olaydan sonra yıldırım düşecek korkusu ile yaşamaya başladıklarını kaydetti.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • M.E.ŞAHİN (5 yıl önce)
    Yıldırım sürekli vuruyorsa bu yörede değerli madenin olması ihtimali (bakır) olabilir.Araştırılırsa iyi olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çetin (5 yıl önce)
    Onu yapacak kapasite de kaymakam vali belediye başkani olması gerek ama zor imkansiz hata
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (5 yıl önce)
    Sen de yağmurlu günde çalışma. Senede kaç defa yağmur yağıyor da tarlaya paratoner takılsın diyebiliyorsun. Bak tarla diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Porgalı (5 yıl önce)mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    İnsanlık bitmis. Bi paratoner bir candan daha mı önemli yahu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (5 yıl önce)
    Agalar beyler bosuna yildirim carpiyor falan filan diye aglamayin vekil adaylari bu aralar yag cekme telasinda bosuna kendinizi heder etmeyin
    0
    0
    Yanıtla