SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sürgü Barajı'nda Su En Düşük Seviyede

0
Güncellendi - 2021-09-22 03:18:28
Sürgü Barajı'nda Su En Düşük Seviyede
A- A+ PAYLAŞ

Doğanşehir ilçesinde sulama suyu ihtiyacını karşılayan Sürgü Barajı’nda doluluk oranı minimum seviyelere kadar düştü. Doğanşehir Ziraat Odası Başkanı Burhan Tanışık, kuraklık nedeniyle ileride sıkıntı yaşamamaları için kapalı devre sulama sistemine geçişmesi gerektiğini söyledi.

Doğu Anadolu’da yaşanan kuraklık nedeniyle Malatya’da da su seviyeleri azaldı. Doğanşehir ilçesinde tarımsal sulamada 10 bin hektar alanın sulanmasını sağlayan önemli barajlardan biri olan Sürgü Barajı'nda son günlerde doluluk oranı yüzde 4’ün altına indi. Normal su kotunda göl hacminin 70,93 hektometre küp olduğu belirtilen Sürgü Barajı’nın büyük bölümünde hiç su kalmadı.

Drone ile görüntülenen barajda bazı bölgelerde su birikintileri gözükürken, bu yıl yeterli yağışın olmaması durumunda ileriki yıllarda bölge sulamasında ciddi sorunların yaşanabileceği belirtiliyor.

Barajla ilgili bilgi veren Doğanşehir Ziraat Odası Başkanı Burhan Tanışık, bu yıl tarımsal alanlardaki sulamalarda sıkıntı yaşamadıklarını ancak kuraklığın devam etmesi durumunda sıkıntı olabileceğini söyledi. Sulamada kapalı devre sistemine geçilmesi gerektiğini de belirten Tanışık, “Kapalı sistemi er yada geç hayata geçirmemiz lazım. Şu an akar sulama sistemi var. Hem arazi çoraklaşıyor hem de israf oluyor ama damlama kapalı sistemi olursa bundan sonra sıkıntı olmayacağını düşünüyoruz” dedi.

Doğanşehir’de kuraklık olduğunu ancak diğer barajlara göre bu yılki sulamaları tamamlamak üzere olduklarını ifade eden Tanışık, “İnşallah bu yıl yağış olur ve kuraklık tehlikesi olmaz” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Doğanşehirli (2 yıl önce)
    Sürgü barajı Doğanşehir ovasının can suyu 90 yıllarda 8 yıl görev yaptığım insanı ve doğası ili güzel mahallemizin ismi ile anılan barajı ilk defa böyle gördüm ve üzüldüm ,eski yıllarda Doğanşehir dağlarına metrelerce kar yağardı , işte barajları o kar suları doldururdu maalesef iklim değişikliği ile yeterli yağış alamıyoruz,takas ve Reşadiye gibi su kaynakları olan Sürgü barajı bu durumda ise, Söğüt,elmalı,erkenek goletlerinin su doluluk oranları ne olur bilemiyoruz,tek temennim barajdaki balıkları bu durumdan faydalanarak bilinçsiz avlamayiz,onların yaşamalarına su artana kadar şans veririz diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (2 yıl önce)
    barajların hacmi yeterli değil yükseltilmesi gerek
    0
    0
    Yanıtla
  • Zaten su yok barajı yükseltsek ne olacak ? Bunun önüne geçilmesi için sulama yöntemini çiftçilerimizin değiştirmesi gerekiyor. Halen birçok yerde vahşi sulama yapılıyor. Başka bir yöntem olarak da buharlaşmanın azaltılması için su yüzeyine koruyucu toplar yerleştirilebilir. İnşallah kış ayı bol yağışlı geçer.
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğanşehirli (2 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Çok doğru hala salma sulama sistemi ile tarla suluyoruz.
    0
    0
    Yanıtla